Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherrycoke

bunt na kaszę. brak pomysłów na sniadanie..

Polecane posty

Gość cherrycoke

słuchajcie mój dwulatek zupełnie sie zbuntował na jedzenie kaszy rano. zawsze wcinał pełna miskę. a teraz nie ma mowy. za to jak najbardziej je zupę ( dzisiaj np. pieczarkowa z makaronem).... podpowiedzcie co mogę mu dawać na śniadanko?

u nas na sniadanie mały(21 miesięcy) dostaje: samo mleko, kakao, czasem danio, kisielek, jajka na miękko, parówkę.. dużo jest możliwości

Gość olabogaaaa
2 latek i kasza??? a czemu nie normalne śniadanko?? np kromeczka chlebka razowego z serkiem albo szyneczką??? kaszkę wcina moja 9 miesieczna córka i to chyba srednie sniadanko dla 2 latka:O

eee tam srednie, przeciez kaszka jest dobra na sniadanie, mój syn akurat wogóle kaszy nie chciał nigdy, ale nie uważam by była ona zła, my często jemy/ pijemy samo mleko i synkowi wystarcza a przeciez to mniej wartościowe sniadanie niz kaszka

cherrycoke,domyślam się, że z Twojej pociechy robi się niejadek, a może Twoje dziecko zaczyna mieć własne zdanie i chce samo decydować chociażby o tym co, kiedy i gdzie będzie jadło?:) Zachęcam do lektury, także porad ekspertów, które znajdują się pod artykułem: http://mamopedia.pl/4-6-mies/jedzenie/encyklopedia-jedzenia/niejadek Powodzenia!

Gość cherrycoke
dzięi za odpwiedzi. myślę, że poprostu znudziły mu sie niektóre smaki i stąd ta niechęć, np. do kaszki lub niektórych zup. Uwilbia dośc dziwne połaczenia. zupy na sniadanie, makaron z jajkami itp. Nie lubi owoców i warzyw. Nie moge go za nic przekonac chociażby do bananów czy jabłek...pluje az miło.... za to uwielbia np. domową pizzę czy ryż z sosem chińskim..... bunt dwulatka na jedzenie......