Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz

chrzestni dla picu i teraz komunia-co robic?

Polecane posty

Gość chcesz miec rodzine
Szkoda mi tylko dzieciaka.Matko co za ludzie.:(

Gość Rando
Przestancie z tymi glupotami, ze w razie smierci rodzicow, to chrzestni zastepuja rodzicow i zajmuja sie dzieckiem... Moze tak bylo kiedys... Czy Wy w ogole macie swiadomosc, ze w tym kraju obowiazuje jakies prawo? I ze nikt nie oddaje dzieci rodzicom chrzestnym? I tak i tak trafilyby do jakiejs instytucji, a chrzestni ewentualnie mogliby sie ubiegac o adopcje. chcesz miec rodzine To wez rozdawaj swoje pieniadze obcym ludziom, nawet co do zlotowki, skoro tak lubisz, a innym do kieszeni nie zagladaj. Chociaz z jednym masz racje, tu chodzi tylko o pieniadze. Tyle, ze mamusi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
obłuda???ktos dobrze napisała-inaczej trzymałaby sama dziecko do chrztu!zrobilismy przysługe bo nam doope zawracała, ot cala filozofia zdarzenia!:-P

Gość anlop
Ktoś napisał,że rodzice chrzestni maje obowiązek opieki nad dzieckiem .... ta moja chrześnica właśnie ma patologiczną rodzinę i rodzicom odebrali prawa .Dziewczynkę wzięli dziadkowie ,bo zwykle tak bywa ,a nie chrzestni.Ja bym jej nie wzięła ,nawet gdybyśby się kontaktowali.To tylko łatwo powiedziec chrzestni powinni opieke przejąć ,nie wiem jak sobie to wyobrażasz .Wzięcie obcego dziecka do domu na stałe ? mąz nigdy by się na to nie zgodził,bo niby czemu miałby.

Gość chcesz miec rodzine
Szukasz tu poklasku.??? a moze gdzies tam masz watpliwosci,czy robisz dobrze ???

Gość getbrnuj6umu46
oczywiscie, że to nie chrzestni opiekują sie dzickiem w razie śmierci rodziców/odebrania im dzieci. o tym, gdzie trafią decyduje sąd

Gość asasina,
dlaczego ma się jej śnić po nocach ???? mnie by się śniło jak bym coś dała ,choć do biednych nie należę to nie mogłabym odżałować ,że do patologii dołożyłam

Gość chcesz miec rodzine
Ja tez mysle,ze do patologii to mozna raczej autorke zaliczyc. Osoba bez uczuc wyzszych.

Gość Maniusiowoooooooo
Moim zdaniem wina jest wasza trzeba bylo sie nie godzic a nie teraz gdybac Nie pomysleliscie o dziecku niby ma chrzestnych a tak jak by ich nie bylo Bez przesady nikt was nie prosi o nie mo co dziecku sie nie zaluje

Gość chcesz miec rodzine
Autorka chwali wypowiedzi tych co jej przyklaskuja i radza nic nie dawac...........zal.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
tak, szkoda mi stowy:-PP nie pracuje po to, zeby robic obcym prezenty, a oni sa obcy dla mnie i juz:-) Dla mnie chrzest nie wiarze sie z niczym, ot tradycja przekazywana z dziada pradziada. Nie korzystam z opieki, nawet rodzinnego na dziecko nie biore, potrafie wraz z partnerem utrzymac je sama, zapewniam cis, ze na dobrym poziomie:-)

Gość wertyo
Od patologii należy stronić ,ot co ,a nie dokładać.Zresztą synek pewnie też będzie chciał grosik na piwko niedługo

Gość Rando
chcesz miec rodzine Widzisz, autorka ma rozterki moralne, nawet mimo tego, ze miala jasna umowe i to akurat dobrze o niej swiadczy. Tak czy inaczej ja uwazam, ze niepotrzebnie, bo nie ma sie czego wstydzic. A Ty obwiniasz ja tu za wszystko. Co do wiary, to w koncu matka wybiera chrzestnych, wiec czemu ich prosila wiedzac, ze sa niewierzacy? A po drugie, zaloze sie, ze jakby autorka opisywala pare lat temu sytuacje i pytala o rade, to krzyczalabys, ze kobieta pomocy potrzebuje, nie ma nikogo, a ona samolubna i ciezko jej przysluge zrobic i dziecko do chrztu potrzymac.

Gość chcesz miec rodzine
Wiec olej dzieciaka,jeszcze z glutami pod nosem....To dziecko na nic nie zasluguje...Ty maly czlowieczku. Matka zrobila jeden blad,ze wziela taka osobe na chrzestna.!!!!

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
ot, widze, ze nawiedzone sie właczyły w temat:-P Jakbym napisała, ze dam 2 tysie, to bedziecie szczesliwe?Ni hu hu Natalka, dla waszej frajdy nie bede siedziała z patologia przy tanim winie i zapierdalała na ich dziecko:-PNie mam ZADNYCH obowiazków w stosuknu do tych ludzi.Dam słodycze, jakis drobiazg i juz. I wiekszosc dla was niestety, mysli tak samo jak ja:-P

Gość gebels
no trudno aby autorka przytakiwała tym z którymi się nie zgadza ,śmiesznie jesteście co niektórzy .Pewno też rękę po cudzesy wyciągacie.Sami byście nie dali dychy ,ale pieniędzmi innych to łatwo rozporządzacie.Weźcie się lepiej do roboty i sami na siebie ludzie zarabiajcie ,a nie po jałmużnę do opieki.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
nie napisałam, ze na nic nie zasługuje!!!napisałam, ze matka probuje nas wydoic a na to sie nie zgodze.I rowniez mam prawo nie chciec spedzac nawet jednego dnia w zyciu w takim towarzystwie:-)

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
kretynko( inaczej nie moge cie nazwac) napisałam, ze nie mam kokosow, co nie znaczy, ze nie stac mnie na godne zycie:-PI ty nie bedziesz mnie rozliczała z moich zarobkow/wydatkow:-)

Gość lillali
no ale dlaczego ma teraz w ogóle iść na komunię skoro się do roli chrzestnej nie poczuwa i jasno powiedziała to matce dziecka przed chrztem? Umówiły się, że trzyma dziecko do chrztu, bo matka nie miała kogo poprosić, a teraz kontaktu nie utrzymują. Moim zdaniem zobowiązań wobec dziecka nie ma skoro miała to być tylko przysługa - zresztą co to za pomysł prosić pierwszą lepszą sąsiadkę na chrzestną, od razu widać że matka dziecka to patologia.

Gość wertyo
od patologii trzeba stronić bo to zwykle ludzie sami sobie winni ,co to nauka była be ,teraz robota marna to czemu by od porządnego nie zadoić

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
nie mam pensji, mam własny interes:-P Głupias i tyle, ide do pracy, a tobie moge dac namiar na to rodzine skoros taka chojna:-d Narka i pozdrawiam normalnych, a nie oszołomow:-)

Gość gebels
bo pisanie wiochę robisz nie należy do miłych wypowiedzi ,można wyrazić swoje zdanie bez zbędnych epitetów ,a nie szczekać jak ratlerek

Gość sarewet
onk3 gupolu -----dziękuję za twój szczery podziw

Gość Rando
starterka i wylazi szydlo z worka... Niby taka milosierna, a jak sama ludzi szufladkuje i ocenia.. "ŻAL MI CIĘ i tyle..... mam nadzieję, że tobie ktoś kiedyś finansowo pomoże, bo pewnie twoja pensja to 1500 zł....." Moze nie wiesz durna babo, ale w malych miejscowosciach, to masa ludzi sie zabija o taka wyplate. Tak bronisz patologii, a sama sie nasmiewasz z biedy... Ot i cala prawda. Taki rodzaj czlowieka, co to co niedziele, w pierwszej lawce w kosciele, ale tylko po to, zeby sie pokazac i rozejrzec, bo moze sasiadka nie przyszla albo juz 3 raz z rzedu w tej samej sukience albo moze spotka znajoma i bedzie mogla opowiedziec, ze ta z 3-ciego pietra z drugiej klatki to maz zdradza... Porazka z takimi ludzmi.

Gość popierdzieliło sie wam
autorko - jak zdecydujesz sie iść na komunię do kościoła tylko i wyłącznie (bo przecież nie będziesz siedziała z nieznanymi osobami) to kup kwiatki +bombonierkę lub biblię i już. Miałam taką sytuację - ktoś,z kim się widuje na 5 minut raz na 10 lat zaprosił mnie na komunię swojego syna sugerując, że jestem rodzina, a dzieci teraz wymagaja bardzo drogich prezentów itp. Nie poszłam.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
ot i tu wyszedł toj poziom:-D

Gość anlop
rando ----racja ci to ,ale niestety naród nasz w większości tępy.Ale to dobrze ,bo musimy mieć kim rządzić ,a ciemne masy lepiej się prowadzą.

Gość swat taki
a ja bym na komunię coś jednak dała........................................................................ konkretnie................................................................ matce w mordę

Gość Rando
starterka problem jest w tym, ze to wlasnie dla ciebie tylko kasa sie liczy, co az bije z twojej wypowiedzi. Po kasie oceniasz poziom czlowieka, wiec nie sil sie tu na jedyna sprawiedliwa, bo zal to czytac. Rozwalaj dalej te 100zl dziennie, juz wszyscy ci zazdroszcza... Ja ci powiem cos innego, naprawde bogaci ludzie szanuja pieniadze i potrafia liczyc kazdy grosz, stad sadze, ze wcale nie jestes taka zamozna jak ci sie wydaje albo tylko rozwalasz kase, ktora maz do domu przynosi i to twoj jedyny sukces w zyciu. Idz wydawac pieniadze, bo myslenie gorzej ci wychodzi.