Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caryca kataryna

Czy wszystkie kobiety w ciąży wyglądają jak trupy ?

Polecane posty

Gość caryca kataryna

Bo ja tak mam. Jestem w ciąży. 14 tyg i 4 dni. Mam sine wokół oczu, jestem chuda i blada. Mumia :( Jak się ogarnąć i zacząć żyć ? Odechciewa mi sie wszystkiego ... Nie znam wielu kobiet w ciazy. Nie mam porównania.

Gość uguhuijju
To niech ci się zachce żyć, bo nosisz w sobie dziecko. Zacznij dbać o siebie, zdrowo się odżywiać, spacery itd. Mnie też się w pewnym momencie wszystkiego odechciewało, ale to minęło. A jeżeli chodzi o to, że jesteś blada i masz sine oczy to może kwestia osłabienia organizmu. Zacznij jeść marchewki i pić z niej soki, bo ja dużo soków własnej roboty piłam i koloryt skóry miałam ciemniejszy. Nawet dziecko mi się z ciemną skórą urodziło, więc sądzę, że ta marchewka trochę pomaga.

Gość niedługo rodzę
do połowy ciązy byłam blada, miałam mdłości a teraz pod koniec ciąży mam ciągle czerwone poliki i wyglądam jak pomidor juz taki urok ciąży , trzeba przejsc przez te wszystkie fazy

Gość lkhdersre
Mi ciąża bardzo służyła.

Gość caryca kataryna
Ja wymiotuję do tej pory z tym, że od 13 tyg rzadziej. Nie radzę sobie z ciążą. Myslałam, że to będzie cudowny okres mojego życia. Oczywiście ciesze się, że jestem w ciązy ale z utęsknieniem odliczam dni do porodu...

Jak trupy to nie wiem nie widzialam takich. Ale jedna taka "kotka" wygladala jak babochlop i jeszcze sie tym szczyci. :O

soki tak jak pisze poprzedniczka, u mnie sokowirówka codziennie obowiązkowo była w ruchu ;) ponoć nie można jeść cytrusów, nie wiem ja piłam soki z pomarańczy, jabłek, marchewki, gruszek i dziecko mam zdrowe, szybko tez wróciłam do soków jabłkowo-marchewkowy podczas karmienia piersią, potem powoli cytrusy, z gruszek zrezygnowałam żeby młodego brzuch nie bolał. Pij dużo wody niegazowanej mineralnej, spacery. Mi się żyć nie chciało tylko jak miałam torsje (okrutnie mnie męczyły 2 miesiące) poza tym ciąże wspominam super. Spokojnej ciąży i bezbolesnego rozwiązania :)

Gość ja w ciąży byłam niezła dupa
szczególnie pod koniec, przytyłam normalnie ale włosy lśniące, oczy błyszczące, zawsze usmiechnięta, dużo chęci do życia i wewnętrzej radości. Co innego po porodzie, w czwartym miesiacu tyle włosów mi wyleciało że myślałam że zostanę łysa;)

Gość kotka głupotka
caryca, niedługo przytyjesz i cyc ci wyskoczy...2 trymestr najlepszy

Gość caryca kataryna
Za cyc to ja podziękuję :) Przed ciąża wazyłam około 54 kg a cyc 80D, więc większego chyba nie potrzebuję. Licze na to, że im będzie cieplej tym więcej chęci do życia będę miała. Jakieś wypady nad morze, jezioro, spacery. Póki co nic mi się nie chce :(

Gość to se juz ne wrati
kobieto, ciesz się ostatnimi chwilami lekkości i wolności

ja bym tej chemii w siebie nie wcierała, ale zrobisz jak uważasz. Masz rację przejdą wymioty i będzie coraz lepiej, mimo rosnącego brzucha dożo kobiet ( w tym ja też ) najlepiej sie czują w 2 trymestrze !!! potem w trzecim jest ciut ciężej choć ja miałam termin na 9 czerwca, termin wywołania na 16 tego a 15 tego jeszcze byłam jako kibic na meczu piłki nożnej :D. Urodziłam bez wywoływania 16 czerwca :) moje dziecko kocha piłki wszelkiej maści ;)

Dokladnie, moje poprzedniczki chyba wspomnialy juz o wszystkim. Ja dodam, ze również w ciazy uzywałam balsamow brązujacych, oraz samoopalaczy, do tego soczki marchewkowe, i cera nie byla blada :)

Gość caryca kataryna
Ja wcale nie mam brzucha. Ani odrobinę mi nie wystaje. Jak było u Was ? Czy to przez wymioty ?

Jeszcze masz czas na brzuch, zresztą pomiar brzucha robi się dopiero od 21 tc więc na razie spokojnie możesz brzucha nie mieć. Mi koło 17 tygodnia zaczęło coś tam rosnąc ale to raczej tak jak by się sadło zbierało niz brzuch ciążowy ;) za to piersi powiększyły mi się bardzo z czego zadowolona nie byłam.

Spokojnie,miną Ci wymioty to wróci chęć do życia. Ja miałam koszmarne mdłości do 15-16 tygodnia i dopiero jak one minęły,czułam się i wyglądałam kwitnąco :)

Możesz mieć niedobór żelaza,czyli anemię,jeśli jesteś taka blada słaba i masz oczy podkrążone.To znaczy że musisz o siebie zadbać,bierz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży i zrób morfologię krwi czy hemoglobina jest w normie.I nie martw się bo jeśli tak przechodzisz te pierwsze miesiące ciąży to nie znaczy że będzie tak przez 9 miesięcy.Pewnie Ci przejdzie za kilka tygodni.Ważne żebyś się wysypiała i dobrze odżywiała,zobaczysz że w 2 trymestrze będziesz miała w sobie tyle energii że sama się jeszcze zdziwisz.

FRANKAZWARSZAWY hormonami ;) cera lepsza, włosy ładniejsze, grubsze, ponoć natura tak nas stworzyła żeby w tym czasie partner nas nie porzucił. Jakoś to się musi zrównoważyć z humorkami i smaczkami jakie miewają w tym czasie przyszłe mamy ;)

Gość mamuniaaaaaaaaaaaaaa
nie no jagoda Ty to naprawdę jesteś szurnięta. Tak się do tej pory tylko przypatrywałam czemu inni mają o Tobie złe zdanie i teraz już wiem....jesteś w każdym prawie temacie,pieprzysz jak potłuczona,wiecznie używasz wyrazu "głupia". Czy ta co ma inne zdanie co Ty musi byc zaraaz głupia? czy tam jeszcze jakoś inaczej nazwiesz? co do autorki to spokojnie to normalne,spowodowane właśnie wymiotowaniem,ale jeszcze to wszystko nadrobisz. Przede wszystkim musisz brac witaminki

Gość małam miiiiiiiiiii
ja wygladam jak cien :D