Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

otulona ja Napisałam o tym o czym rozmawiają babki na ławce pod moim blokiem rozumiesz ? To tylko taki przykład, ale kilka razy dziennie można jakieś wywody usłyszec od zwykłych przechodniów czy ludzidzi w sklepach itp.

tak obawiam sie poniewaz juz kilkanaście razy w ciągu kilku dni od róznych ludzi usłyszałam że trzeba na jarka głosowac bo go szkoda, bo musi mieć coś z życia . Dlatego tez napisalam że kierują się litością a nie rozumem. Nie wszyscy wyborcy pisu a ta część ktora otwarcie twierdzi że tylko i wyłącznie bedzie z tego powodu głosowac.

XSCAPE SCREAM PRIVACE -->>>> PIS -owscy zwolennicy niegdy nie przyznają Ci racji, będą narzekać że Bronek z Donkiem będą rządzić ale że dwóch braci rządziło juz im nie przeszkadzało. będą mędzić o Miru i Zbychu ( nie bez racji zresztą ) ale zapominają o sex-aferze koalicjanta PISU , taśmach Reni Begier, Ziobrze i jego wypowiedzi " ten Pan nikogo już nie zabije" , aferze gruntowej, sprawie Kaczmarka ...... :-( kiepską mają pamięc

otulona wybacz ale czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem ??????????? Przeciez Ci wyraznie pisze o tym o czym ludzie wyborcy pisu gadają w kolejkach przy mięsnym i na ławkach pod blokiem. Ty rozumiesz że to nie są moje słowa a tych ludzi - to oni twierdza że bedą glosowac na złośc byle tylko PO nie miało władzy, to oni mówia o litosci dla jarka itd. ja je tutaj tylko powtarzam i wyraźnie zaznaczam że to usłyszałam od właśnie wyborców pis:D

Gość ano....
otulona_snem onet to dla mnie nie wyrocznia bzdury?, a jak to darli szaty i lamentowali niektorzy, ze tragedia sie stala iz prezydentem jest Lech Kaczynski a Jaro premierem? krotka pamiec? i jakie zagrozenia wysuwali wrecz z koncem swiata niemalnie ale ryzy z komosiem to juz dobry uklad Ja szat nie darłam zwyczajnie rozliczałam ich nieudolne rzady braterskie i Pis tym sposobem stracił mozliwosci rzadzenia. Pamiec krótką to ty masz. Za dużo ludzie stracili na takim pisowskim układzie :D:D:D:D Protesty i strajki wiec rozliczenie było klarowne Bracia Kaczynscy nie nadają sie na przywódców :classic_cool:🖐️

Gość Wszystko te be .......
...media ! Jeśli ktoś jest krytyczny do PiS to musi być fanem Gazety Wyborczej , TVN , onet.pl i czegoś tam jeszcze , a jak krytyczny do PO to jest fanem Radia M. , TV Trwam , Naszego Dziennika . A jak juz co nie daj Boże jest krytyczny do obu tych partii to juz napewno wielbiciel Urbana i jego NIE , Faktów i mitów czyli komuch nie z tej ziemi . Bardzo wygodny to schemat . Całkowicie zwalniający nas od odpowiedzialnego myślenia . Gorszy mój problem . Na wszystkie te trzy wymienione tu partie patrzę z dużą dozą nieufności , a w ramach czasu i możliwości staram się przeglądać i słuchać wszystkie te publikatory . Człowiek bezpośrednio niezaangażowany w politykę , kochający ten kraj , starający się czuć wolnym obywatelem świata ( tylko starający) może mieć ten luksus . Może mieć , ale czy ma ? Kiedy polityka z każdej strony , pod różnymi postaciami ingeruje w nasze życie . I szukam takiej partii , takiego ugrupowania , takiego człowieka , który z tym by walczył . Jak na razie największe nadzieje w tym kierunku pokładam w ludziach z UPR . Tyle , że oczywistym jest iż pełnej władzy przy tak radykalnych poglądach otrzymać nie mogą . Są jak sól ! Samą trudno zjeść , ale bez niej wszystko jest miałkie i bez smaku . TYCjan 24

" juz nie ma Braci Kaczynskich...wiec bez obawy.... " i to jest odpowiedź na zarzut że jak rządzili bracia było dobrze a jak ma rzadzić Bronek z Donkiem to źle. Fajna odpowiedź , czyli bardziej unik :-O

obywatel cierpliwa to ja jestem, z tym ze do czasu :classic_cool: ja szanuję innych ludzi ktorzy mają odmienne zdanie i nie przeszkadza mi to, lubie dyskutowac i jakoś próbować dojśc do porozumienia, czasem mozna dowiedzieć się ciekawych rzeczy a i dyskusja może byc na poziomie. Nie lubię tylko jak się niedokładnie czyta bądz słucha tego o czym mówią inni a jedynie wyrywa zdania z kontekstu.

:D :D :D otulona masz ograniczony tok rozumowania lub emocje przesłaniają ci trzeźwą ocenę , wracam do IGNORa zresztą za twoje chamskie wypowiedzi i popieranie w nich wawci nie zasługujesz na polemikę moja głupota że dałem się w dyskusje :-( to tyle

" "Polska The Times": Minister obrony narodowej Bogdan Klich może być pierwszą polityczną ofiarą po katastrofie prezydenckiego Tu-154 pod Smoleńskiem. Opozycja i część wojskowych coraz głośniej domagają się jak najszybszej dymisji szefa MON oraz rezygnacji z zasiadania w komisji badającej przyczyny katastrofy z 10 kwietnia. - Minister Klich, z racji piastowanej funkcji w państwie, ponosi polityczną odpowiedzialność. Powinien podać się do dymisji albo oddać do dyspozycji premiera natychmiast po katastrofie - ocenia w rozmowie z gazetą Marek Wikiński, poseł SLD. " http://wiadomosci.onet.pl/2161236,11,klich_polityczna_ofiara_tragedii,item.html

dośc mocne - "Minister Klich, z racji piastowanej funkcji w państwie, ponosi polityczną odpowiedzialność. " ale też sie moge z tym zgodzic, problem tylko w tym że nie on jeden mógł coś zrobic wiecęj jak i wcześniej tak i po tragedii.

najbardziej w oczy rzucały mi się posty shatyna i własnie jakies zdania powyrywane z kontekstu itp :D U Ciebie jeszcze nie zaobserwowałam tego zjawiska ale kto wie ile jeszcze przed nami :classic_cool:

Gość ano....
Wszystko te be ....... ---> co do UPR szanuję Twój pogląd ale dla mnie głoszą utopijne hasła dla mnie to wcale nie taka utopja, tylko społeczenstwo jeszcze korzeniami w PRLu siedzi :classic_cool: Mikke to jeden z najbardziej liberalnych polityków w naszym kraju ;) Jak nasz w UE nie chcieli to on powiedział poproscie NAFTe oni was bez mrugniecia okiem przyjmą w swoje szeregi :classic_cool: Lubie jego prostolinijne rozumowanie tam w gospodarce jest tylko minimalne miejsce dla polityki ;)

" najbardziej w oczy rzucały mi się posty shatyna i własnie jakies zdania powyrywane z kontekstu itp U Ciebie jeszcze nie zaobserwowałam tego zjawiska ale kto wie ile jeszcze przed nami " no cóż ... ja co innego zauważam ale spoko :-) u mnie zauważysz jedno --->>> można ze mną rozmawiać do momentu w którym mnie nie obrazisz lub nie rozśmieszysz głupotą lub tendencyjnym nie zauważaniem FAKTÓW. wóczas mogę być niemiły . Co do cytatów to ja dość żadko je uzywam - Shatyn zbiera cytaty ja nie.

08:55 [zgłoś do usunięcia] ano.... Wszystko te be ....... ---> co do UPR szanuję Twój pogląd ale dla mnie głoszą utopijne hasła dla mnie to wcale nie taka utopja, tylko społeczenstwo jeszcze korzeniami w PRLu siedzi Mikke to jeden z najbardziej liberalnych polityków w naszym kraju Jak nasz w UE nie chcieli to on powiedział poproscie NAFTe oni was bez mrugniecia okiem przyjmą w swoje szeregi Lubie jego prostolinijne rozumowanie tam w gospodarce jest tylko minimalne miejsce dla polityki SPOKO ... MASZ SWÓJ POGLĄD, A JA SWÓJ :-)

oczywiście że nie tylko PO ... samo to że nikt na siłe nikogo do samolotu nie pchał, przeciez to sa (byli) ludzie zdaje mi się racjonalnie myślący i siłą rzeczy powinni wiedziec że razem tyle osób latac nie powinno. Z drugiej strony dziwne ze po katastrofie casy nikit sie tym nie zjął na powaznie ani nie przejął i nie wprowadził jakiegos " konkretnego zakazu" w sprawaie takich delegacji. Jak to mówią Polak madry po szkodzie a czasem i to nie pomaga.