Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Gość wawcia powraca
dzwoniłem do otulonej jest tym wstrząśnięta :-O ale co mi tam w końcu faktycznie przesadziłem ...

Gość wawcia powraca
:D :D :D :D Magdalenka się dała wkecić !!! :D :D ale wawunia już wróciła !!!

wawunia komus tak za skore zalazla ze ta osoba juz bez niej nie moze zyc:D:D ps. ciekawe co to za leszcz:D dobra ja znikam masz pelne pole do popisu

Gość wawcia powraca
wawcia ja też zmykam

Gość ha ha ha hi hi hi
do południa nick Alicja ... po południu nick Maaagdalenka :-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D:-D :-D :-D

a jeszcze musze cos napisac, obejrzalam wczoraj film solidrni i smiesza mnie te popiskiwania michnikowszczyzny...tak sie sklada, ze ja tam bylam i wszystko widzialam, rozmawialam z wieloma osobami i w tym filmie pokazana jest cala prawda i tylko prawda...ludzie otworzyli oczy i podniesli glowy, a o tym ze jamaica ma coraz mniejsze szanse swiadcza te wszystkie 'sondaze',ktore powstaja z predkoscia swiatla, smiech na sali i papka dla przyglupow:D:D

18:46 [zgłoś do usunięcia] offerma czy znajdują się tu gdzieś osoby które swojego czasu posługiwały się jakże "merytorycznymi" argumentami w stylu "jak nie unia to bialoruś" oraz te które remedium na wszystkie nasze problemy gospodarcze widziały/widza w "jak najszybszym przyjęciu euro"? jeżeli tak to prosiłbym o komentarz w srpawie aktualnej sytuacji gospodarczej krajów tzw "piigs" czyli: portugalii irlandi, włoch, grecji i hiszpanii. ze szczególnym naciskiem oczywiście na te którym s&p wczoraj i dzisiaj obniżył rating. ewentualnie jeszcze prosiłbym o odniesienie się do tego artykułu: http://www.pb.pl/a/2010/04/28/Prawdopodobien stwo_bankructwa_Grecji_przekracza_50_proc prawdopodobieństwo bankructwa niewypłacalności grecji jest większe niż argentyny czy wenezueli. jak to możliwe w tej "mlekiem i miodem płynącej unii"?] nie przypominam sobie żebym optowała za jak najszybszym przyjęciem euro ale pewnie pisałam jak nie UE to co ? tak, na pewno tak pisałam i jedyną odpowiedź jaką dostałam od Ciebie i twoich kolesi z młodzieżówki UPR było "Polska lisico ale ty tego nie zrozumiesz bo jesteś za głupia" oczywiście bez konkretów pisałam też coś w stylu 'przyjęcie euro ze względu na postępującą integrację gospodarczą UE a także spadek znaczenia gospodarczego Europy na świecie jest dla Polski nieuniknione prędzej czy później moim zdaniem' i już nie pamiętam czy Ty czy Madzia czy ktośtam zwyzywaliście mnie od komunistek :P:D ja swoje zdanie podtrzymuję > ciekawe czy teraz też zarzucicie topik dobrymi wynikami PKB, prognozami czy poziomem długu publicznego w Szwecji (UK już nie przejdzie, nieprawdaż ?) na przykład przeciwstawiając temu majacą euro Słowację w stylu : 'patrz lisica co robi euro z krajami' kompletnie olewając geopolityczną przyszłość Europy z chęci dokopania Tuskowi i spółce pod sztandarem UPR i pozorem troski o najbliższy budżet tyle o euro dalej piszesz o piigs > sytuację którego kraju mam skomentować ? ratingi > a to dobre :D jak kryzys w USA przeszedł z rynku nieruchomości na finansowy to przerzucaliście się na forum ratingami, prognozami wzrostu PKB itp dla Polski z Goldman Sachs i Danske Bank (bo były najnizsze z wszystkich) 'patrzcie POyeby jak Tusk topi Polskę' > okazało się że oba banki spekulowały złotówką :O :P Grecja > Grecy przez dekady żyli ponad stan i prędzej czy później załamanie było nieuniknione kryzys to tylko przyspieszył i tyle ps. zrozumiem jak odpiszesz że nic nie zrozumiałeś z mojego postu przyzwyczaiłam się :D masz więcej takich łekonomicznych kwiatków ? no to dawaj

Gość rippa pippa
a jaką ty się karmisz papka magdaalenka skoro piszesz takie bezedury ? :D :D

Idioci, debile, kretyni...czy tylko obrażanie jest na czasie? Niestety nic się nie zmieniło....od czasu, kiedy ludzie stali w kolejce na Krakowskim Przedmieściu. A tyle było emocji, chęci i gadania, że już nie będzie tak, jak było. Sama prawda i tylko prawda pokazana w filmie solidarni dotyczy tylko tych " normalnych", reszta już została nazwana. :(

Gość samanto ...
[Grecja > Grecy przez dekady żyli ponad stan i prędzej czy później załamanie było nieuniknione kryzys to tylko przyspieszył i tyle] Grecy żyli ponad stan tak jak my teraz ... i my bedziemy musieli za to zapłacić pędzej czy później :( PS offerma to ekonomista jak się patrzy :-D nie ma mocnych na niego więc szkoda czasu na to to

...napiszcie mi dlaczego bedziecie glosowac na bronka.....czy dlatego ze ma wasy, czy dlatego ze dla przyjemnosci zabija bezbronne zwierzeta, czy moze dlatego ze ma wielka zone? HAHHAHAHH :D:D:D:D:D:D:D:D:D dobre Magda Czytałas ze ja to ty a ty to ja? :D:D:D:D:D:D

19:10 [zgłoś do usunięcia] offerma a może chociaż skomentowali by jakoś opinie niektórych ekonomistów że grecja powinna "wyjść ze strefy euro na pewien czas" bo to pozwoliło by podnieść konkurencyjność greckiej gospodarki przez dewaluacje waluty. i jak takie głosy są w ogóle możliwe skoro podstawowym argumentem "za euro" była zawsze "stabilność waluty". a tu bęc, okazuje się że i dewaluacja się przydaje. ja to mówiłem z rok temu ale wtedy mnie "euro entuzjaści" (czyli entuzjaści wprowadzenia euro) słuchać nie chcieli. czy powinienem teraz powiedzieć: kto nie słucha ojca, matki, ten posłucha psiej skóry? bo już naprawdę mało brakło żebyśmy się w to euro wpieprzyli. słowacy wpadli i na dobre im to nie wyszło. ] no tu trochę lepiej :P takie opinie z całą pewnością musiały się pojawić i nic dziwnego Grecja jest w dramatycznej sytuacji (z własnej winy ale nie o to chodzi) czy Grecja powinna wyjść ze strefy euro ? no cóż grecka gospodarka to w dużej części sektor turystyczny... technicznie jest to z całą pewnością możliwe, politycznie ? nie wiem nie znam się na greckiej polityce prawie wcale :P z pewnością ograniczyłoby to strumień pieniędzy płynący ze Niemiec i innych 'bezpiecznych' krajów UE na ratowanie greckich finansów, z różnych powodów, pewnie też z uczuciem pewnej ulgi > kasa może się przydać na ratowanie np Portugalii... politycznie to jasne> przyjaciół Grekom nie przysporzyłoby to :P:D , część (nie wiem jak duża) inwestorów zwiałaby po pierwszych sygnałach pogłębiając zapaść, ale jak taki krok wpłynęłby na na kondycję greckiej gospodarki i poziom życia mieszkańców w powiedzmy okresie 3 lat od wyjścia ze strefy euro > sorry wróżki urzędują na innym topiku

@Anouk Kiedyś słuchałem Radia Aktywne Miasto. Pozdrawiam.

orange Grecy bardziej żyli ponad stan od Nas a offerma głupi nie jest ale "Wybiórczość" to u tego antyGWowskiego UPRowca standard a nie dodatek do wymiany poglądów nie jest zresztą jedyny tutaj ;)

Gość Orangen saft
WeWo? Czy twój nick to nie skrót przypadkiem od Wesoły Wolontariusz?:-D Obywatelu dzikiego kraju? Czy stolicą twego kraju nie jest przypadkiem Honor lulu? Shatyn? No comment.

normalnym :D Ja wybieram Prezydenture z wąsem , pisaną Sienkiewiczem ponieważ Pan Bronisław jest najlepszym z kandydatów . Proszę się nie nabijać z Pana Bronisława ponieważ coś mi się wydaje że gdybym zrobił sobie szydere z Pana Jarosława - bylibyście święcie oburzeni. Taka to przewrotnia pisia moralnosc ...

@Anouk ja również. Witam w klubie. Mój kumpel pracował w Radiu RAM :)

" Obywatelu dzikiego kraju? Czy stolicą twego kraju nie jest przypadkiem Honor lulu? " Nie. :-( muszę powiedzieć że niestety ale POMYLOŁEŚ się :D .... stolicą mojego kraju jest Warszawa :-) bez odbioru ( wyczuwam złe fluidy, jedzie od ciebie na kilometr trollingiem ) :D

@Orangen saft Możesz sobie dowolną teorię dopisać. Najlepiej spiskową.

Gość Jedziesz Shatyn
Z tą szyderą! Czekamy. Tylko pamiętaj nie za ostro. Nie zapomnij oliwki. No wiesz. Można zatrzeć zbyt mocno.:-D:-D