Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martwie się____

39 tc - ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość Martwie się____

Powiedzcie czy ruchy powinny być częstsze czy wręcz przeciwnie? Od 2 dni prawie nie czuję ruchów i nie wiem czy się martwić....

powinny byc czeste zwłaszcza gdy leżysz na lewym boku. jesli nie czujesz koniecznie zglos sie do lekarza

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Jesteś na granicy końca.... dzidziuś ma mało miejsca na ruszanie się... A daje ci wogóle jakieś oznaki??

Gość Martwie się____
Hmmm rano poczułam coś ale nie były to takie wyraźne ruchy... Zjadłam słodkie położyłam się na lewym boku i nic....

Gość penelopa pomponia
jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to podjedz do najbliższego szpitala na ktg, pewnie wszycho ok ale sama się uspokoisz a w tej sytuacji lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność ze jest ok

Bardzo malutko się rusza. Ja pod koniec ciąży nie czułam przez dwa dni ruchów, poleciałam do lekarza, zostawili mnie w szpitalu,zrobili badania i wypuścili do domu, bo wszystko ok a dzidzia nie ma już miejsca. Także spokojnie, ale jeśli coś cię niepokoi to idz do lekarza

Gość Martwie się____
Od wczoraj boli mnie brzuch, w nocy jakos nie czułam bólu, a teraz znów...

Gość penelopa pomponia
mialam tak samo w 37 tyg w ogóle nie czułam malego, pojechałam do szpitala i w trakcie usg zaczął szaleć lekarka powiedziała ze miał taki leniwy dzien po prostu ale ze dobrze zrobiłam ze przyjechała nie nalezy tego lekcewazyc

Gość misiowaona
W 39 tygodniu dziecko juz znacznie mniej sie rusza, jest to kilka ruchow na dzien, bo ma malo miejsca. Rusza sie malo, ale jednak rusza. Wiec jest przez kilka godzin nie poczujesz ani jednego ruchu, czy jakiejs czkawki, to mozesz skonsultowac sie z lekarzem.

ja bym pojechała do szpitala, mimo wszystko. mój synek do końca bardzo intensywnie się ruszał! zwykle położna miała problem z podpięciem ktg bo ciągle skopywał je :P

Gość Martwie się____
2 tyg temu miałam już rozwarcie na 2 cm i teraz własnie nie wiem czy ten ból i ten jak by brak ruchów to już to... czy przesadzam.... Nie chce też iść do szpitala i wyjść na przewrażliwioną....

nie wyjdziesz na przewrażliwioną! jesteś już na samej końcówce ciąży i lekarze musza zrozumieć że się martwisz! moja mama 27 lat temu pojechała w dzień terminu do szpitala, bo malutka bardzo mocno sie ruszała, usłyszała że przesadza i pojechała do domu. wieczorem moja siostra juz nie żyła! udusiła się :( gdyby wtedy uprosiła to usg, albo chociaż ktg, być moze coś by to zmieniło :(

Gość Martwie się____
ehhh i nie wiem co zrobić... Poczekam może jeszcze troche i najwyżej udam się do szpitala

Gość gość
Ja jestem już 39/40tydz ciąży. Byłam dzisiaj u lekarza okazało się że szyjka ma 19mm są zrosty po poprzednim porodzie gdzie szyjka mi popekalam i miałam szyta i raczej już się nie skróci. Słabiej czuję od 2 dni ruchy dziecka mam skurcze ale słabe wczoraj miałam biegunkę malutka jest bardzo nisko i lekarz mi powiedział że jak do soboty nie ruszy się nic to w niedzielę do szpitala na kTG mam jechać i nie wiem czy jest sens czy czekać aż minie termin i dopiero.