Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otototo

Czy jest szansa na rozwód....?

Polecane posty

Gość otototo
Próbowałam 2 razy nagrać go na dyktafon w komórce, ale po odtworzeniu słychać było jedynie szum, za słaby sprzęt, musiałabym nabyć porządny dyktafon.

Gość Olef67
TAK DOKLADNIE!!! pozycz od kogos albo kup a potem sprzedaj

Gość otototo
Nigdy nie zapomnę jego wzroku, kiedy po ostatnim praniu mózgu z bezsilności wypowiedzialam słowa, że jestem zerem i nikim. Nigdy nie zapomnętej radości w jego wzroku, tego szczęscia, że osiągmnął swoje.

Nie byłam silna, bo po rozwodzie dalej dawałam mu szanse. Myślałam, że to go trochę zmieni, że coś zrozumie. A jednak dalej popełniał te same błędy, dlatego przestałam działać racjonalnie, emocje wzięły górę i zaczęłam zachowywać się skandalicznie. Teraz odkąd go nie ma nie miałam żadnego silnego napięcia nerwowego, mimo, że nie mam łatwego życia, a dziecko daje mi do wiwatu - to nie ponoszą mnie już nerwy. Owszem miewam cięższe dni, ale bardziej w stronę właśnie depresji, jakoś sobie z tym radzę, bo moje kochane dziecko wtedy stara się mnie rozweselić i odstawia jakieś głupoty a to działa na mnie jak balsam. Najgorsze są weekendy, gdy dziecko jedzie do niego, ale jestem o tyle spokojna, że tam są jego rodzice i nigdy nie zostawiają go samego z dzieckiem, więc wiem, że nic małemu się nie stanie. Pracuję, staram się dodatkowo łapać zlecenia, bo muszę pokryć długi z małżeństwa. Udało mi się już część spłacić, więc nie jest najgorzej.

Ja nie miałabym co nagrywać, dlatego, że u mnie były notoryczne kłamstwa, szantażowanie, że coś sobie zrobi, znikanie z domu na całe dnie bez wieści ( a miał wyjść na góra godzinę ) - moje nerwy, że coś mu się stało, poszedł z dzieckiem na spacer na godzinę - wrócili po 4 ( wyłączył komórkę - a miał naładowaną ). Wiecznie telefony od jego zleceniodawców z pretensjami do mnie, bo jestem jego żoną i powinnam go przypilnować ( zlecenia opóźniał średnio o 2 tygodnie, a robi się je w góra tydzień ). Pretensje od znajomych, że znajomych, że znów coś im wykręcił - mimo, że prosiłam, żeby za to się nie brał. Robienie mi na złość.

Gość otototo
jedna mala m tak, dziecko nie pozwoli na dłuższe roztkliwianie się nad sobą, to i dobrze. Praca też sprzyja oderwaniu się od rozmyslania o przeszłości. Wyjdziesz na prostą, tego jestem pewna, bo człowiek dopiero wtedy,kiedy jest spopkojny mysli racjonalnie i podejmuje wlaściwe decyzje. A czmże jest dług w porównaniu ze spokojem? pomimo że nie pracuję wydaje mi się być błahą sprawą wświetle moich problemów. Stabilizacja emocjonalna pozwala człowiekowi przenosić góry, bezsilność zaś niszczy. Nie daj się złapać w szpony depresji, weekendy wykorzystuj z pozytkiem dla siebie. Troszkę juz późno, zmykam, ale jutro tu zajrzę.

Gość otototo
oby:) dobrej nocki

Ostatnie słowo: już bardziej nie potrzebuję wychodzić na prostą, tak jak jest teraz mi wystarczy. Osiągam coraz większy spokój, a to jest najważniejsze i tak może pozostać.