Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zielony kapturek84

KIEDY są podstawy do CC?

Polecane posty

nie chodiz mi o decyzje w ostatniej chwili jak akcja porodowa nie tak przebiega ale o taką zaplanowaną cesarkę ze kobieta już wie i jest usatlone ze np. tego i tego dnia ma sie zgłosci na cesarkę/ Jakie są przyczyny najczęsciej? słyszłam ze jedną znich jest poważna wada wzroku a inne?

Gość zdruzgotana mama
ciśnienie zbyt niskie lub wysokie

Gość hjhgyf
zbyt wąskie biodra

Gość hjhgyf
wada serca

Gość ja miałam
odklejające się łożysko podaczas ciąży

Gość szubidubi ken dens
a jak dziecko jest odwrócone miednicowo to w któym tygodniu nie ma juz szans sie odwrócić?

Gość sisila
na życzenie też możesz, koszt ok. 4000zł

Gość neurologiczne
ja miałam neurologiczne - torbiel w okolicy szyszynki

Gość 1 kot
choroba pychiczna

Gość hela z wesela
zbyt wysokie lub zbyt niskie ciśnienie może być wskazaniem??? nie słyszałam o tym, ale to coś dla mnie, w poprzedniej ciąży miałam masarycznie wysokie ciśnienie pod koniec... któraś miała cesarkę z tego powodu???

Gość wskazaniem do ccc
jest też wada wzroku - 30 dioptrii......

Gość do cc.......
wady serca też nie pozwalają rodzić sn moja koleżanka miała nadciśnienie i miała cc dlatego przede wszystkim mierzą ciśnienie w ciąży na każdym badaniu

Gość a ja wam powiem tak
cukrzyca, wada wzroku, ale albo powyżej 6dpti lub po prostu słaba siatkówka implant słuchowy w uchu. nadciśnienie mała miednica

Gość anielkaaa
a jak oni mierzą miednice tak na oko ile musi miec mniej wiecej ;/

ja pod koniec mialam cisnienie prawie 160/80 i nie mialam na szczescie cc za to moja kolezanka w szpitalu byla na rutynowym ktg i wyszlo jej cisnienie prawie 200 i z marszu zrobili jej cc nawet torby ze soba nie miala

u nas mierza takim specjalnym narzedziem nie wiem jak to nazwac i to nie wszystkim kobietom bo mi np nikt nie mierzyl...

u mnie : nadciśnienie - nie do zbicia córka źle weszła w kanał rodny i akcja porodowa się zatrzymała zielone wody

wskazaniem może byc rozejscie się spojenia łonowego w trakcie ciąży, tak jak u mnie. Podobno przyczyną jest mała miednica. To prawda, zawsze miałam wąskie biodra.

Gość niemajak mi:DDD
Wskazania położnicze: o nieprawidłowe ułożenie główki o nieprawidłowe położenie płodu przy trwającej czynności skurczowej o dystocja szyjkowa o ciężki stan przedrzucawkowy o poród przedwczesny płodu, gdy poród drogami rodnymi obarczony jest dużym ryzykiem uszkodzenia lub zgonu o powtarzające się epizody bradykardii płodu, ciężka bradykardia nie reagująca na leczenie zachowawcze o deceleracje późne lub zmienne przy nieefektywnej czynności skurczowej niezapewniającej prawidłowego postęp porodu o wypadnięcie pępowiny o podejrzenie krwotoku wewnętrznego spowodowanego pęknięciem macicy o przedwczesne odklejenie łożyska Wskazania pozapołożnicze: o choroby sercowo-naczyniowe powodujące III i IV stopień niewydolności krążenia w skali NYHA o choroby płuc przebiegające z ograniczeniem pojemności życiowej o zaawansowane retinopatie o odwarstwienie siatkówki o patologie położnicze w obrębie miednicy, patologie kręgosłupa uniemożliwiające poród drogami natury o wskazania neurologiczne o wskazania psychiatryczne