Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polsk

Moja siostra okazała się moją matką!

Polecane posty

Gość polsk

Co powinnem zrobic? Jest mi przykro ze przez 15 lat bylem oklamywany przez swoich rodzicow , ktorzy w rzeczywistosci sa moimi dziadkami. Jak powinnem sie teraz do nich zwracac?

Gość dfgda
i co w związku z tym?

Gość Aneckaaaaa
to jest jakiś dramat. Ja nie rozumiem jak tak mozna zrobić... żeby udawać że dziadki sa rodzicami. Bez sensu!!! co z tego ze była mloda, mogli pomagać a nie wyręczać. Nawet jesli to prowokacja to taka sytuacja jest paranoją

Gość polsk
Mnie ta sytuacja przerosla, nie wiem teraz jak mam mowc do swoich "rodzicow", czy mowic do nich babciu i dziadka czy mamo i tato? jak mam mowic do swojej "siostry", mamo?

Gość dokładnie tak jest
możesz mówić "babciu i dziadku" pod warunkiem, że twoja matka siostra jest córką twojej babci matki a nie jej siostrą co się może tak okazać

Gość dfagda
współczuje patologicznej rodziny.

Gość Zerojedynkowa królowa
Ustalcie to we wlasnym gronie

Gość zacznij mówić na Ty

Gość no co ty nie powiesz
są większe dramaty :O ciesz się ża masz rodzinę. Akurat jak sie do nich zwracać to najmniejszy problem, lepiej najpierw sobie szczerze pogadajcie, oczyscie atmosfere itd

Gość afds
Przynajmniej zostałeś przy nich, opiekowali się tobą i nie zostałeś porzucony, bądź im wdzięczny :)

Gość mam nadzieje że to prowokacja
bo taka rodzina to dla mnie patologia

Gość tematełłe nie umieraj
😭

Gość a co tu zmieniać
to jak z przybranymi rodzicami ale jednak lepiej bo są rzeczywiste więzi krwi, to przybrani rodzice, i nic nie zmieniaj, odzywaj się tak jak dotychczas bo oni cię usynowili i wychowali, a do siostry-matki odzywaj się jak dotychczas, chyba że coś innego ustalicie, przedtem była sama dzieckiem , a teraz może dorosła do faktu rodzicielstwa...............to fajnie mieć taką młoda matkę jak siostrę...zazdroszczę...udało ci się w życiu bo masz fajna alternatywną rodzinkę która cię kocha i znalazła nietypowe alternatywne rozwiązanie na kryzys rodzinny ...przykład na to jak miłość i serce radzą sobie w trudnych sytuacjach.

do: a co tu zmieniać, heh, ale ciepło napisałaś/łeś, podoba mi się takie spojrzenie na tę sytuację i życzę autorowi, żeby sobie wziął do serca twoją wypowiedź