Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iskra9090

Z Cilestu na Novynette, pytanie.

Polecane posty

Gość Iskra9090

Potrzebuje rady, Dzisiaj ginekolog zmienil mi tabetki z Cilestu na Novynette i powiedział, że mam zacząć brać w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia. Jednak w ulotce jest napisane :"Kobieta powinna rozpocząć stosowanie produktu Novynette następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki z substancją czynną poprzedniego doustnego produktu antykoncepcyjnego." no i jestem w kropce. Czy lekarzowi mogło się pomylić i powinnam zrobić tak jak w ulotce? czy jednak ufać lekarzowi? proszę o pomoc.

Jedni lekarze radzą, żeby nie robić przerwy i po jednych tabletkach zaraz przejść na drugie drudzy radzą, żeby nowe tabletki rozpocząć po 7 dniowej przerwie, a trzeci wymyślają jeszcze inny dzień np. pierwszy dzień krwawienia z odstawienia. Moja ginekolog twierdzi, że nie ma znaczenia w którym dniu przerwy rozpoczniemy branie nowych tabletek, bo ochrona i tak pozostaje zachowana. Ja z Yasmin na Cilest przechodziłam po 7 dniowej przerwie, a z Cilestu na Kontracept przeszłam w 6 dniu krwawienia z odstawienia.

Gość Iskra9090
dzięki za odpowiedź :) właśnie to jest beznadziejne, że każdy mówi co innego ;/

Gość jeeeeeaaaaaa
odświeżam, bo mam to samo pytanie. czy jak wezme pierwsze dnia okresu to bedzie ok? novynette jest slabsze niz cilest