Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eric Cartman

ILE CZASU ZAJMUJE SIĘ WAM WYBRANIE SIĘ RANO DO PRACY????

Polecane posty

Gość ale wam fajnie ze sie tak
szykujecie z rana, te wszystkie czynnosci :-( ja niestety jestem bezrobotna i spie do 9 :O

nie martw się! na pewno znajdziesz pracę wkrótce :*

Gość dzwudziestopiecioletnia
ja nie wiem jak wy to robicie :O moj budzik dzwoni o 6.00, pozniej 3-4 razy drzemka, zanim zwloke sie z wyra jest juz 6.40, czlapie do lazienki, siku, myje zeby, pozniej wchodze pod prysznic, bo nie lubie wychodzic spod prysznica i miec cos jeszcze do umycia, wiec pod prysznicem myje sie cala + wlosy (codziennie! to koszmar) + twarz. w lazience mi zimno i w dodatku zawsze mam wrazenie, ze niedokladnie splukalam szampon i zel z ciala, wiec sie plucze 50 razy zeby to splukac i troche sie rozgrzac zanim wejde do zimniejszego jeszcze pokoju. jak sie juz wytre, to rozczesuje wlosy, zakladam soczewki i nakladam krem na twarz. zanim wyjde z lazienki, jest juz pare minut po 7. robie sobie kawe, w miedzyczasie kiedy gotuje sie woda spryskuje wlosy sprayem do ukladania. pozniej pije pare lykow kawy i pale papieroska, a pozniej zapiera mi dech i w ogole nic mi sie nie chce, ale jakos daje rade sie ubrac, z tym, ze jest już 7.25 :O suszenie wlosow + makijaz to kolejne 10 min, jak dobrze idzie, to o 7.35 - 7.40 wychodze. o 20 min za pozno. wiecznie spozniona. dramat. nienawidze wczesnie wstawac, a musze codziennie....

Mam podobnie :O Budzi mnie telefon od przyjaciółki bo budzik już mnie nie dobudza. Oddzwaniam. Wracam do łóżka. Siedzę z 20 minut zanim przestanę drżeć. Czuję się rano podle, totalnie ogórkowato. Chodzi o spadek jakiegoś tam hormonu w mózgu po śnie :O Idę do łazienki, prysznic, suszenie włosów, prostowanie, włączanie kompa, śmignięcie po najważniejszych www. , nakarmienie kota, śniadanie, wybór ubrań (ciągłe przebieranie!), szukanie drobnych na busa, pakowanie...zazwyczaj mam 5 minut do wyjścia żeby zdążyć...i nagle z tych 5 robi się... MINUS 5! i kolejne 20zł na TAXI. Tak jest codziennie. To okropne ale teraz wracam do domu po zajęciach ... idę spać o 18.00 wstaję o 1:00 i nie śpię już wcale. Pojebało się to wszystko. Bez prysznica normalnie to tak z 2,5h czasami 3.

Gość arrrek
Budzę się 0 6 rano, potem się byczę pod kołdrą ze 30 minut, wstaję o 6.30, do 6.45 wc (grubsza sprawa), potem gorąca herbatka i buła, o 7.15 wychodzę do pracy. Wszystko super, ale rano nie potrafię zrezygnować z tego byczenia sie, to taki stan półświadomości, uczucia ciepła i spokoju...

Gość ja wstaje o 04.50
a z domu wychodzę o 05.15 :(

Gość powinnam wstawac o
5.20 i wtedy bym zdarzyła, ale zwykle musze przestawic kilka razy budzik na drzemke 5.50 wstaje i ide z laptopem do lazienki, stawiam na polce, wlaczam, puszczam radio :o 5.50-6.05 - kapiel, prysznica nienawidze :o 6.05-6.20 myje głowe 6.20 - 6.35 - budze mame, musze zwolnic lazienke, zwykle bawie sie wtedy z psem i karmie krolika 6.35-6.50 - maluje sie 6.50-7.10 - susze i prostuje włosy (bo mam zwiazane do robienia makijazu) no i tu juz powinnam wychodzic na autobus 7.22... ale musze sie jeszcze spakowac i ubrac, przebieram sie 10 razy, nie moge znalezc bluzki, czy spodni, potem sie okazuje ze w praniu itd i juz jestem spozniona. a jak juz zdaze na ten autobus to zwykle sie spoznia, robia sie korki i w szkole juz mam nieobecnosc :o ale na wczesniejszy nie zdaze nigdy, jak nawet nie mam czasu na sniadanie, nie ma takiej opcji, a zajecia zaczynaja mi sie codziennie 7.45 na pocieszenie powiem wam ze moja kumpela z ktora chdoze do szkoly (wszyscy zaczynamy 7.45) ma 10 min na pieszo i wstaje uwaga... 4.50 :D ponad godzine zajmuje jej sam make up ;)

Gość henryjeta
Mnie najwięcej czasu zabiera rano sniadanie - i mycie zębów. Podziwiam osoby, które w 10 minut zrobią i zjedzą śniadanie, u mnie 30 minut to minimum i to w pośpiechu :)

Gość henryjeta
Autorko, ja bym ci radziła faktycznie nie włączac rano kompa. Kup sobie radiobudzik, to jest totalnie inna jakość budzenia. Ubrania przygotuj wieczorem - wszystko sprawdzone, wyprasowane, żeby rano tylko założyć. Moze też sobie obmysl ciag technologiczny :) Żeby parę rzeczy sie mogło robic jednocześnie, a ty zebyś nie traciła czasu na czekanie

Godz 7.00 - budzę się Godz. 7.15-7.20 - wstaję idę do łazienki - sikam, myję ręce, myję zęby, twarz, kremuję twarz i ręce psikam sie dezodorantem Wracam się do pokoju, ubieram się Później idę do kuchni - robię śniadanie i kanapki na uczelnię, jem śniadanie Psikam sie perfumem, czasem się wymaluję Biorę torbę i wychodzę na uczelnie