Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violettella

CO MOGĘ DOSTAĆ Z OPIEKI?????

Polecane posty

wychowuje 9-mies dziecko , nie pracuje,jestem pełnoletnia, w urzędzie fi-góruje jako samotna matka ,jestem zameldowana z rodzicami(nie korzystają z opieki-mają za wysokie dochody), uczę się dziennie. Dostaje pieniądze za rodzinne i za samotną matkę.Z czego mogłabym jeszcze skorzystać, żeby uzyskać jeszcze jakieś pieniądze? Słyszałam o celówce i okresówce - jakie wymagania muszę spełnić? Pomóżcie !!

Gość a to pewnie znacie
Skoro figurujesz jako samotna to gdzie alimenty ;) hehehehhehe

Gość jak ma zasilek
na samotna to znaczy ze nie dostaje alimentów

Gość jak ma zasilek
masz zasądzone alimenty?jezeli tak a nie placi zglos sie do funduszu alimentacyjnego

Gość jeśli wasz .....
dochód wspólny z rodzicami nie wynosi więcej niż 504 zł na osobę to dostaniesz z opieki jakąś kasę nie dużo. A dochód twoich rodziców też będzie brany pod uwagę bo razem mieszkacie. Ja też tak miałam i ciągnęłam z opieki aż do trzech lat potem finansowała mi przedszkole.

Gość pracownik socjalny
Jeśli zamieszkujesz z rodzicami to do obliczania pomocy będzie brany dochód Twoich rodziców i Twój, bo razem mieszkacie. Jeżeli chcesz skorzystać z okresówki bądź celówki to dochód wasz nie może przekroczyć 351 zł na osobe, wyjątkiem jest zasiłek specjalny, ale to tylko w wyjątkowych sytuacjach np. my w ośrodku dajemy na opał w zimę. Jeśli chodzi o dożywianie dziecka w szkole bądź w przedszkolu to dochód nie może przekroczyć 504zł.

Gość gośćkasia
Czy jak mam 443 zł renty socjalnej na jedna osobe to co mi sie na lezy na opal mi juz brakuje co mam robic

Gość gośćkasia
Czy jak mam rente socjalną wydokosc 443 i komorników to czycos z opieki mi sie nalezy

Gość gość
napisz do mopsu o zasilek celowy na wegiel

Gość gośćkasia
Nie wiem czy dostanie

Gość gość
jak ma dla samotnej matki to nie ma alimentów albo to ,albo to nie ma razem .

Gość gość
Skoro nie wiesz czy dostaniesz to może idź do mopsu i sprawdź?:/ ale po co jak można zastanawiać się nad tym na forum i nic nie robić