Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zoski

Do osób zatrudniających nianię - Wrocław i nie tylko

Polecane posty

Gość mama zoski

Drogie Mamy:-) Jestem na etapie poszukiwania niani do dziecka, mam już nawet pewien "typ" - i właśnie tu pojawia się problem organizacyjny. 1. Jak płacicie nianiom? Liczycie ile godzin przepracowała, czy ustalacie jedną uśrednioną stawkę miesięczną? 2. Jak ustalacie kwestię urlopów niani? Czy Wasze nianie mają płatny urlop? Jeśli tak to w jakim wymiarze? 3. Co z chorobowym? Jeśli niania jest chora - jak rozliczacie sie za ten czas? Z góry dzięki za podpowiedzi :-)

Gość mama zoski
podnosze

Gość mama zoski
nikt nie zatrudnia niani??? :-(

Gość
Ja zatrudniam nianię "na czarno", płacę mało bo 7 zł/h.

Gość mama zoski
Kalinka a możesz odpowiedzieć na pytania w pierwszym poście - jak to jest u Ciebie?

1. Napisala 7zl/h , to chyba logiczne ze liczy godziny. 2. na czarno to sobie ustala jak chce i kiedy chce 3. nie ma czegos takiego jak platne chorobowe w pracy na czarno. (moze jeszcze zus i pzu ?)

Gość
1. Liczę ile godzin przepracowała, płacę co 2 tygodnie, jak już pisałam 7 zł/h. 2. Nie ustaliłam żadnych urlopów, ale to dlatego, że w miesiącu ma więcej wolnego niż tylko weekendy. 3. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby zachorowała, zresztą przyprowadzam dziecko do jej domu, więc jakby coś to jeszcze czasem jej córka (wychowująca własne dzieci) mogłaby się zająć dzieckiem.

Gość julka jula
Mamo Zośki Jestem z Wrocławia. Opiekowałam się dwoma chłopcami: 3,5 i 1,5 roku (starszy chodził do przedszkola, ale gdy wracał do domu to i nim się przynajmniej 2 godzinki zajmowałam) Na początku marca urodziło się trzecie. W pracę wkładałam całe serce, byłam dyspozycyjna, a przy okazji nie zdzierał kasy z rodziny. Dostawałam 7 zł godz. Gdy trzeci chłopak pojawił się na świecie rodzice wymyślili, że rezygnują z przedszkola, a moja praca nie miała być już dorywcza tylko 4 razy w tyg. po 6 godzin. A że studiuję kierunek pedagogiczny, zasugerowali, że powinnam zająć się edukacją starszego chłopca. Zaproponowali mi, że nie będą wypłacać mi pensji dziennej tylko miesięczną w wysokości... 400 zł. Stracili solidną nianię. Jeśli Ty na taką trafiłaś, ustalcie jak lepiej jest Wam się rozliczać. stawka godzinowa wg mnie jest najuczciwsza, ale jeśli wynagrodzenie miesięczne zadowoli nianię- to myślę, że to będzie wygodniejsze dla Ciebie. Pozdr

Gość mama zoski
Julka jula a nie szukasz czasem teraz pracy?:-) Pytam poważnie - jeśli tak podaj jakieś namiary (tu może bezpieczniej maila niż telefon) albo napisz do mnie: inezkapinezka@op.pl W grę wchodzi tylko jedno dziecko i jednak "nieco" wyższa stawka niż 400 zł :-D

Gość zakładam, że nie jest to
praca "rejestrowana" - więc, to kwesta tylko i wyłącznie umowy między stronami

Gość mama zoski
no właśnie dlatego, że to kwestia dogadania się - mam ten problem gdyby to było jakoś formalnie usankcjonowane nie pytałabym a tak właśnie chciałabym wiedzieć jak inni się umawiają z nianiami nie chcę ani wykorzystywać niani ani dać się jej wykorzystywać - dlatego pytam

Gość julka jula
Mamo Zośki Po ostatniej ,,akcji" mocno się zniechęciłam, bo rodzina naprawdę wydawała się być w porządku. Kończę studia, jeszcze mam parę zajęć na uczelni, więc np. w czwartki cały dzień jestem w szkole. Mieszkam na Psim Polu, mam profil na niani.pl, jeśli chcesz prześlę linka w mailu ;)

Gość mama zoski
Julka jula podeślij linka :-) inezkapinezka@op.pl

Gość julka jula
Mamo Zośki- wysłane :)