Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co tu chodzi bo ja nie wiem

Wytłumaczcie mi te pielgrzymki do grobu Kaczynskich....

Polecane posty

Gość fajni to my jestesmy
bo wy macie dosyc ??? a co?? czego??? stoicie w tej kolejce tez??? bo czegos tu nie kumam......

Gość do Alicji
dlatego też przestałam oglądać telewizję i słuchać radia. :o Co do wyrabiania sobie poglądów - na jakiej zasadzie my, śmiertelnicy, mileiśmy sobie wyrobić zdanie o Kaczyńskiem? Nie znaliśmy go osobiście, więc musieliśmy korzystać z pośrednictwa mediów. Oczywiste też jest, że nie ma mediów neutralnych, każdy pokazuje świat zgodnie ze swoim światopoglądem. Nawet te liczne ksiązki o Kaczyńskich, które przeczytałaś wypożyczywszy uprzednio z biblioteki.

Gość do Alicji
Dośc mamy tego, że mówią w kółko o tym samym. Nawet bajek dla dzieci nie ma.

Gość dhfvbkwdvwhdvfwfvwr
do autorki topiku: był kiepskim prezydentem. Czy twoim zdaniem Kwaśniewski był lepszy??? Wałęsa??? A może Jaruzelski??????? :D:D:D:D:D Daj mi przykład lepszego polityka, proszę :)

Gość juz_tluuumaaczee
po prostu polska jest takim krajem, który najbardziej jednoczy się w czasie różnych tragedii, żałób itd. owszem, można wiele złego powiedzieć o polsce, ale przynajmniej jesteśmy empatyczni i w takich chwilach trzymamy się razem

Gość przeciwna
no właśnie - jednoczymy się w chwilach tragedii a jak minie to całe zamieszanie znowu sobie do gardeł skoczymy :(

Gość dhfvbkwdvwhdvfwfvwr
gdyby to ktoś z waszych bliskich, jakiś wasz autorytet, ktoś, kogo dażycie szacunkiem umarł, to pewnie też byście zrobili wszystko, żeby postać choć troche przy jego grobie, więc dlaczego nie pozwalacie na to innym???

Gość przeciwna
problem z dobrym politykiem w PL jest taki, że ...ze świecą go szukać :(

najwazniejsze jest dla nie ktorych ze kluby gejowskie beda pozamykane w warszawie w wekend i bedie prohibicja nie bede mogli sie napic dlatego tak ujadaja ciagle.. to ze kaczynski byl nie medialny i popelnial duzo gaf to kazdy o tym wie ale zobaczcie jak tv sobie zaprzecza jak ona manipuluje ciagle ludzmi przez cala jego kadencje tylko krzywe fotki tylko kompromotujace wpadki a teraz nagle znalazluy sie i normalne zdjecia i filmiki. to oni wam wyrabiaja poglady to one steruja sondazami i mowia wam co macie robic a wy jak stado baranow podarzacie za nimi bo oni tak mowia..............

Gość co sie dziwicie?
To przeciez Polska!

Gość manduca
Mnie nie dziwi, że stoją - powody nieistotne, każdy ma inne, a na naszych oczach tworzy się historia, pewnie wnukom przed kominkiem będziemy o tym opowiadać ;) Chcą, mogą stać - niech stoją :) Ale po kiego grzyba oni przed tymi trumnami KLĘKAJĄ???? Tego już za diabła pojąć nie mogę :o

Gość sruuuuu
Autorko popieram Cie całkowicie!! Polacy mają skrajne uczucia,albo kochają , albo nienawidzą. Jeszcze kilka tygodni temu oglądając program publicystyczny,tudzież rozrywkowy wszczędzie się z Pana Prezydenta naśmiewano,a to kurdupel,a to Pani Kaczyńska wnosiła jajka na twardo w reklamówce z "Biedronki" itp,itd Bez apelacyjnie jest to OGROMNA TRAGEDIA ,współczuję wszystkim rodziną ,ale po co ta obłuda??

powszechnie wiadomo ze na Prezydenta Kaczynskiego głosowali ludzie starsi i oni czuja ze powinni oddac mu hołd, młodsi- idą kiedy rozumieją ze tożsamośc narodowa - o którą walczył prezydent jest ważniejsza od money, money , a małe dzieci idą - bo tak są wychowywane - dobrze na mądrych ludzi , ja też poszłam , płakałam i się nie wstydzę - Mój wybór

Gość venge.
wszystko w nadmiarze szkodzi mnie meczy przedłużająca się żałoba, cały ten szum medialny jedni pojechali darmowymi pociagami obejrzeć widowisko, może nic ciekawego do tej pory nie przeżyli inni widzą guru w tych trumnach każdy wybiera... gdybym miała się komuś kłaniać i przed kimś klękać to byłby to jedynie krzyż czy grób Ojca świętego

Ludzie! Ja dzis bylam pod pałacem. Mam 17nascie lat i pojechałam szkolnie. Stakam od 4 rano do 14, ale Weszlam i teraz bol nóg to czucie patriotyzmu w nogach. Ja pojechałam podziękować Panu Lechowi.

Gość na moje oko to
zwykła ciekawość i tyle plus ewentualnie jeśli nie świadoma to podświadoma myśl że kiedyś będzie można w dyskusji zabłysnać że się tam było oczywiście są tam i pewnie tacy którzy czekają w kolejce chcąc się pożegnać ale myslę że to nie więcej niż 20% całego tłumu

Gość a co tu tłumaczyć
kiedy Kim Ir Sen zmarł to też tłumy rozhisteryzowanych Koreańczyków płakało przy jego grobie a telewizja przez tydzień była monotematyczna :) Oczywiście zwykli Koreańczycy pewnie rozmaicie sobie o Kimie mysleli no ale oficjalne uroczystosci to oficjalne uroczystości Mnie najbardziej szkoda z tego samolotu Ryszarda Kaczorowskiego i Szymanek Deresz, reszta była mi za zycia raczej obojętna więc trudno mówić żebym to jakoś głłeboko przeżywał choć szkoda ludzi że zginęli przedwcześnie a nawet Lecha K choc prezydentem to on był słabiutkim no ale te osiem miesięcy mógł chłop jeszcze poprezydentować

Gość no to co że pryki
kazdy chce żyć, mogli mieć satysfakcję ze swojego życia, mogli pomagac innym, jeszcze tyle spraw do zrobienia.. ale jesli spojrzec z dystansem to można założyć że odeszli do lepszego świata więc ich szczęście a smutek rodzin i znajomych którzy zostali CI KTÓRYCH KOCHAJĄ BOGOWIE UMIERAJĄ MŁODO

Gość och daj spokój
ciągle o nich móią bo to znane osoby ofiarami wypadków komunikacyjnych nikt sobie głowy nie zaprząta, nieważne czy młody zginie czy stary........to co w TV to tylko i wyłaczne z powodu VIPów którzy tam zginęli, no nie sądzisz że jakby ten samolot wracał pusty - tylko piloci i stewardesy to któś by urządzał takie uroczystości gdyby się rozbili

do i co w zwiazku jak ty przekroczysz 50tke to tez bedziesz starym prykiem - wg twojej oceny nie powinno cie wtedy tu byc pamietaj

Gość i co z zwiazku
I będę miał zamiaru tego kwestionować :O

3 dni żałoby wystarczyłyby w zupełności, przedłużająca się do niedzieli jest męcząca. Czy na świecie nic się nie dzieje ? Chociaz chmura wulkanicznego pyłu i kłopoty z komunikacja lotnicza z nią związane urozmaiciły serwisy. Hipokryzja mediów sięgnęła szczytu, a ludzi zbiorowa histeria. Historia oceni zmarłego tragicznie prezydenta. Nie wierzę w żadne Polaków pojednanie. W poniedziałek, kiedy skończy sie wreszcie żałoba wszystko wróci na stare tory. Politycy już stoją w blokach startowych...

Gość i co z zwiazku
I w tym tkwi problem , że nie mogą ogarnać że nie dla wszystkich jest to koniec świata :O

do ania64 nie widzę związku. Jak w ogóle śmiesz porównywać żałobę po matce z żałobą po obcych. Poza tym, żałobę nosi się w sercu a nie ostentacyjnie obnosi się z nią publicznie

do desmina kazdy z tych ludzi tez mial rodzine ktora Go oplakuje a od nas Wszystkich nalezy im sie szacunek bo Ci ludzie chcieli dobrze dla Polski ! 3 dni byloby smieszne i niezreczne