Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona troszkę

Zagubiona trozkę w tym wszystkim

Polecane posty

Gość zagubiona troszkę

Jak to wkońcu jest kiedy lekarz jest w stanie potwierdzić ciąże. Z tego co czytam to 6 tygodniową ciąże lekarz jest w stanie zobaczyć. Ale tak 6 tygodni od ostaniej miesiączki, 6 tygodni od owulacji, czy 6 tygodniu od zagnieżdzenia zarodka.Może ktoś mi wyjaśni z góry dziękuje:)

Gość zagubiona troszkę
literówka wkradła się w temacie powinno troszkę*

Gość Bubble Gum...
około 5 tygodniową przez USG waginalne też ;)

Gość zagubiona troszkę
no dobrze ale 5 tygodniową od ostatniego okresu czy jak

Gość ja wiem ja wiem ja wiem
Moją ciążę było widać na usg przez powłoki brzuszne w 5 tyg. BYł to % tydzień liczony od ostatniej miesiaczki, a 3 tydzień od owulacji

Gość ja wiem ja wiem ja wiem
Był to 5 tydzień... miło być zamiast tego % przepraszam za błąd

Gość zagubiona troszkę
ja właśnie myśle że jestem w końcu 6 tygodnia licząc od ostatniej miesiączki czy lekarz potwierdzi mi ciąże?

Gość zagubiona troszkę
tylko tak co prawda nie mierzyłam tempki reguralnie ale zmierzyłam sobie trzy dni przed planowanym okresie i była niska bardzo niska może to implantacja zarodka bo później wzrosła więc od tego czasu minęło by dwa tygodnie czy to nie za mało czy to ma znaczenie?

Gość zagubiona troszkę
co myślcie?

Gość zagubiona troszkę
dodam że miesiączki mialam bardzo regularne

Gość zagubiona troszkę
mierzenie teperatury ale się czepiasz

Gość zagubiona troszkę
żadna z was mi nie pomoże?

Gość zagubiona troszkę
niewiem tyle kobiet tu w ciąży i żadna nie potrafi mi odpowiedzieć plis to dla mnie ważne

1. U mnie widać było cokolwiek dopiero w 7-8 tygodniu. Wcześniej byłam u lekarza i nic nie zobaczył powiedział że nie potwierdza i nie wyklucza i trzeba poczekać. 2. Mierzenie temperatury w 2-3 dniach cyklu nic ci nie da. Temperaturę musiałabyś sprawdzać co najmniej przez 2-3 cykle i wtedy będziesz wiedziała jak to wszystko wygląda. Poza tym temperaturę mierzy się rano, przed wstaniem z łóżka, zaraz po przebudzeniu i najlepiej to robić specjalnym termometrem z bardzo dokładną podziałką, który służy właśnie do takich celów, bo wahania mogą być minimalne i na zwykłym termometrze można je przeoczyć.

Gość zagubiona troszkę
dzięki za odpowiedź. Może i racja czyli niestety może się okazać że jutro lekarz odesle mnie z kwitkiem:(

Moze, ale moze też już coś zobaczyć także nie stresuj się. Lekarz teraz nie jest najważniejszy. Jeśli masz potwierdzoną ciążę (test z moczu albo z krwi), łykasz kwas foliowy i zachowujesz zdrowy rozsądek to lekarz nic więcej nie wymyśli. Zleci pewnie podstawowe badania- mocz, krew i to wszystko.

Gość zagubiona troszkę
robiła trzy testy na każdym bardzo wyraźne dwie kreski, biorę folik, palenie i picie alkoholu mnie nie dotyczy nigdy nie lubiłam.

Gość xxxxxxyyy
Jesli trzy testy wyszly ci pozytywnie to gratulacje jestes w ciazy:). Zgadzam sie z Kornelkowa, lekarz nic poza lykaniem kwasu ci tu nie wymysli - ew. wyliczy date porodu na podstawie ostatniej miesiaczki lub zrobi usg lecz niekoniecznie, kolezanke na NFZ dopiero na 12 tydzien zapisali, a badania tez troche pozniej w ok 10 zlecil. Ja bylam w ciazy w UK i tu z morfologia i usg czekalam do 14 tyg - lykalam kwas foliowy i tyle. Dziecko roslo sobie ladnie i zdrowo i teraz ma juz roczek:) tak, ze spokojnie nic na razie nie musisz robic:) Zycze przyjemnej ciazy i cudnego dzidziusia:)

Gość zagubiona troszkę
dziękuje:) mam nadzieje , że chodziaż zobaczy jutro czy jest pęcherzyk w macicy :)