Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nestella

Jest nagranie, które zarejestrowało STRZAŁY tuż po katastrofie w Smoleńsku!

Polecane posty

rosja to nie zsrr tak samo jak obecne niemcy to nie IIIrzesza🖐️ troche inne czasy... a co do pytania czy mamy śmiać się czy płakać to chyba płakać, bo myślę że ruscy już się zorientowali że na kafeterii są największe spece od wypadków lotniczych, analizy nagrań, rozmów z wieżą kontrolną, wieloletnie doświadczenie w rozgryzaniu czarnych skrzynek itd mało tego, to sami nieugięci patrioci dążący do prawdy , najlepsi śledczy przy których csi wymięka.\ kafe stanowi wielkei zagrożenie dla ruskich chcących ukryć ten podły zamach...może być nieciekawie dobrze że servery w izraelu:classic_cool:

DO: Tym razem to znowu ja/ Na prawdę podziwiam twoją fantazję, patriotyzm i znajomość historii. Więc jeśli płakać to tylko nad tym...

Gość meszugene
Osobowość paranoiczna Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj ICD-10 Osobowość paranoiczna Kod ICD-10F60.0 DSM IV Paranoiczne zaburzenie osobowości Kod DSM IV301.0 Osobowość paranoiczna - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy. Spis treści * 1 Kryteria diagnostyczne (objawy) o 1.1 Kryteria diagnostyczne ICD-10 o 1.2 Kryteria diagnostyczne DSM-IV * 2 Atrybuty osobowości paranoicznej * 3 Odmiany osobowości paranoicznej według DSM-IV * 4 Cechy związane z osobowością paranoiczną według Blaney * 5 Etiologia osobowości paranoicznej (wybrane poglądy) * 6 Bibliografia * 7 Zobacz też Kryteria diagnostyczne (objawy) Kryteria diagnostyczne ICD-10 * wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie * tendencja przeżywania długotrwale przykrości * podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych * sztywne poczucie własnych praw * podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół) * przecenianie własnego znaczenia * pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń Kryteria diagnostyczne DSM-IV * pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują, * zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania * niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach * odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń * ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów * dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które zwykle nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku * powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego Atrybuty osobowości paranoicznej Atrybuty te charakteryzują funkcjonowanie osobowości paranoicznej: * czynności ekspresyjne - obronna; * funkcjonowanie interpersonalne - prowokacyjna; * styl poznawczy - podejrzliwy; * obraz ja - nienaruszalne; * reprezentacje obiektów - niezmienne; * główny mechanizm obronny - projekcja; * organizacja morfologiczna - nieelastyczna; * nastrój/temperament - gniewny. Odmiany osobowości paranoicznej według DSM-IV * fanatyczna (z cechami osobowości narcystycznej), * zrzędliwa (z cechami osobowości negatywistycznej), * wyizolowana (z cechami osobowości unikającej), * zatwardziała (z cechami osobowości kompulsyjnej), * złośliwa (z cechami osobowości sadystycznej). Cechy związane z osobowością paranoiczną według Blaney * nieufność, * podejrzliwość, * czujność, * cynizm * rywalizacyjność (porównywanie się z innymi), * poczucie krzywdy, * zazdrość, * nadwrażliwość na krytykę, * przepełnienie złością, * mściwość, * ostrożność, * niezachwiane przekonania, * zazwyczaj brak poczucia humoru, * dychotomiczne myślenie, * samowystarczalność, * zadufanie, * przekonanie o własnej wyższości, * usprawiedliwienie samego siebie.

tak, łączmy się wszyscy razem w bólu z Putinem,jego wierni współpracownicy na pewno z pełną rzetelnością wyjaśnią przyczyny katastrofy, chociaż już są znane (mgła, błąd pilota), przecież one były znane już przed tragedią! tak, teraz tylko poczekajmy na oficjeli z Kremla i wracajmy do pracy, szkoda tracić czas na bzdety!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Komunikacja_perswazyjna#Manipulacje_faktami Komunikacja perswazyjna Z Wikipedii Komunikacja perswazyjna szczególny rodzaj wysoko spersonalizowanej pośredniej komunikacji masowej (za pośrednictwem mass-mediów), której zadaniem jest informacja o określonym aspekcie rzeczywistości w sposób zgodny z intencją nadawcy komunikatu. (jest zastrzeżenie co do poprawności tej definicji - zobacz dyskusję) też umiem korzystać z wikipedii

O! i znowu się "to" wkręciło... Dzięki za pomoc, ale z drugiej strony, szkoda że jedynym źródłem twojej wiedzy jest wikipedia i nie jesteś w stanie wysnuwać własnych wniosków.

Widzisz meszugene i o tobie się coś znalazło! Więc badź tak dobra i nie drażnij więcej oczu...

o boże, wiadomo że nikt w szczery smutek putina nie bardzo wierzy bo kaczyńskiego nie lubili za bardz:D za poparcie dla ruzji, ukrainy itd ale, taka antypatia nie byłą i nie mogła być powowdem do zamachu bo tak naprawdę ani Lech ani polska rosji nic zrobić nie mogła, naskoczyć co najwyżej. jakby chcieli to by nam gaz odcieli, albo po prostu napadli pod byle pretekstem. a nie wystawiali sobie opinie "my tu w rosji lubimy zabijać prezydentó innych państw, zapraszamy" ja w troskę rosji o dobro polski nie wierze:D ale ta katastrofa to nie ich wina a na pewno nie umysla. najprawdopodobniej kryją na razie kontrolera który nawalił

Ok, to może powiedz skąd tyle niewyjaśnionych faktów, które wzbudzają podejrzenia tak wielu osób? Oczywiście, że teraz to są jedynie czyste spekulacje, ale obawiam się, że przyczyny tej katastrofy nie poznamy nigdy.

Gość ghjghjghjgh
ALE PRZEPRASZAM BARDZO, ZACZYNAM CZUC SIE OBRAŻANA TYM CO WYPISUJA TUTAJ ZWOLENNICY TEORII SPISKOWYCH! NIKT MI USTA NIE ZAMYKA, NIKT MI OCZU NIE MYDLI! USŁYSZAŁAM CO MÓWILI W TELEWIZJI, ZOBACZYŁAM FILMIK KTÓRY TAK ANALIZUJECIE, ZNAM HISTORIE NASZEGO KRAJU I SYTUACJE POLITYCZNĄ, NIE WIDZE W TYM ZDARZENIU NIC DZIWNEGO JEDYNIE TRAGICZNY WYPADEK.. NIE ZYCZE SOBIE BY KTOS WRZUCAŁ MNIE DO WORA Z OSOBAMI KTORE ULEGAJA PRESJI MEDIÓW JA SWÓJ ROZUM MAM, A TO ŻE NIE WIERZE W WASZE TEORIE NIE ZNACZY ŻE JESTEM GŁUPIA CZY CIEMNA NIKT NIE POWIEDZIAŁ, ŻE RACJA JEST PO WASZEJ STRONIE Z CAŁYM SZACUNKIEM ALE PRZEGIELIŚCIE!

Gość ogladam ten film setny raz
te wszytskie fakty sa wyjasnialne i byly tu wyjasniane setki razy, ale wy spiskowcy nie przyjmujecie ich do wiadomosci.

no problem z tym, że jak na razie nic nie zostało wyjaśnione to co mnie najbardziej dziwi, to po prostu reakcja Rosji, przez 70 lat nie wykazywała skruchy po zabiciu 22 tys oficerów, inteligencji Polskiej, a przy niecałej setce jest żałoba narodowa po prostu zbyt dobrze znam historię, by wierzyć w dobre intencje Rosjan PS nie wrzucam nikogo do jednego wora, ale niestety są w tym kraju ludzie, którzy biorą do siebie to co im się mówi, wbrew faktom i niedomówieniom potem pojawiają się opinie, że "biedny polaczek" czy "zaciemniony wyborca PIS" ani razu nie głosowałam na tę partię, ale wiem jak polityka Kaczyńskiego sprzeczna była z ideami Putina, jego wizją historii nie mowa tu koniecznie o otwartych sporach o jakich wiemy, ale uwierzcie, jest dużo spraw, o których wiedzieli , albo wiedzą tylko nieliczni, więc cele , teoretycznego na razie, zamachu mogą być niejasne i nie mówię, że to Putin, nie każdemu kraju na rękę była polityka Polski

Zgadzam się. Tym bardziej, że Kaczyński zawsze dążył, żeby sprawa Katynia raz na zawsze została wyjaśniona.

Gość dsdsd
Drążcie temat, a dojdzie do wojny z Rosją !

O nie!!! pewnie już zauważyli, że o nich piszemy... Zaraz zrzucą na mnie bombę! Sam nie wiesz co piszesz, a z resztą lepiej milczeć no nie??

Gość Zasługi nikomu sie nie
Juzzzzz cafe jest na ustach polityków.Jakiś Wolf znalazł się z cafe.:D

Gość eppk
omg ale glupoty!!!! po 1 nie obwiniajcie pilotow, bo prawdy nie znacie, a ich dzieci jeszcze zyja i beda musieli zyc z tym poczuciem winy!!! po 2 tusk, putin, a moze hitler stworzyl spisek??? czytac sie nie da!!!!! leepiej pochylcie czola i dajcie im w spokoju spoczac!!!!! kto chcialby zeby po waszej smierci was tak krytykowac?????/ czlowiek czlowiekowi wrogiem!!!!!!!!!!!!!

O Matko! Najpierw to Wy nauczcie się czytać! Ja nikogo nie krytykuję! Naprawdę marzę o tym, by żyć w błogiej nieświadomości i wierzyć, że wszystkim kieruję przypadek. Serio. Może zbyt dobrze znam historię i ludzi... Tak, teraz nazwijcie mnie schizofrenikiem, który dostrzega niebezpieczeństwo w zatroskanych oczach Tuska.

Gość eppk
i tak sie prawdy nie dowiemy, wiec nie ma co rozstrzasac- uszanujmy bol i cierpienie tych bliskich ofiar i nie krytykujmy zmarlych!!!jest mi mega zal calej zalogi, pilotow, kapitanow, generalow!!!!!! zycie choc piekne tak kruche jest.......

no tak... żeby dowiedzieć się prawdy, musisz chcieć się jej dowiedzieć a z takim podejściem... życzę powodzenia

Gość Seban
Nikt nikomu nie wmawia,że to był zamach... Ale bardzo zastanawiający jest fakt,że tak ogromna maszyna rozleciała się w drobny mak spadając naprawdę z niewielkiej wysokości.. Pooglądacie sobie film "2012" tam jest świetnie odzwierciedlone,co taka maszyna potrafi i wcale nie jest to zbajerowane na potrzeby filmu. Mój wujek pracuje 20 lat w lotnictwie i nigdy nie widział by "Tu" rozpsypał się w drobny mak. Druga sprawa... Historia Hiszpańskiej Stuardessy... Wypadła z samolotu na odległości 7 KM ! i wbiła się w piasek... Przeżyła... Żyje do dziś... Trzecia sprawa.. Miller leciał gorszym sprzętem,który spadł z wyższej wysokości... PRZEŻYLI WSZYSCY... I w końcu 4 sprawa.. WIENIEC który wiózł Kaczyński ze sobą na uroczystość jest prawie nienaruszony,jedynie zdarte ostatnie litery.. Ludzie... wieniec przetrwał... a człowiek nie ?? Bardzo podejrzane.....

tutaj jest dużo rzeczy podejrzanych są świadkowie, którzy mówią, że najpierw był wielki wybuch, potem samolot dopiero runął to, że nie wezwano karetek, że początkowo mówiono, że trzy osoby są w ciężkim stanie Rosjanie podali dokładną liczę ofiar jeszcze wtedy, gdy Polski rząd nie miał listy pasażerów ostatnie doniesienia mówią, że tak na prawdę było jedno podejście do lądowania mgła jak szybko się pojawiła, tak szybko zniknęła mam nadzieję, że wszystko będzie dokładnie i OBIEKTYWNIE wyjaśnione

Gość Seban
I jeszcze jedno ... 30 min po katastrofie jako pierwsza ze służb pojawiła się SpecNa.. Nie wiem czy wiecie,co ta służba ma na celu...zabijanie z zimną krwią... Po co SpecNa na miejscu tragedii w której z góry Rosjanie wiedzą że NIKT nie przeżył...? Strzały kojarzą mi się jedynie z dobijaniem tych co przeżyli.. Ale to są jedynie spekulacje...i zapewne prawdy się nie dowiemy.. Bo jeśli nawet to wina Rosjan, to każdy będzie milczał ze strachu przed III wojną światową..

Gość meszugene
Paranoja jest najbardziej interpersonalną chorobą psychiczną, chorobą, która potrzebuje wrogów do zwalczania, takich, których stosunkowo łatwo zniszczyć, żeby podnieść swoją marną wartość i poczuć się zwycięzcą Paranoja stymuluje zaciekłą agresję skierowaną przeciwko tak urojonym jak i rzeczywistym obiektom, tyle, że ogląd stanu rzeczy u paranoika jest poważnie zniekształcony, a poczucie zagrożenia wyimaginowane Skrajna podejrzliwość to jeden z głównych elementów zespołu paranoicznego. Ktoś kto wszędzie węszy jeno sektę, herezję, spisek masonów, żydokomunę czy psychomanipulację zdradza ciężki objaw paranoi. Inne objawy paranoi to przekonanie o centralności własnej osoby (ksobność, egoizm), mania wielkości, wrogość, lęk przed utratą niezależności, projekcja i urojenia! Można poważne i istotne dla rozpoznania paranoi antysektowej objawy ująć w siedmiu kategoriach, które są jednak ze sobą powiązane. Objawy te w mniejszym nasileniu dają tak zwaną osobowość paranoiczną czy paranoid, który stanowi środowisko dla wylęgnięcia się jednostki skrajnie patologicznej, takiej, która potrafi inkwizycję poprowadzić do boju.

Gość Seban
Do : ksiek Ja również liczę na obiektywne podejście do tego tematu,a przede wszystkim do UJAWNIENIA prawdy... Bo niestety niejasności jest bardzo wiele... I dlaczego każdego irytuje ta nagła słodycz Putina... ? Putin zawsze pozostanie Putinem-nie łudźmy się,że tacy ludzie się zmieniają... A na takich forach jak właśnie ten,lepiej jest spokojnie dyskutować i wymieniać swoje zdania niż się kłócić... Nie zapominajmy,że ta katastrofa dotyczy naszego pokolenia...

Gość Magdalena30***^^
Ja już nic nie wiem... A nagrania z "czarnych" kiedy ujawnią?