Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dietobójczyni

Zdrowe odchudzanie / MŻ - START

Polecane posty

ja mam za sobą 80min pedałowania na stacjonarnym,według komputerka spaliłam 1000kal,przejechałam 38km z prędkością ok 30km/h także sumienie czyste,teraz idę zrobić obiadek,i z córcią na spacer

lilianna1986- dopiero teraz przesledziłam cały wątek i doszłam do wniosku,że oprócz problemów z waga mamy jeszcze więcej wspólnego :) Również mam dwoje dzieci tylko pierwsza ma już ponad 5 latek,a młodsza ma niespełna 2 lata. nawet rok produkcji :P mamy ten sam 1986 :) z tym,że ja trochę wcześniej zaznałam uroków macierzyństwa Moja waga również przybrała sporych rozmiarów po ciążach i karmieniu,ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Wcinam właśnie mój szanowny obiadek :chińszczyznę z ryżem i warzywkami.Niebo w gębie i staram się nie patrzec jak mój chudziutki mąż zażera schaboszczaka ;)

klucha, czy ty trzymasz lub kupujesz 7 batoników naraz? ja jak mam czekolade w domu to swięto. wiekszosc kolezanek " sie odchudza' wiec kawusie i pogaduchy bez słodkosci i po problemie, a jak mam jakies ciastka dla gości to głęboko schowane w szafce i sa to jakies kruche np. kisiel sobie zrób, chleb wasa,jabłka,ugotuj kompocik i owoce zjedz, i wogóle to trzymaj sie, grunt to sie starac a w koncu sie uda.:))

a co sądzicie o zupkach chinskich?? wiem ze niezdrowe ale własnie zjadłam z połowy torebki taką jedną.lubie je.

zupki chińskie moze i nie mają szczególnych wartości odżywczych,ale kalorii też jakoś specjalnie zabójczych też nie,wiec jak lubisz to wszamaj sobie od czasu do czasu....

Bogna- 20+ górą- myslę,że gdyby nie podobieństwo wiekowe to i dyskusja nie była tak ciekawa ;)

moje menu objadowe to scabowy/chudy/ok 50g/to ok 200kal ziemniaki bez tłuszczu ok 100g to ok 70kal miserka ogórek zielony i maślanka ok 40kal razem 310 kal także kaloryczność jak na objad jest w normie

co do zupek o ile sie nie mylę to w porcji jest chyba ok 300kal,poprawcie mnie jeżeli jest to nie prawda,poprostu nie wiem czy dobrze pamiętam ,dobra mniejsza o to chodzi o to że te kalorie które są w nic zawarte idą nam odrazu w boczki,ponieważ jest to produkt wysoko przetwożony,bez wartości odżywczych które organizm może wykorzystać ,musimy pamiętać żeby wybierać produkty jak najbardziej naturalne które organizm wykorzysta a nie wrzuci odrazu w boczki tak samo bułka pszenna czy razowa,dietobójczyni ma racje lepsza ciemna bo ma bardziej naturalne składniki,mało przetwożone,ale takie produkty zjedzone raz na jakiś czas i w małych ilościac nie zaszkodzą

na zupce pisze 100 ml-78 cal, ale chodzi o to ze makaron plus woda plus wegeta to niewiele, a sycące , no idobre. a ze niezdrowe to ja to niestety wiem. no i zapycha na pewien czas.

kaja jak masz okazje zrób swój objadek porównując zupka chińska ma tyle samo kalorii co mój dzisiejszy objadek aha dziewczyny skąd wklejacie te buzki?

kaja tak masz racje podobno amina ma 80kal w porcji a vifon ma 350kal w porcji tak przed chwilą wyczytałam

dlaczego te niezdrowe i tuczące żarcie musi tak pysznie smakować,żeby było odwrotnie pewnie nie miałybyśmy problemu z wagą

dzis zjadłam akurat zupke knorra, ale jestem w pracy i czasami naprawde zapycha, ale jem je rzedko. trzymam w domu na czarna godzine, ale z reguły to gotuje normalne obiady, żeby nie było ze tym swinstwem sie zywie:(

kaja jak chodzisz do pracy to jesteś usprawiedliwiona,ja jestem kurą domową,już mnie to denerwuje

Ojojoj nie bylo mnie chwile a tu tyle do czytania mi zostawilyscie :) U mnie jak narazie nie najgorzej,przede wszystkim samopoczucie lepsze o wiele. Niestety chwilowo nie mam czasu na cwiczenia, pisze prace licencjacka i troche mnie to pochlania ostatnio ale za to staram sie wiecej chodzic. Dzis na sniadanie kawa z mlekiem laciatym 0 % + pomarancza - w sumie na wiecej nie mialam czasu, obiad makaron razowy(mial byc z sosem paprykowo-pomidorowym ale ze mi sos nie smakowal to zjadlam sam)+ kanapka z serkiem topionym. Teraz popijam czerwona herbate. Tez bym chciala zeby efekty byly widoczne od razu-ale nie ma tak dobrze,niestety jakies poswiecenie musi byc-ale za to jaka nagroda za to poswiecenie nas czeka :P pozdrawiam!

diewczyny a ja mam pytanie kisiel to moge jest stale prawda?tak samo jak jajka w kazdej postaci i duzo jajek mozna wciagnac??? dziekuje za odpowiedz 🌼

ja jakos nie licze kalorii musze znalezc w necie jakas fajna tabele czego powinnam unikać a co moge wciagac bez zastanowienia i dodac do ulubionych :P buziaki dla Was kochane :) :*

wiesz co do kisielu to nie mam p[ojęcia ale jak byłam na diecie soutch beatch to jadłam dużo białka w tym dużo jaj,nie licząc kalorii i przez 4dni schudłam 2kg,tylko ta dieta była oparta wyłącznei na białkach z minimalną ilością węglowodanów,ale nie wiem jak w połączeniu jaj z normalnym jedazeniem?,podejrzewam że jaja mozna wcinać do woli szczególnie na kolacje ja soboie robiłam zawsze na kolacje omlet z 2 jaj,z chudą szynką i serem to nie mogłam go jeść,właśnie dzisiaj na kolacje zjem sobie omlet

aha i z doświadczenia wiem że jedząć produkty o niskim indeksie to naprawdę nie czuje się głodu

liliana widzę po twojej stopce że w pewnym momencie zjechałąś 3 kg w tydzień,miałąś jakąś specjalną dietę? czy tylko mż?

ja na south beach była kiedys dwa tygodnie i moze schudłam z kilo, dwa ale ciągle myslałam co bede jesc ico sobie kupic bo tam jest duzy wybór, wiec wcinałam ile wlezie i po sklepach łaziłam.

a widziałyście jak schudłą kasia wilk ta piosenkarka?ona zawsze była przy kości a na tym nowym teledysku jaka szczupła,tak samo ta pogodynka z tvp 1

Kaja30 ---dzięki 🌼 tak przez tydzień zjechałam 3kilo jadłam to co wszyscy w domu z tym że w ilosciach o wiele wiele mniejszych :P i duzo skacze na skakance :)

Czołem laski :) Wróciłam ze spaceru 1,5 godzinnego, nabawiłam się cholernych odcisków, jakieś nietakie mam chyba buty :( W parku prawie zawału dostałam jak mi wyszedł typ w czerwonej bluzie z siekierą w dłoni, na szczęście wziął się za rąbanie drzewa, a nie mnie, a już chciałam uciekać! :D jak narazie menu śniadanie: płatki z mlekiem II śniadanie: pomarancza obiad: sałatka: ziel. sałata, feta, pomidor, szczypiorek, kukurydza, cebula + kromka razowca na kolacje będzie ser biały ze szczypiorkiem Kurczę mój mężczyzna rozpowiada po całej rodzinie swojej, że zaczęłam się odchudzać, wszyscy znajomi też już wiedzą dzięki niemu. Moja rodzina tj bracia i ojciec co chwile dzwonią i pytają jak tam? czy dalej na diecie jestem, ile schudłam, czy żyje :D Czuje lekką presje, ale może to mi pomoże? Tak czy owak kochani są, bardzo mnie wspierają :) Co do jajek, mają dużo cholesterolu i o tym trzeba pamiętać, chociaż jedno jajo ma podobno 80-90 kcal więc stosunkowo mało i jest kopalnią białka, pamiętam jak mi lekarz o tym tłukł :P Idę zaparzyć zieloną herbatę i potańczyć :)

dietobójczyni masz rację dobrze ża zaczął rąbać drzewo a nie ciebie/bez obrazy/to zart