Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Gość Pośpiech jest dobry,
przy łapaniu pcheł

proszę bardzo Moonon vel Phobos znalazłam : 15:53 [zgłoś do usunięcia] Samanta lisiczka Phobos 23:46 [zgłoś do usunięcia] Phobos Już wysłuchałem paru tych audycji. Paru bo nie interesuje mnie kwestia poglądu na tę audycje jako całość a słowa o Jarosławie Kaczyńskim. Uważnie studiując treść Twego postu zwróciłem uwagę że w ramach obrony tej audycji postawiłas w przedpolu jako argument że jest to co prawda niskich lotów ale satyra. Może i jest. Jak nie twierdzę że nie jest choć osobiście po przesłuchaniu paru audycji mam wątpliwości. Ale nie o to mi chodziło. Chodziło o to co powiedzieli o Jarosławie Kaczyńskim.] hmm no cóż oni tam takiego powiedzieli a raczej wyśpiewali o J Kaczyńskim > dali do zrozumienia że J Kaczyński pochował brata na Wawelu dla celów politycznych i jedzie na trumnach po władzę wykorzystując tą tragedię w obłudny sposób nie przesądzając czy mają rację czy nie > wyśpiewali dokładnie to z czym część Polaków się zgadza [Skoro ty uważasz że do tego należy mieć dystans to powinnaś też potrafić wytłumaczyć dlaczego? Jaką była w tym intelektualna wartość? Jaka ukryta treść,którą można uznać za wartościową ze względów poznawczych? Otóż nie było jej wcale. Król Jest Nagi. To był popis chamstwa i braku manier.] tak uważam > nie wyśpiewał tego Niesiołowski tylko 2 żartownisiów i m.in dlatego moim zdaniem można na to spojrzeć z przymróżeniem oka, co nie znaczy że trzeba chamstwo, brak ukrytej treści, brak manier > jeszcze raz się zapytam gdzie byłeś przez ostatnie lata ? mówią coś Tobie takie pojęcia jak np. tabloidyzacja ? nie zauważyłeś że żyjesz w kraju w którym im dosadniej tym lepiej ? im większy skandal tym lepiej ? [Tak przy okazji satyra wyłącznie kojarzy Ci się z kabaretem starszych Panów? bo widzisz w jej historii nie brak było ciętych kawałków ostrych podtekstów ubranych w wulgaryzmy tyle że dotyczyło to konkretnych spraw. Konkretnych problemów np związanych z systemem opartym na kłamstwie. Ekonomicznym społecznym politycznym itd Wtedy łatwiej było znaleść godnego przeciwnika(satyra, kabaret doby prl).] nie nie tylko to był przykład nie czepiaj się słowek dobrze ? wiesz sam piszesz że 'nie brak było...' ale nie stanowiły większości a teraz wali się młotkiem w głowę i to we wszystkim a brukowce i net tylko to dodatkowo napędzają może taki niby nie mający nic wspólnego z tematem przykład : kilkanaście lat temu w Polsacie, chyba do programu zaprosili Urbana tego byłego rzecznika to było gdy Urban był persona non grata wszędzie a jednocześnie jego NIE świetnie się sprzedawało prowadzący po nim jechał że jest skandalistą itd a Urban powiedział coś takiego : Wie pan niedługo skandalem nie będzie że ktoś na scenie zdjął spodnie tylko że ktoś na scenie włożył spodnie dużo się nie pomylił komuch nieprawdaż ? [A ci panowie w sposób nędzny i mizerny moralnie próbują zmęczonemu społeczeństwu znaleść wroga. Chcieli być cool ale zamiast zrobić coś na luzaku(jak im się wydaje że np robią z RM)Zrobili ciężkie gowno. A najgorsze że próbuje się to racjonalizowac w stylu"eh to taka konwencja,taka satyra". Dlatego wedle twego życzenia napisze-przykro mi ale nie zgodzę się z Tobą.] jak pisałam w wcześniejszych postach > nie podoba się to pilot od tv albo zamknąć okno w przeglądarce i już oburzać się na rzeczywistość w jakiej żyję nie mam zamiaru tak więc nie zgadzam się z Tobą]

Gość Uważasz, że
Jarosław się zgodzi ? Poza tym to wybory prezydenta RP i ble ble na temat rządów kolalicji PiS-Samoobrona-LPR nie maja tutaj nic do rzeczy PREZYDENT TO NIE RZĄD, a jaki był rząd PiS-u wszyscy wiemy

Pewnie, że się nie zgodzi. Ale ja bym chętnie posłuchała takiej debaty. :) I jak to nie to nic do rzeczy. Chcę wiedzieć co mnie czeka jak zostanie Prezydentem i kogo sobie do współpracy dobierze.

Gość Ja nie, ble ble ble
Leppera znam , nic ciekawego

Gość Do szanownej SL
Tabloidyzacja nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla treści. Można użyć pilota rtv albo zamknąć przeglądarkę. Owszem można. Ale pewnych rzeczy nie można tolerować Samanto. Nie można chować głowy w piasek jeśli ktoś robi pewne rzeczy źle. Tu wolność wyboru treści nie ma znaczenia. Bo czy można np godzić się na cos co nie moralne tylko dlatego że nie jest się tego odbiorcą? Gdzie jest granica? Media konsekwentnie testują tę granicę. Testują ją naruszając nie obiektywnie czyjeś dobra osobiste albo szerzej wszelkie chronione prawem. Można mieć liberalne podejście do tych spraw ale to nie usprawiedliwia chamstwa w czystej postaci.

Gość to i tak się dowiemy
wiadomo, że Kancelaria Prezydenta bedzie nadal przechowalnią dla PiS-u tak jak była za czasów Lecha K., a to był powazny błąd Ale myslę, że ta powtórka nam nie grozi

dalej... 00:47 [zgłoś do usunięcia] Moonon A i jeszcze jedno. Chciałbym wyrazić uznanie dla Offermy. Dlaczego? Wydaje mi się,że w węzłowych aspektach np gospodarki nie zgadza się on np z PiS ale u niego zauważam to co można nazwać obiektywizmem bez pieprzenia zbędnych głupstw potrafi sprawiedliwie spojrzeć na politykę. Broni PiS Tam gdzie się należy i właśnie dzięki "elaboratom "jego przynajmniej widać to.] no przestań :O zagrywka poniżej pasa obiektywizm ? w czym ? jak się nie zgadzam z offermą to jestem ogłupiona przed media i uprawiam propagandę rodem z GW :O [Nie uważam ich bynajmniej za wyrzygane. I jeszcze jedno. Tu była dyskusja po raz kolejny na temat Orędzia czy poprawniej pewnej odezwy do Rosjan. Jakbyście nie zauważyli to Jarosław Kaczyński zwrócił się w nim do zwykłych ludzi. A nie do władz. Więc rzekoma jak tu niektórzy pisali"miłość do Moskali"nie wyklucza jego konsekwentnej polityki wobec władz Rosji. I ten kto tego nie dostrzega albo nie rozumie nic albo celowo przychyla się do poglądów stanowiących manipulacje. W przeciwieństwie do Komorowskiego,który uderzył na parade.] a tam manipulacja :O polityka i tyle [I jeszcze jedno. Owo zwycięstwo na faszyzmem to było klasyczne Pyrrusowe zwycięstwo. Zginęło wiele milionów ludzi w trakcie ofensywy przeciw Hitlerowi. Większość z nich do samego Berlina była pchana naprzód przez odpowiednich oficerów NKWD którzy zgodnie z instrukcja mieli spod Moskwy strzelać każdemu kto chciał zreiterować w plecy. Ewentualnie byli oni upijani. Ciałami tych ludzi usiane jest całe terytorium. I uważam że te defilady są nie na miejscu. Bo to nie jest żadne zwycięstwo kiedy jakiś generał wystawia dziesięć tysięcy żołnierzy natychmiast po fakcie jak poprzednie wystrzelali. Tak naprawdę była to chcąc nie chcąc emancja polityki skierowanej na wyniszczenie narodu za cele osiągnięcia pewnych celów. Dlatego nie defilada dla zwycięzców a świeczka na grobach ofiar powinna być wyrazem tego. I nie jest to Orędzie do Moskali tylko do zwykłych ludzi by im nie gmatwać w głowach tezami o polskiej rusofobii. Na tym to wszystko polega. Dzięki.] widzę (może się mylę) że wiedzę o WWO (wielkiej w oj.) czerpiesz częściowo z 'Wróg u bram' :D no nie :D Rosyjska/sowiecka armia miała doskonałych żołnierzy na szpicy już w 43 nic dziwnego do tej pory przezył jeden na 100 i zostały same rambo :P masz sporo racji że nie raz Rosjanie walczyli w stylu : 'pierwsza fala uraaaa'> 'druga fala uraaaa''trzecia fala uraaa' > 'towariszcz pałkownik trietia fala pasado!' 'pacziemu?' 'giermańcom brakło amunicji to my ich dobili bagnetami' :D ale to nie jest tak do końca > Bragiaton, Kursk choćby ;) historia z podstawówki moim zdaniem :) taki Żukow nie liczył się ze stratami co innego np Koniew ;)

do powyższego dodam jeszcze jest takie rosyjskie przysłowie : 'ludzi u nas w nadmiarze, ile dusza zapragnie' będę później 🖐️

Gość mam nadzieję, że
[do powyższego dodam jeszcze jest takie rosyjskie przysłowie : 'ludzi u nas w nadmiarze, ile dusza zapragnie'] to przysłowie jest przez Rosjan zapomniane

Gość Kolejny raz należy
Powtórzyć,że dyskusję nad charakterem tej kampanii w przedterminowych wyborach jest bezprzedmiotowa a zarzut "na trumnie"można teoretycznie postawić każdemu kto w niej startuje.... Czy wam sprawia przyjemność robienie z siebie ludzi ograniczonych na tym forum? Każdy może prowadzić kampanię jak chce byleby nie naruszał prawa. To szczególny czas i okoliczności. A niejaki Shatyn pisząc o rozdawaniu"zdjęć ludzi w trumnach"po prostu dał przykład zmącenia umysłu. Shatyn czy Ty widziałeś jakieś zdjęcie ludzi w trumnie? O czym ty piszesz? Jeśli tak to powinieneś z tym czym prędzej do prasy polecieć. Ludzie nie róbcie z siebie ograniczonych na siłę. Gdyby tak było jak np Shatyn napisał to każdemu,kto wystawia gdziekolwiek na czymkolwiek zdjęcie kogoś kto zmarł a np stanowi dlań wzór albo autorytet,zarzucić,że publikuje zdjęcie kogoś kto leży w trumnie. To totalny absurd.Czy można powiedzieć,że Muzea,uczelnie,instytucje rozmaite bo wiszą na korytarzach np zdjęcia ludzi w trumnach? Albo konsekwentnie dokonajcie wykładni tego jak to widzicie albo powstrzymajcie się od takich komentarzy bo jest świadectwo jakiegoś ograniczenia.

Gość apolityczna kaska
jestem apolityczna ale bardzo mnie razi fakt ze Komorowski jest myśliwym i za nic w świecie mojego głosu nie dostanie http://leniuch102.salon24.pl/176130,hobby-marszalka

Gość apolityczna kaska
marszałek POLUJE to wiedzą wszyscy...ale mało kto wie że KOMOROWSKI kilkakrotnie wyjeżdżał na ,,POLOWANIA" do ROSJI ...SKRYWAŁ SIĘ W tajdze i ponoć tam oddawał się tym zajęciom...KOGO tam spotykał i czego się UCZYŁ to chyba mamy odpowiedz w obecnej jego działalności...ustąpieniu przez pana PREMIERA miejsca w kandydowaniu na PREZYDENTA ,wspieranie tej kandydatury przez WSI...nasuwa wiele niewyjaśnionych pytań...CISNĄCYCH SIĘ NA USTA I WTŁACZANYCH Z POWROTEM CIOSAMI TYCH KTÓRZY NIE CHCĄ ODPOWIADAĆ NA TAKIE PYTANIA..

Gość Moonon
Do Samanty Fox - oj obyśmy za chwilę nie byli świadkami pochwały tzw manewru Koniewa. To nie "WRÓG U BRAM" a fakty historyczne. Z tym przeszkoleniem armii to miałbyć mam nadzieję sarkazm. A tak przy okazji to wiecie dlaczego Hitler poniósł porażkę? Oprócz maniakalnego forsowania terytorium zsrr zimą,która wykończyć może każda armię było jeszcze coś.... Hitler prowadził ekspansję "przeciw rasie"i czynił to w opinii wielu badaczy na tyle otwarcie(mordując bez pardonu setki tysięcy cywilnej ludności na froncie),że udało mu się tym zastraszyć wszystkich-nie tylko bolszewików i kompanii Stalina(który mordowal tyle samo ale w inny sposób. W taki,że nikt tego nie widział). Paradoks tej tragicznej dla ludzkości wojny polegał na tym,że gdyby Hitler tego tak nie robił. To z prędzej czy później "przeklęty duszgub"Stalin ze swoją świtą i z błogosławieństwem społeczeństwa wysłały byłby w klatce do Berlina. Tak się nie stało albowiem techniki hitlerowców na froncie wschodnim stanowiły antytezę skrytobojczej strategii stalina co ten skrzętnie wykorzystał. No i stało się....odśpiewano Hymn Pyrrusowego zwycięstwa "Wstawaj strana ogromnaja,wstawaj ruski narod". I Stalin już nie musiał bać się więcej o swój tyłek. Historia totalitaryzmów niezwykle pokrętna.

Gość lekarz psychiatra ..
przypominam , że podszywanie się pod kogoś świadczy o dość poważnym zaburzeniu osobowości podszywaczowi zazwyczaj wydaje się , że to taki żart , zgrywa ...itp., jest już tak zaburzony , że nie odróżnia noramalnego dowcipu od tego co robi....myśli , że jest śmiwszny ...a on jest zaburzony :O dodam że może być to nawet częstsza niż myślimy , psychopatia

http://wiadomosci.onet.pl/2168718,11,nowa_hipoteza_ws_smolenska_j_kaczynski_bedzie_przesluchany,item.html " Większość telefonów komórkowych pasażerów Tu-154 była włączona; ABW ustali osoby, z którymi kontaktowali się pasażerowie samolotu - poinformował w środę na konferencji prasowej prokurator generalny Andrzej Seremet. Podkreślił, że prokuratorzy nie zakładają, iż telefony zakłóciły urządzenia pokładowe, ale nie wykluczają tej hipotezy." " Prokurator zapowiedział, że w najbliższym czasie o złożenie zeznań zostanie poproszony Jarosław Kaczyński "

00:53 [zgłoś do usunięcia] mysliciel999 Widze że trochę tu ludzi którzy wieżą że polscy politycy z troski o polskę do polityki poszli] wstydziłbyś się tak biednego offermę ciorać :P [Ale muszę was rozczarować to w większości "politycy zawodowi" którzy robią karierę zawodową w polityce i żądza władzy jest ti jak najbardziej podstawą ich działania. Bo dla nich jedynym sukcesem zawodowym będzie wysoki stołek. Tak naprawdę to większość to gołodupcy o gospodarce nie wiedzący nic. Ci bogaci w większości dorobili sie na polityce. ] a dziękujemy bardzo przyjmujemy Twoje błogosławieństwo [A żeby było lepiej to politykami powinni zostawać ludzie z dorobkiem zawodowym i oczywiście z pokaźnymi kątami. Właściciele firm ewentualnie fachowcy i naukowcy o dużym dorobku zawodowym i cieszący się powszechnym uznaniem. To powinni być ludzie spełnieni zawodowo. miejsce w sejmie senacie czy rządzie powinno być zaszczytem i ukoronowaniem kariery dającym możliwość zrobienia czegoś więcej dla społeczeństwa i podzielenia się doświadczeniem] wzruszyłam się [. No i przede wszystkim nie powinni za to ani grosza dostawać bo to powinien być zaszczyt że dano im szansę więc powinni móc sobie na to pozwolić. ] zgadzam się w 100% :classic_cool: wtedy nawet takie aferowe ciołki jak Jurek czy Mucha nauczyliby się robić idealne przekręty :P [Ale mamy inaczej bo większość to zawodowi politycy ludzie którzy nic innego nie umieją robić i do rządu wpełzają starą skodą Zresztą rządy ogólnie mają podejście dziwne bo ekspertów jak i przedsiębiorców nie mają w zwyczaju słuchać. Mają swoich partyjnych "znawców" i kwiatki uchwalają. ] nasz nowo objawiony forumowy erudyta sprzedał nam własnie koleją oczywistą oczywistość [Co do nagonek.... Te na PiS są żałosne śmieszne i po prostu żenujące. Szczególnie że padają z ust dziennikarzy którzy powinni zawsze być bezstronni a ich komentarze są stronnicze. Podważa to ich profesjonalizm i w zasadzie kompetencje co za tym idzie przekreśla wartość podawanych przez media informacji a to już stanowi poważny problem bo tak naprawdę my "społeczeństwo" znamy opinie dziennikarzy (a raczej stacji TV) a nie prawdę obiektywną. ] przepraszam forumowy erudyta ma wciąż złudzenia co bo obiektywności dziennikarzy [Za nagonkę na pis można uznać również dość mizerne paczenie na ręce PO. Widać to teraz jak pan Komorowski pełni funkcję prezydenta. Podpisuje ustawy seryjnie!!! A media? Powinny grzmieć !!! A one prawie nic o tym nie mówią!!! To co się dzieje to jest przepychanie ustaw za plecami społeczeństwa korzystając z okazji. Jest to żałosne zachowanie szczególnie że pan K. wyraźnie powiedział że nie będzie tego robić poza sytuacjami które są niezbędne. ] :D zaraz się powieszę 😭 tak się zastanawiam czy na kafe nie ma jakiejś wytwórni oryginałów [Więc nasuwa się pytanie czemu tak rozdaje podpisy? Tak bardzo się boi że przegra wybory? Też nasuwa się pytanie czemu nie pozwoli społeczeństwu zadecydować czy my chcemy czy nie? Wiele rzeczy spokojnie mogło by poczekać jak choć by ustawa o "nie wychowywaniu dzieci" ma zapobiegać przemocy a tak naprawdę kręci bat na rodziców a sk**wieli i tak nie powstrzyma. Kolejne zachowanie to płacenie za "pozytywne komentarze w internecie"] Twoja naiwność właśnie przestała być śmieszna :P [No cóż jeśli partia ucieka się do takich metod czyli tak naprawdę do perfidnego oszukiwania również swoich sympatyków to znaczy że są to ludzie z gruntu nieuczciwi nie mówiąc już że kompletnie żałośni.] jestem pod wrażeniem Twojego toku myslenia poraża :P [Gdyby PiS coś takiego zrobił grzmiały by media a PO stosuje tą metodę już dość długo i co? Cisza.... Ciekawe czy za głosy też musi płacić? ] a co potrzebujesz kasy ? :D łoczerstwo lepsze :P [Co do PiSu to podstawowym zażutem do nich to było że to prtia Kaczyńskich dość żałosne.] następny :O niby gdzie to był główny zarzut ? tak jedziecie po GW a chyba poza wami nikt jej nie czyta.... masochości :P [No i że naszego prezydenta nie szanują za granicą co jest oczywistym kłamstwem i bzdurą. Co więcej to że Kaczyńskiego wyjątkowo nie lubił Putin to jak by nie było wyraz szacunku.] wysiadam przy takiej logice :( [Zapewniam was że szanuje on ludzi twardych a nie liżących mu dupsko. Tych liżących wykożystuje a tych drugich stara się "usunąć". Ale to naturalne w końcu Rosja chce mieć słabych sąsiadów bo to leży w jej interesie. ] piaskownicowe spojrzenie na geopolitykę [A no i przecież Anglicy zarzucili swojemu premierowi że nie walczył o interesy Anglii tak jak Kaczyńscy. Czy to objaw braku szacunku?] nie ośmieszaj się do reszty :O jakiś Anglik coś wykrzyczał i to dla Ciebie dowód ? na co ? nie no odpadam reszty nie będę komentować :P

Gość jelonekk..
czego to nie wymyśla w tych POkręconych głowach :D prokutatura wezwała głownego rywala swojego sponsora - a więc musi coś wyjaśnić - na razie wezwany jak ten bohater ' Procesu ' Kafki niedługo Jarosław , jako żądny władzy i dążący do niej po trupach , zostanie oskarżony pewnie o strącenie samolotu za pomocą komórki :D

Gość jelonekk..
lecą tu cytaciki z Onetu na temat przesłuchania Jaro , a więc - i moje trzy grosze na temat tych ' rewelacji " o twoich wypowiedziach raczej nie będę się wypowiadał ;) a tam j, gdzie pisałeś ,jak zajrzysz - zobaczysz to samo ...i jeszcze troszkę

Gość "Trzeba się przebić"
Dziś ruszyła strona internetowa Bronisława Komorowskiego. Pierwsze co rzuca się w oczy to marna próba ubodobnienia szaty graficznej witryny do strony jaką posługiwał się Barak Obama podczas swojej kampanii. Jednak dużo ciekawsze są złote myśli Komorowskiego powklejane w każdym dziale owej strony: Wszystkie cytaty są zaczerpnięte z oficjalnej witryny kandydata Bronisława Komorowskiego www.bronislawkomorowski.pl Zaczyna się tak: "Moimi politycznymi uniwersytetami były konspiracja, areszty, więzienia i obóz internowania" Według mnie to trochę za mało. Mieliśmy już wiele "opozycjonistów" polityków i nie zawsze konspiracja, areszty i więzienia były dobrymi uniwersytetami politycznymi. W walce z komuną tak, ale po 20 latach wolnej Polski oczekuje czegoś więcej od polityka. Powinien raczej napisać więcej o swoich osiągnięciiach w polityce w ostatnim 20 leciu. "Dzieciństwo, mimo nędzy, to był ważny okres w moim życiur Uczyłem się, że bardziej liczy się ciepło domu rodzinnego niż dobrobyt." Słaby propagandowy chwyt mający na celu raczej przyciągnięcie lewicowego elektoratu. Następny prezydent który wie co to znaczy nędza. Ja raz w życiu chciałbym mieć prezydenta który wie co to jest bogactwo i jak doprowadzić do niego kraj. Takie słowa mają chwytać za serce, ale raczej powodują odwrotne reakcje. To jest po prostu zbyt płytkie. "Ojciec wyrabia w nas, swoich dzieciach, przekonanie, że nie należy iść do żadnej dobrej szkoły, ani przebywać w zamkniętym towarzystwie. Odwrotnie. Należy być demokratą, przebić się, poznać wszystkich i wszystko." Nie należy iść do żadnej dobrej szkoły? Należy przebić się? Być demokratą? Wy też przekazujecie takie wartości swoim dzieciom? Nie jestem demokratą i nie mam jeszcze dzieci więc może dlatego nie rozumiem. Teraz trzeba się przebić i zostać prezydentem? "Przejawem naszej niezależności były oczywiście wagary. Kiedyś zorganizowaliśmy ucieczkę, żeby móc obejrzeć w telewizji drugie lądowanie amerykanów na Księżycu. Mimo, że widzieliśmy na ekranie sam śnieg, byliśmy bardzo dumni, że dajemy świadectwo naszego zainteresowania" Komu dawał mały Komorowski razem z kolegami to świadectwo? Gapienie się w telewizor nie nazywałbym dawaniem świadectwa. Można to podciągnąć pod zainteresowanie światem, ale po co ubierać to w tak wielkie słowa. I od kiedy wagary to przejaw niezależności? Och... zapomniałem że to za komuny było. Młody Bronek walczył z ustrojem wagarując. "O teczkach: Nie mam pokusy żeby zajrzeć, gdyż za bardzo cenię własne wspomnienia o moich współpracownikach i kolegach z czasów opozycji antykomnistycznej. Nie chciałbym popsuć własnych wspomnień" Jasna wiadomość do wszystkich którzy chorobliwie boją się lustracji oraz różnych maści agentow: Śpijcie spokojnie. Najprawdopodobniej to przesłanie znajdzie się jutro na pierwszej stronie pewnej "opiniotwórczej" gazety. "Bądźmy razem" Tak nazywa się jeden z działów strony Komorowskiego. Gdybym był złośliwy to oskarżyłbym go o wykorzystywanie katastrofy smoleńskiej. Jest to przecież część z cytatu z jego orędzia wygłuszonego 10 kwietnia "W tych trudnych chwilach bądźmy razem". Teraz rozumiem, że był to dzień w którym pan Marszałek rozpoczął kampanie. Nie zdziwiłbym się również gdyby "Bądźmy razem" było jego hasłem w tej kampanii

Gość jaki kandydat taka strona
ta strona jest do bani nic nie działa:O

Gość taaa nie wie....
na pewno jar kazał lądować.:( {sorry, zaraziłam się od shatyna}:D:D:D:D:D:D

Gość taaa nie wie....
pokaż tę fotę z marynarkami na oparciach foteli bo w sieci nie ma... może ci się śniło?:O

Gość Jak PiS zawłaszcza tragedię?
Bogdan Zdrojewski: Mówienie, że jest to zarzut (zawłaszczanie tragedii - przyp. moje) jest nieuprawnione, jest to pewnego rodzaju fakt społeczny, naturalny i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Sławomir Nowak: Jarosław Kaczyński jest kandydatem specjalnej troski, ale oczekujemy większej aktywności. (...) Szanuję sytuację życiową Jarosława Kaczyńskiego, serdecznie mu współczuję, wszyscy to przeżywamy stratę naszych bliskich przyjaciół, ale dobrze by było, żeby nie używać tragedii smoleńskiej do kampanii wyborczej. Co teraz robią. Grzegorz Schetyna:To zawłaszczanie tragedii smoleńskiej. Każda z rodzin ofiar ma prawo powiedzieć to samo. Ale w ten sposób mówi tylko Jarosław Kaczyński. To nie w porządku. Od początku PiS przedstawiał katastrofę nie jako tragedię 96 ofiar, ale głównie jako tragedię pary prezydenckiej, tragedię Lecha Kaczyńskiego i członków PiS. Chcą wykorzystać politycznie tę katastrofę. Śmierć prezydenta chcą potraktować instrumentalnie, jego osobę podnieść do rangi symbolu, tak by stał się naturalnym patronem PiS. To element strategii PiS. Jacek Rostowski: Bo obawiam się, że oznaczałoby to (wygrana Kaczyńskiego - przyp. moje) przedłużenie paraliżu ustawodawczego, z którym mieliśmy do czynienia przez ostatnie dwa i pół roku. Stefan Niesiołowski o kampanii po tragedii smoleńskiej: Znikną najbardziej ostre elementy. Będzie mniej ataków personalnych, bo byłyby źle przyjęte przez opinię publiczną. Polityk, który pójdzie pod prąd oczekiwań społecznych, przegra. Nie można jednak wykluczyć, że komuś puszczą nerwy, da o sobie znać temperament. Stefan Niesiołowski: Posłanie J. Kaczyńskiego do Rosjan było cyniczne! Władysław Bartoszewski: Jeśli Jarosław Kaczyński - a w ostatnich dniach już to się rozpoczęło - będzie wykorzystywał wielką stratę, jakiej doznał, jako argumentu wyborczego, wówczas będę musiał powiedzieć: jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju. (...) Władysław Bartoszewski dla "Gazety Wyborczej":Nie zauważyłem, żeby kandydat SLD powoływał się na przesłanie niebieskie Szmajdzińskiego czy Jarugi-Nowackiej. Nie zauważyłem, żeby ktoś z PO powoływał się na przesłanie pani redaktor Bochenek z Katowic. Nie zauważyłem, żeby pan Pawlak powoływał się na posłanie zza grobu dwóch posłów PSL. Czyli oni nie uprawiają nekrofilii. Jeżeli ktoś uprawia, to on wie, że uprawia. Bronisław Komorowski: Gdyby (Lech Kaczyński - przyp. moje) chciał je zająć (stanowisko ws. ustawy o IPN - przyp. moje) , to skierowałby nowelizację do Trybunału Konstytucyjnego, a tego nie zrobił. Przekopałem się przez masę wypowiedzi polityków PO i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie - w jaki sposób PiS zawłaszcza tragedię? Ktoś niedawno rzucił w mediach, chyba Kutz, że kampania PiS rozpoczęła się w momencie śmierci Prezydenta. Za niedługo politycy będą próbowali wmówić, że cała tragedia to wina niedobrego Kaczyńskiego, bo zamarzył sobie być głową państwa i chce popsuć szyki Komorowskiemu. Nie zarzuciłbym nawet PO wykorzystywania trumien do walki politycznej, chociaż słowa marszałka sejmu były niestosowne i pachniały brakiem szacunku do zmarłego Prezydenta. Komorowski w Zamku Królewskim nikomu nie przeszkadza. Wideoczat z Moskwy z widokiem na Kreml - fantastyczny pomysł, nowa jakość w polityce. Podpisanie ustawy o IPN bez żadnej zwłoki - słyszymy, że marszałek nie może kierować się wolą zmarłego, a gdyby śp. Lech Kaczyński chciał, to by ją skierował do Trybunału Konstytucyjnego. Wyjazd do Moskwy i na miejsce katastrofy z Jaruzelskim - piękny gest pamięci o ofiarach tragedii. Tylko jeden kandydat robi wszystko doskonale, drugi - kiedy nie reaguje na zaczepki i nie atakuje, wykorzystuje śmierć brata. Politycy PiS wreszcie zdają egzamin i nie dają się wyprowadzić z równowagi. Między innymi dlatego Jarosław Kaczyński w sondażach jest bardzo blisko Komorowskiego. Każdy, kto spojrzy na cytaty wyżej, sam może odpowiedzieć na pytanie, kto prowadzi agresywną kampanię i skupia się tylko na rywalu. Być może dlatego, że trudno opierać się na własnym programie i niespełnionych obietnicach. Chyba, iż ta frustracja jest spowodowana tym, że nie da się zarzucić śp. Kaczyńskiemu nacisków na pilota i zwalić całą winy za tragedię na niego? Skoro sugeruje się nekrofilię, wykorzystywanie trumien do kampanii, a z Jarosława Kaczyńskiego robi się człowieka "specjalnej troski", nic zdziwić nie może. Czy politycy PO zostali wynajęci przez PiS do strzelania sobie w stopy w tej kampanii? http://wszolek.salon24.pl/180933,jak-pis-zawlaszcza-tragedie

14:48 [zgłoś do usunięcia] on-warszawa Skoro ludzie zaczynają się już otrząsać i widzieć prawdziwe intencje podłych pisiorów- to pisiorom pozostaje jedynie wsiąść do samolotu i... wiadomo co. A tak na poważnie, to jakie intencje ma PO? Rozumiem że czyste- ale co poza tym. Nie czekam na odpowiedź, bo ją znam. on🖐️ rozwiń to

Wypowiedź Poncyliusza o inspiracji politycznej leżącej u podstaw listu rodzin ofiar tragedii ŻENADA Pan Poncyliusz zdaje się juz kompletnie stracił zdolność do bycia przyzwoitym :-O