Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz

chrzestni dla picu i teraz komunia-co robic?

Polecane posty

przykra sytuacja..ja bym poszła i dała te 100zł ale jak sami kasy nie macie...chyba lepiej nie iść i żeby dziecko was nie poznało.Nie będzie wtedy niczego od was oczekiwało w przyszłości.Wysłałabym wtedy kartkę z życzeniami i kwiaty.

Gość gusik24654
kup ladną kartkę, napisz życzenia do niej bombonierka z motywem komunijnym i już

a mi szkoda tego dziecka :( czemu ono winne? życie ma pewnie spaprane jak mówisz ze ma taką matkę. Do tego chrzestni nawet na komunię nie przyjdą. To na pewno trudna i przykra sprawa. Dziecko przecież nie rozumie ze tak się "umówiliście"? Ja bym poszła, nie dla tej matki ale dla dziecka... mimo wszystko z jakimś upominkiem, niekoniecznie wartym 500zł - jak to teraz ludziom szajba odbija...

Gość tuter
Uwazam,że karta i bombonierka zaniesione do kwiaciarni i wysłane razem z bukietem kwiatów to najlepsze rozwiazanie.Obce dziecko ,które was nie zna jako rodzinę na pewno was nie oczekuje.Po prostu cwana mamuśka ,w dodatku bezczelna chce coś wyłudzić ,bo pewnie z opieki społecznej już więcej nie umie.Narobiła gromadkę dzieci ,każde z innym ,jak piszesz i teraz rękę wyciąga.Zobaczysz ,że jak pójdziesz to na wesele będzie oczekiwać 1000 zł wzwyż.

Gość tuter
wolna i szczęśliwa------- czytaj uważniej ,głupio im było odmówić ,bo bez chrzestnych by dziecka nie ochrzczono.Dość już zrobili .Babsko jeszcze dziecko zacznie im przyprowadzać i bedą mieli problem .Weź się kobietko uspokój

Gość tuter ma rację
Jak dzieciak ma być smutny , że Was nie będzie , jak w życiu Was nie widział . Jak tam pójdziecie i się z dzieckiem zaprzyjaźnicie to pewnie będzie się chciał z Wami spotykać i matka będzie go Wam przysyłać :O Te kwiaty i resztę i spokój .

Gość tuter ma rację
Wyślij te kwiaty resztę i spokój . *

Gość godderdx
wolna i szczesliwa----- wyobraź sobie ,że niektórzy na świadków ślubnych też biorą czasami przypadkowych ludzi ,jesli biorą ślub ,a świadkowie np. się nie stawili ......i co ,mają oczekiwać od nich prezentów na każdą rocznicę??Gdzie ty żyjesz kobieto

do autorki a postaw sie ty w takiej sytaucji moze kiedys bedziesz miała dziecko i co moze chcrzestni których poprosisz tez nie beda zadowleni z tego i nie przyjda nie dadza prezentu wiesz co ja mysle ze nie zbidniejesz jak dasz paree złotych czy kupisz prezent normaleni obcym sie robi nieraz prezenty i nie wiedze nic złego w tym ale twoja wola ja bym kupiła prezetn i posłża na te komunie przeciez to jest 1 w życiu dziecku na pewno bedzie przykro i chyba korona z głowy ci nie spadnie jak sie raz pfatygujesz a życie pisze rózne scenariusze i ngdy nie wiadomo od kogo w zyciu bedizemy potrzebwac pomocy a moze na starosc to własnie to dziecko poda cie przysłowiową szklanke wody

bez urazy ale myslicie ze jak raz na 10 lat da jakis upomienk czy 100 czy 200 zł to matka majątek na tym zbije no nie ręce opadaja

Gość wertege
Jasne ,że nie chodźcie.Tylko cosik jednak prześlijcie np.te kwiaty to dobry pomysł.W ogole nie wyobrażam sobie ,byście mieli isc do obcej rodziny na komunię i biesiadować przy stole.Chyba byłoby Wam wrecz niezręcznie.A dziecko zapewne za Wami nie tęskni skoro Was nie spotyka regularnie.Jak pójdziecie to musicie liczyć się z tym ,że nagle może zacząć od Was wymagać.No i faktycznie wtedy musicie się liczyć z 18-tką i weselem ,a że będzie to pewnie za kilka ładnych lat to i tysiączek nie wystarczy jak sądzę.Niech mama mu wytłumaczy ,że poprosiła obcych ludzi jedynie o jednorazowa przysługę ,to nie Wy powinniście się tłumaczyć z zaistniałej sytuacji.Ciekawi mnie ,jak ona wam dała do zrozumienia ,że oczekuje prezentu .Możesz cos blizej napisać ?,bo wstrząsnęła mną jej bezczelnośc.

Gość sarewet
onk-3------ręce to opadają na twoja pisownię ,jak nie potrafisz po polsku pisać to się nie ośmieszaj

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
nie bede sie stawiac w jej sytuacji, dziecko mam, jest nie ochszczone, jestem niewierząca.Ten nasz chrześniak zna nas, ale to akcja napedzona przez mamusie, my nie wychodzilismy do nich z zadna inicjatywa to mamusia teraz liczy na Bog wie co:-PNawet ludziom opowiada, ze chyba pora, zeby chrzestni wreszcie "sie pokazali" w sensie $

Gość getbrnuj6umu46
to jaka z ciebie bida z nędzą skoro nie stać cię na 100 zł dla chrześniaka??? bo to w końcu twój chrześniak, jesteś zwyczajnie głupia skoro sie umawiasz z matką na chrzciny i nic wiecej i uważasz, że ok. przez chrzciny masz jakieś zobowiazania wobec dziecka i to do dziecka idziesz na komunię a nie do jego matki. IDŹ I NIE RÓB WIOCHY, pomyśl o tym Bogu ducha winnym dziecku, które nie ma nic wspólnego z waszą umową, nie prosiło się a mimo wszystko jest twoim chrześniakiem i ma komunię.

przeciez na przyjęcie nie musisz isc ja bym posłża do koscioła po mszy wręczylabym jakis drobny upominek i po problemie piszesz że masz swoje dziecko a czy chrzestni twojego dziecka są wniowzięci i szczęsliwi ze sa chrzestnymi i bedą musieli kase wykłądac na komunie 18tke czy wesele

Gość hokiopoo
ja tak mialam z chrzcinami dziecko mialo nie przezyc ,rodzice nikogo na slasku nie mieli no i ja i moj byly maz bylismy chrzestnymi. potem troche kontaktow bylo i sie porozjezdzalismy;)) A drugi przyklad moj syn siostra od mojego odmowila no i poprosilam kolezanke i jej meza ;)) kontakty utrymujemy ale na tym koniec. nigdy ich o nic nie prosilam a nas uratowali.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
w taki sposób dala do zrozumienia-pytam kto jeszcze bedzie na tym przyjeciu, ona na to-siostry (jedynej :-P) nie zapraszam, bo jak przyszła do starszego dziecka to NAWET prezentu nie przyniosła!Dla mnie ma to tylko jeden wydzwiek:-P

Gość getbrnuj6umu46
ja bym w ogóle nie zwracała uwagi na to co sobie matka mówi, jesteś tylko ty - chrzestna i dziecko - chrześniak, was łączy ta relacja a nie ciebie i matkę . Idź na DZIECKA komunię, daj DZIECKU prezent i pokaż że mimo wszystko o nim myślisz.

Gość opaseczek
onk3----nie chodzi o to ,że matka majątek zbije ,tylko o bezczelność tej kobiety ,ktora śmiała w ogóle zasugerować prezent. Poza tym zasugerowała ,że bez prezentu mają nie przychodzić .Czyli ona chce kasy ,a nie ich obecności w imię dobra dziecka.

to powiedz jak ci matka zasugerowała ze oczekuje prezentu bo to akurat przegięcie z jej strony rzeczywisice

Gość getbrnuj6umu46
a kto każe autorce kasę dawać?? niech kupi prezent dla dziecka, zeby matka nic z tego nie miała. z resztą w takiej sytuacji bałabym sie, ze matka kasę weźmie dla siebie.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
pisze wyraznie-moje dziecko jest nieochszczone i nie bedzie-nie chodzimy do koscioła, nie jestesmy katolikami!!!I od nikogo nie domagam sie profitow dla dziecka!!!!TYle lat nie zapraszała nas na jego chocby urodziny, a teraz ta komunia, tylko po to zebym z kasy wyskoczyła:-P Nie napisałam tez ze mam bide z nedza:-PTo co zarabiam wole wydac na swoje dziecko, a nie na obce!

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
ochrzczone matko kochana:-O

Gość godło paska
Ja bym zdecydowanie nie szła ,po tym co piszesz (że siostry nie zaprasza) widać to lisica licząca na kasę i tyle.Śmieszą mnie wypowiedzi niektórych ,że masz iść dla dziecka ,skoro ono praktycznie cię nie zna.Jak matka robi taki wymyk to może oznaczać ,że zażąda dalszych wizyt ...potem będą rewizyty i się nie odpędzisz.

Gość getbrnuj6umu46
raz jeszcze powtarzam - nie patrz na matkę, popatrz na dziecko zgodziłaś sie być chrzestna i teraz ponieś konsekwencje ( o Boże, z resztą co to za poświecenie?? ) pomyśl sobie, do każdego dziecka chrzestni przyjdą na komunię a do tego dzieciaka nie.

Gość getbrnuj6umu46
niech cie śmieszą, jak nie masz wyobraźni. dziecko moze jej nie zna ( choc chyba pisała że zna ) ale ma komunię i wie, że na komunię przychodzą chrzestni. kupi prezent dla dziecka i nie będzie miała problemu ze matka sie obłowiła jej kosztem.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
dobra, mogła mamusia o tym pomyśleć 9 lat temu biorąc nas na chrzestnych:-P Nie chodze do nich, oni sie nie goszcza u mnie:-PMowimy sobie "czesc" i to wszystko!!!A teraz mam udawac dobra ciocie???

Gość getbrnuj6umu46
"tak sie mowi-daj 50 czy 100, cholera-mam swoje dziecko i nie zarabiam kokosów" to ile ty zarabiasz, ze 100 zł raz w życiu na obce dziecko zrobi krzywdę twojemu własnemu??

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
getbrnuj6umu46- to moja sprawa ile zarabiam!A na obce dzieci to ty sie składaj, skoro jestes taka filantropka!

Gość godło paska
getbrnuj6umu46------- taaaa ,bo na czole inni chrzestni będą mieli napisane ,że są chrzestnymi ,w tym tłumie i tak nigdy nikt nie wie kto jest kto