Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smok wawwelski

Śmiesznie wyglądają 2 latki ze smoczkami

Polecane posty

Gość nbmnmn
Tak się składa że to wam między innymi i tobie żal te tłustą dupę ściska że jakieś dzieci są lepsze od twojego niedorobionego bachiora który majac po kilka lat dalej sra w gacie i nie umie sam chodzić. I koniecznie z cyckiem i smoczkiem. Skoro kazdy kto ma inteligentne dziecka ma go zrobić dalajlamą to ja proponuję abys ty wysłała swoje do jakieś szkoly sopecjalnej albo od razu do hospicjum, niech sobie tam wegetuje bezmyśla i głupia istota. Razem z mamusią.

Moje dziecko nie korzystało z pampersów w dzień od 14 miesiąca życia. Przez nastepne tygodnie zakładaliśmy pampersa jedynie na noc. Co wcale nie znaczy że dziecko idealnie potrafiło zapanowac nad sobą. Zdarzały się wpadki jeśli odpowiednio w porę nie posadziliśmy na nocnik ale bez tego się nie obejdzie nauka... Nie sądzę aby to było za szybko bo dzieciaczki które mam okazję znać z papmpersami też rozstały się w tym wieku. Znam tylko jedno dziecko któremu odstawienie od pamppersów przyszło póxno, około 4 roku życia ale to rodzina raczej nie do końca normalna.Smoczek moje dziecko nigdy nie dostało.

Gość bbbbbbbbbbbbbnnnnnnnnnnnnnnnn
buhahahahha, a jednak borciuchu ruszyło cie to ! :) rozmemłana mamuśka w obleśnym dresiku i z odrostami na 3 centymetry . Jezeli życzysz drugiemu dziecku by znalazło sie w hospicjum to oznacza że jesteś złym i bezdusznym człowiekiem , wspólczuje twojemu dziecku takiej mamy ... Zadna kłótnia nie jest warta takich slów , na mnie możesz mówić wszystko ale nie zycz źle mojemu i żadnemu innemu dziecku bo sie to obróci przeciwko tobie ... W tym temacie powiedziałam już wszystko , nie mam w zwyczaju poniżac sie do poziomu rynsztokowego . ŻAL.PL I nie będe sie licytytowała w czym moje dziecko jest lepsze, moje dziecko jest dla mnie najważniejsze i wszystko robi w swoim czasie , tak ma 17 miesiecy i chodzi w pampersie , ale za to ma duzy zasób slów i potrafi złozyc proste 3 wyrazowe zdanie.

Gość nbmnmn
Będę pisać co mi się podoba i mam nadzieję, że ten wtój bękart niebawem zdechnie. Po co komu taki down co w takim wieku sra pod siebie i umie caaaaaaaaaaaaaaaałe 3 zdania, masz czym się chwalić. Twój dzieciak jest po prostu głupi, niedorozwinięty i niedorobiony. Czepiasz sie ludzi bo ich dzieci są o wiele bardziej mądrzejsze od twojego przygłupa i przeżyć tego nie możesz. Ale co się dziwić skoro inteligencję odziedziczył po tobie.

Gość hfasdera
nbmnmn ty naprawde jestes matka? :O Jakos ciezko mi w to uwierzyc. Slownictwo masz gorsze niz lumpy spod budki z piwem. Jezeli nawet prawda jest to co piszesz i masz takie "mundre" dziecko to i tak bedzie w przyszlosci pozbawione kolegow i kolezanek - zadni normalni rodzice nie pozwola na kontakt swojego dziecka z rowiesnikiem z takiej rodziny jak twoja. No...chyba ze patologia sie z toba zintegruje :D

Gość nbmnmn
Z wami jedynie szkoły specjalne się kontaktują z powodu opóźnionych umysłowo dzieci.

Gość nbmnmn
No co poradzisz że dla pewnych ludzi właśnie te mądrzejsze dzieci to wynik złych rodziców a dzieci zaniedbane i puszczone samopas dla niektórych samic to wzory do naśladowań.

Gość pari pari pari pari
to że twoje dziecko chodzi obsrane i zasikane bez pieluchy to jeszcze nie znaczy że jest inteligentne . Siedzi taki darmozjad po podstawówce na zasiłku i sie mądrzy, no ale wolna polska . Lepiej zebyś sie wyżyła tutaj niż na dziecku, bo z takim charkterkiem to pewnie wrzeszczysz na nie i dziecko ze strachu nie sika i nie sra.

Gość to że ktoś umie tu pisać
tez nie znaczy ze jest się inteligentnym. kurczę alw was boli że ktos ma lepsze dzieci...

Gość zuzks
a ja mam córkę 4-letnią-nadal biega ze smoczkiem,ma pieluszke i na spacerki jedziemy wózkiem i nikomu nic do tego! przyjdzie czas-sama wyrośnie!

Gość gość
Moja dwuletnia córka chodzi z gównem miedzy nogami bo jak próbuje ja nauczyć nocnika to nijak nie rozumie! NIJAK! Jest opóźniona w rozwoju, zaczęła puszczać meble w wieku 18 miesięcy, do teraz nic nie mówi, choć rozumie proste polecenia. sama zaczęła trzymać butelkę w wieku około 15 miesiecy, do teraz nie pije z kubka, gdy próbowałam ją nauczyć ze słomki, skończyło się to niemal zadławieniem. Niestety widzę, że rozwija się z dużym opóźnieniem, ale wiem też , że ma swoje zalety. Praktycznie nie płacze, jest bardzo ostrożna, mozecie mi wierzyć, ale w swoim życiu upadła może kilka razy, w tym ani razu nie nabiła siniaka, nie lubi biegać, nie wyrywa się, nie krzyczy, jest spokojna i zrównoważona. I posłuszna. flegmatyk taki. Kazdy ma wady i zalety i nie ma co się obrażać, nie mamy wpływu na to co się urodzi mozemy probowac kształtować pomagać.

Gość gość
Dlatego ja nie dawałam mojemu dziecku wcale smoka i nie mam problemu. Mówi się, że smok jest nie dla dziecka tylko dla rodziców, bo zatkasz buzie i nie płacze i nie ma problemu.

Gość gość
żaliłam się pediatrze, że moje prawie 2 miesięczne dziecko nie chce smoczka na co powiedziałam mi wie co dobre,bo woli pierś. W końcu nauczyłam używać smoczka, jak poszłam do pracy przydawałaś ale trochę po 1 urodzinach stwierdziłam że i tak nikt ni daje smoczka oprócz mnie, wywaliłam do kosza. Wczoraj miałam chwile załamania bo dziecko ząbkuje ale daliśmy sobie radę.

Gość gość
powiedziała mi przydawał się jestem już zmęczona :D

Gość gość
no, smiesznie. no i co? w czym twoj problem? niech se nosza cudze dzieci smoczki do 18 roku zycia, NIE TWOJA SPRAWA.

Gość gość
ohoho goracy temat widze moje dziecko zaczelo dostawac smoczek w wieku ok 3-4 mies, dokladnie bylo to dla rodzica :P uspokajlao sie blyskawicznie a niestety nie bylo potulnym barankiem :P teraz ma 18 mies i smoczek to historia, pewnego dnia powiedzialam koniec i tyle co do pampersow to ciezszy temat, oduczamy i na razie nic W dzien przechodzi bez pieluchy ale ile majtek zasikanych i zakupkanych to szok Ponad tydzien minal a tu efekty mizerne ale np moja kumpela byla baaardzo zdeterminowana aby dziecko oduczyc od pieluch, noestety ma dwa lata i nic, obrazilo sie na nocnik i nic nie zrobi na nim nie ma reguly tak wiec nie stawiajcie tu jednoznacznych stwierdzen :P

Gość gość
Zamiast w odpowiednim momencie odzyczajać, to przegapiacie odpowiedni moment a potem jest coraz ciężej zmienić nawyki... W wieku 2-3 lat dziecko jest na tyle duże, aby powywalać te wszystkie niemowlęce gadzety: buteleczki, smoczki, pieluchy itp. Dajcie dzieciom dorosnąć. To naturalne że muszą odstawiać takie rzeczy, im prędzej tym lepiej! Oczywiście nie na siłę, Ale próbować, próbować... Nie zniechęcajcie się rodzice, gdy po tygodniu dziecko nadal nie wola siku i robi w majtki lub wola o smoczek czy butelke, jak juz raz zabralas to trzymaj sie tego! Duzo tłumacz, wyjaśniaj, pokazuj filmiki na ten temat dziecku, czytaj edukacyjne książeczki typu pozegnanie z pieluchą itp. Moje dziecko piło z butelki ostatni raz jak miało 18 miesięcy, a i tak uważam ze to długo. Razi mnie widok dziecka powyżej 2,5 lat z : pieluchą, smoczkiem, butelką, ktore NIC nie mówi bo w buzi tylko ten smoczek i smoczek :/ na dodatek spi z mamusią w łóżku, i choć rodzice mają warunki finansowe, dziecko nie ma wlasnego lozeczka i wlasnego pokoju. Żeby dziecko mogło przejść z jednego etapu w drugi, to rodzice (matka) muszą najpierw dorosnąć i pogodzić sie z faktem, że dziecko rośnie. W dzień kubki, niekapki, bidony itp. Smoczek do 18 miesięcy. Odpieluchowanie nastąpiło dzień do 2 urodzinkach :) trwało 6 tygodni, ze szmatką w ręku i praniu dziesiątek majtek, ale się opłaciło. W wieku 25 miesięcy chodził w majteczkach, praktycznie bez "wpadek". Sam śpi w swoim pokoju od zawsze. I to nie jest tak, ze wszystko łatwo poszło. Jest wrażliwym, delikatnym chłopcem. Zaczął mówić w wieku 18 miesięcy, jako 2 latek juz mowił wszystko. Więc jako rozumny dwulatek, z którym można porozmawiać, dał sobie wiele wytlumaczyć, w atmosferze miłości, akceptacji, spokoju, dobrych argumentów. Nie myślcie sobie, że na siłę odzwyczajałam, krzykiem czy groźbami, to nie w moim stylu. Moje dziecko jest szczęśliwe i ja również. Jestem z niego bardzo dumna, bo widzę, że jako jeden z nielicznych w wieku 24 miesiecy znał kolory, marki samochodów, piosenki, wierszyki, nawet po angielsku coś tam, pięknie rysuje i maluje, jeździł na rowerku biegowym (podczas gdy rówieśnicy w spacerówce). "Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało." - J.Korczak

Gość gość
Moja ma 2,5 roku i od 8 miesiaca nie pije z butelki ze smokiem tylko slomka niekapek i normalny kubek. Od pól roku pieluch nie nosi od roku wózka używamy sporadycznie na spacer kilkukilometeowy albo na plaze do galerii. Mówi zdaniami od kilku miesięcy. Śpiewa piosenki recytuje książeczki. Smoka ma i nie zamierzam zabierać. Od wrzesnia id z ie do przedszkola to sie pożegna a wam nic do tego. Jesteście podle i wstretnne i nie macie prawa komentować pieluch smoczkow i butelek u innych dzieci!!! Kiedys wasze moze zacząć moczyć sie w nocy/ przybiegac do waszego lozka albo zabierać smoczek mlodszemu rodzeństwu i samo ssać milo wam będzie jak przejdę ulica i powiem - ale niedorozwój z tego dzieciaka. Ale ma brzydka gębę z tym smokiem. Taki duzy a posikuje przes sen. Jest multum sytuacji które wam mogą sie przydarzyć ze starszymi dziecmi. Nie komentujcie i nie obrażajcie nikogo bo to sie obróci przeciwko wam.

Gość gość
Ciekawe ile z was trzyma papierocha w gębie?? Albo ile z was robi Loda mężowi. Tak was razi smoczek u dwulatka?? Głupie zaklamane p***y. Polowa waszych dzieci dlubie w nosie albo obgryza paznokcie i tym się zajmijcie!

Gość gość
denerują się te matki, których kikluletnie dzieci używają jeszcze tych niemowlęcych: smoczkow, buteleczek, pieluszeczek itp :D

Gość gość
To ja pisalam o papierochach. Wiesz moje dzieci sa juz po szkole. Nie nosily pieluch prawie bo bylo trudno o pampersy raczej tetra ale smoka miały do 2,5-3 lat do spania i jakos tragedii smok nie zrobil. Wkurzające jest tylko wtrącanie sie w to co robią mamy z komentowaniem swoich dzieci . To tak jakby matka ubrala dziecko w sukienkę a ktos jej zwracal uwagę ze po co sukienka spodnie wystarcza. A co to kogo obchodzi?? To tak samo jak kp i mm. Tak samo jak przedszkole prywatne i państwowe szkola jezykowa a zwykla i szereg innych. Po co się wtrącacie w to co robią inni?? Nie macie ważniejszych tematów do dyskusji??

Gość gość
A mnie zastanawia czemu dziecko nie może mieć smoka w buzi w wieku 2 lat, a cycka od matki może? Przecież 2 latek nie ssie piersi z głodu, tylko to też przyzwyczajenie - uspokojenie dla dziecka i tyle. Mój synek miał 2 latka i miesiąc, gdy sam wyrzucił smoczek. Nie zrobiłam tego ZA NIEGO, sam się z tym uporal i jestem z niego dumna. Przez to nie było płaczu i lament u, dwa dni wspominał i koniec.

Gość gość
Nikt nie mówi że to tragedia kilkulatek z pieluchą. Widać kto sie najbardziej denerwuje haha :) Ale pytanie PO CO? to zwykłe lenistwo i wygoda matek :( i tak, śmiesznie wyglądają 2 latki ze smoczkami :D

Gość gość
Mleko z piersi dla dwulatka? mnie się to NIE podoba. to moje zdanie i tyle.

Gość Jedynaczka4
Co was obchodzi jak są wychowywane inne dzieci. Dzieci zmądrzeją i sami odrzucą smoczek.Moja córka ma 17 miesięcy i czasami szuka smoczka.Staram się zabierać z buzi, ale są sytuacje gdy płacze i wtedy sama sobie bierze.Na spacerze nigdy nie ma smoka.