Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mogę wtrącić słówko

Chłopczyk z Cieszyna - była u Was policja?

Polecane posty

U mnie byli wczoraj. Mój syn od pon - czwartku jest u babci, bo oboje pracujemy a w przedszkolu nie ma miejsc. Musiałam się zwolnić dziś z roboty i pojechać po syna, pokazać go na komisariacie, bo wczoraj był dzielnicowy a dziecka nie ma :o Ja rozumiem różne sytuacje, ale to lekka przesada :o Pokazałam im dowód osobisty syna - oczy ma ciemne i okrągłe, a tamten chłopczyk niebieskie. Nie mogłam się powstrzymać i zapytałam czy może mu się odmoczyły i zmieniły kolor.

Gość nie przeginaj
No to chyba dobrze że szukają i sprawdzają. Nie ma się o co oburzać.

Gość dupa bobra22
u mojej koleżanki tez byli. dla mnie to nie przesada ta akcja jest w całym kraju i milo patrzeć ze policja coś z tym robi i ze los tego dziecka nie jest im obojętny.

Może źle się wyraziłam.. Ogólnie rozumiem tą całą akcję. Ale kiedy mąż powiedział,że syn jest u babci to przepytali całą kamienicę, a mieszkam w takiej okolicy, że dziś w piekarni się już wszyscy pytali co zrobiliśmy,że policja synka szuka :o Rozumiem akcję, nie podobają mi się metody.

bardzo dobrze, ze szukają u moich znajomych tez byli. ich synek ma 3 lata (Sosnowiec)

Gość ale o co chodzi?

Gość Philips
Bardzo dobrze robią-niech szukają!!Muszą wszystko sprawdzić- myślisz, że uwerzyliby Ci na słowo, że dziecko jest u babci??A jakby potem coś wyszło to oni dostaliby "pajdę".Ale cóż ktoś kto nie pracuje w tym zawodzie nie za bardzo wie jak to wszystko działa!!!! Jakby nic nie robili to źle, jak robią, szukają to jeszcze gorzej-temu społeczeństwu nigdy się nie dogodzi.

Gość no to brawo dla policji
widać, że nie wrzucili sprawy ad acta tylko dalej szukają wyrodnych rodziców

Gość no to brawo dla policji
jeśli ktoś zapomniał, to w stawie koło Cieszyna znaleziono zwłoki dziecka ale nikt nie wie, co to za dziecko i brak kogokolwiek, kto szukałby takiego dziecka

Szkoda tylko, że tak późno...myślę ,że już i tak nie ustalą - za dużo czasu mineło. Wszelkie możliwe ślady pewnie zatarte, ale i tak fajnie, że się tak do tego przyłożyli :)

Tylko czy to ma sens? Nie ma pewności, ze rodzice byli Polakami. W zasadzie nie wiadomo co stało się z dzieckiem i w jaki sposób znalazło się tam gdzie się znalazło. Mają zamiar chodzić od domu do domu w całym kraju i pytać? A potem co dalej? Kraje sąsiadujące? Swoją drogą nazwać takich ludzi "rodzicami" to zdecydowana przesada :-o

jak w dowodzie osobistym dziecka??...to twój kilkuletni syn ma dowód osobisty?

Gość Spadłam
yhy jak w dowodzie osobistym dziecka??...to twój kilkuletni syn ma dowód osobisty? Dobra uwaga :)

moja 16,5 mies córa tez ma dowod osobisty :) wyrobiłam jej jak miała 6 miesięcy. ważny jest na 5 lat. jest taki sam jak dorosłego tylko nie ma podpisu ;)

Myślałam że to chodzi o zupełnie inną sprawę... Często się zastanawiam co na to dalsza rodzina-przecież są dziadki,ciotki,sąsiedzi... Ja uważam że to ma sens.Niech szukają,sprawdzają.

aha :)...a w jakim celu służy taki dowód takiemu małemu dziecku?

Gość nie przeginaj
Jeśli rodzice z dzieckiem podróżują za granicę to mogą mu wyrobić paszport lub dowód osobisty

yhy - w celu wyjechania za granicę ;) do krajów UE głowa w chmurach - dowód 30 zł. oczekiwanie do 3 tyg. my dostalismy po 2 :)

Gość do mogę wtrącić słówka
czy jeteś z okolic Cieszyna? Tam szukają chłopca czy po całej Polsce?

Gość hela z wesela
a dają zwolnienie z pracy czy trzeba brać urlop? zwolnienie płatne 100% czy 80% ?? hmmm

Ja wyrabiałam w styczniu dowód dla córki i za darmo, tylko zdjęcia trzeba było przynieść. Dla dorosłych też już są za darmo dowody od 01.01.2010

toan - o! to fajnie wiedziec :) w sumie bez sensu była opłata za dokument, który należy sie kazdemu obywatelowi

Gość do hela z wesela
zwolnienie z pracy płatne 80 lub 100% to jest zwolnienie lekarskie. A na wezwanie przed organy administracyjne, sądowe lub Policję pracownik może zachować wynagrodzenie /to zależy od pracodawcy/ lub żądać od Organu rekompensaty utraconego wynagrodzenia /wtedy należy przedstawić zaświadczenie od pracodawcy o wysokości utraconego wynagrodzenia?.

Ja wzięłam po prostu urlop... Dzielnicowy nie dał mi żadnego wezwania, więc nie było podstaw inaczej. Dowód mają wszystkie nasze dzieci (wyjazdy za południową i wschodnią granicę) Mieszkam na Śląsku, ale 100 km od Cieszyna ;)

Gość antekk
Moim zdaniem-jasnowidza, ojca tego dziecka zaskoczyła ta przygoda.To była nie jego miłość życia i niechciane ojcostwo.Miał swoją dziewczynę.Takie sytuacje na obczyznie się zdarzają.Nie wytrzymała psychika i odebrał sobie życie.Matka poznała innego szaleńca,który nie tolerował innego dziecka w swoim związku i w napadzie furii skopał chłopca śmiertelnie.Matka widząc chwilową skruchę u partnera zgodziła się na takie rozwiązanie by rzucić dziecko do stawu,ale ta bestia ze strachu postanowiła usunąć też dziewczynę zatapiając ją w wodzie obciążną jakimś ciężarem.To nie byli zwyrodniali rodzice to sytuacja ich przerosła.

Gość heh antekk
dziekujemy za wyjasnienia :P