Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Gość Dzisaj o 17:00
pod pałacem prezydenckim

Gość Babcia opowiadała mi,
a jak patrze lustro to widze u siebie skońe oczy to pamiatka po ruskim sołdacie :(

Musztarda przeczytałaś i to na tym forum, że "kandydat na prezydenta nie może mieć osobistych przekonań" uznałaś to za pewnik i na tym bazujesz...widzisz tobą to można manipulować łatwiej niż cepem. A po za tym hasłem " po trupach do celu" pokazałaś ile ci słomy z butów wystaje.

Gość do ...Babcia opowiadała mi,
bo to jest po prostu wojna kto mysli inaczej to jest po prostu idiotą nie ma znaczenia czy to żołnierz radziecki, niemiecki, angielski czy polski takie są prawa wojny, a właściwie praw żadnych nie ma jedyne prawo to TY ALBO JA kto silniejszy

Gość to coś od piździelca
to straszna chamówa, bez szkoły aż dziw bierze, że ta prostaczka potrafi obsługiwać komputer to jest jedyny cud tuska

Gość do ...smaugolll
PO wygrało wybory na agresji, dalej dyszą nienawiścią straszą społeczeństwo Kaczyńskim, ale to już nie działa

Gość PO i PiS to jedna hołota
kto tego nie kuma ten idiota :D

Gość jelonekk..
chyba każdy sobie zdaje sprawę , że w stosunkach polsko -rosyjskich najważniejsze jest , kto rządzi w Rosji i jaka jest to polityka . Nikogo nie trzeba przekonywać , że stosunki te były inne gdy rządzili Gorbaczow i Jelcyn w porównaniu z tymi , gdy rządzi Putin . Tak było zawsze . Nasz wplyw na te stosunki nie ma naprawdę aż tak wielkiego znaczenia . Kwach się starał - i co z tego - posadzili go w ostatnim rzędzie na paradzie i mógł sobie jedynie stanąć na palcach , aby popatrzeć ..;)

Gość Zaniki pamięci Donalda Tuska
Oglądając dzisiaj wiadomości, przez chwilę pomyślałem, że podmienili nam premiera. Niby wyglądał tak samo, ale mówił zupełnie inaczej niż jeszcze parę miesięcy temu. Otóż Donald Tusk zarzekał się, że te zbliżające się wybory prezydenckie są niezwykle istotne, może najważniejsze ze wszystkich dotychczas. Od tego, kto wygra zależy los Polski, w jakim kierunku pójdzie polityka naszego kraju. Mówił to z taką śmiertelną powagą, że byłem w stanie mu uwierzyć. Tylko jedna rzecz mi się nie zgadzała Niewiarygodne! pomyślałem. Przecież kiedy ogłaszał rezygnację ze startu w Pałacu Namiestnikowskim nie było żadnej władzy, tylko żyrandole, prawdziwa polityka, od której zależy los Polski była w Radzie Ministrów. Czyżby nagle Donald Tusk przeczytał konstytucję i zmienił zdanie? A może to zaniki pamięci? http://myszon.salon24.pl/178775,zaniki-pamieci-donalda-tuska

Gość Bartoszewski i Kutz na
emeryturę ? i to już :) Choć gdybym był perfidny należałoby ich publikować codziennie by pogrążyć PO na dobre Ale przecież miało być tak pięknie "partia miłości" miała już nie bluzgać. PiS się wywiązuje i zmiana języka mimo prowokacji jest widoczna Kutz wymyślił że przeszkadza mu czarny kolor w garderobie posłów i posłanek PIS, mówi o orszaku Mao ze Donga,o Mauzoleum Lenia itd., może mu się już w tym wieku wszystko z jednym kojarzy Wszak jako módy aktor grywał partyzantów AL więc pamięć o komunie z jego młodości ciagle mu zrowy rozsądek mąci :) Wypowiedź pseudo profesora dla austriackiej gazety pozuje „klasę i przedwojenną kindersztubę oraz dobry styl niewątpliwie :) Zastanawiam się nad nowym ustawowym obowiązkiem, by po 80 te badać psychiatrycznie swawolnych Dzidków i Babcie też :) czy aby na pewno się nadają do zadań parlamentarno- rządowych. Jawna próba prowokacji polityków PiS, spaliła na znanej mechanikom panewce. Puszczają nerwy dziaduniom ? Już wiem jakich będzie miał gości w najbliższych odcinkach ten były parter aktorki Muchy w swoim niby programie :) Towarzystwo wzajemnej adoracji pokazuje swój prawdziwy poziom kultury, i to już nie politycznej ale i osobistej zwykłej przyzwoitości Na koniec niezastąpiony w tym doborowym wysublimowanym intelektualnie towarzystwie / jedyny prawdziwy profesor/ tj. poseł S. Niesiołowski http://wiadomosci.onet.pl/2166842,12,europosel_pis_rece_mi_opadaja,item.html Miało być inaczej ale widać że nie wszystkim normalność w języku polityki jest w smak. Intelektualiści z pretensjami do kwestii estetyki wypowiedzi i merytoryczności dyskursu, okazują się zwykłymi politycznymi chuliganami. Szkoda tylko ze siwe włosy niczego nobliwego i rozsądnego u nich nie znamionują Linki do tych występów żeby nie było że mi się coś przyśniło albo na zdaniu P. Zaremby i P. Gabryela jedynie polegam ... http://wiadomosci.onet.pl/2166823,11,,item.html http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7856353,Kutz__to_maniery_Mao_Tse_tunga__Jakubiak__to_bezczelnosc.html http://www.gadu-gadu.pl/5468432835125897330/bartoszewski-nekrofilia-w-kampanii-pis http://vantomas.salon24.pl/179394,bartoszewski-i-kutz-na-emeryture-i-to-juz

Gość Kutz przebił Palikota!
Ulubieniec michnikowszczyzny reżyser? K. Kutz w dzisiejszych "Faktach po.." w TVN24 przebił w poziomie chamstwa i zwykłego motherfuckerstwa Palikota, Niesiołowskiego, Wojewódzkiego i cały salonik IIIRP! To w jak ochydny i ordynarny sposób nabijał się żałoby J. Kaczyńskiego, siedzącej obok niego M. Jakubiak, jak i wszyskich których bliscy zginęli w katastofie smoleńskiej, przebiło nawet bluzg o "nekrofilli" "prof"Bartoszewskiego! Po czymś takim PO której czołowym "głosem" jest ww, chamidło, powinno zostać przez medialne autorytety zmasakrowane za mowę nienawiści w kampanii, a sam Kutz otrzymać miano "politycznej hieny". Założę się jednak, że ta wypowiedź nie zyska miana brutalnego ataku na J. Kaczyńskiego i potępiona, ale zostanie usprawiedliwiona "krotochwilnością artysty" i oczywiście winny będzie J. Kaczyński, bo to przecież on wprowadził taki język do debaty politycznej. Czy ktoś przyjmuje zakład! http://pistaco.salon24.pl/179239,kutz-przebil-palikota

Gość ..1111....................
Jego wielka nienawiść do Polski, Polaków oraz wykorzystywania i tworzenia nowych antagonizmów między różnymi regionami Polski (Śląsk i reszta kraju) jest wszystkim znana, ale porównania żałoby narodowej do komunizmu jest szczytem bezczelności i braku kultury tego "kogoś". Tak właśnie ma się wypowiadać osoba, która ma reprezentować Polskę w kulturalnych kręgach Europy? Po chamsku i w sposób ułomnego prymitywa? Skoro Kutz tylko w takim tonie umie prowadzić politykę, to chyba oznacza powrót jego choroby psychicznej. Zapomniał, że to On w czasach PRL-u pracował dla komunistów, On dorobił się kariery za przyzwoleniem komunistów. Gdyby był od początku w opozycji do PRL-u byłby nikim. A teraz kreuje się wielkim demokratą, który wie lepiej od wszystkich. Plucie na Kaczyńskich to już jedyny sens jego życia. Dodatkowo w katastrofie pod Smoleńskiem zginęli także członkowie PO, ale jak to bywa w takiej partii Tuska, ich śmierć w przykładzie retoryki Kutza jest nieważna. Grunt, aby po trupach iść do celu. http://lukas40000.blog.onet.pl/2,ID406105947,index.html

Gość Władysław Bartoszewski
jako Niedźwiedzia Przysługa Nastała Niedziela Oburzenia Powszechnego na Władka Bartoszewskiego! i tak dalej, w stylu Rymkiewicza, albo nawet rymopisa Wencla. A poważnie, to urzędujący podsekretarz stanu kancelarii premiera Donalda Tuska wykłapał i opluł słuchających stwierdzeniami, iż Jarosław Kaczyński to "nekrofil" oraz UWAGA UWAGA "pedofil moralny". Były też inne "argumenta". Jestem przekonany, że im wiecej takich wypowiedzi publicznych, i im większy ich zakres, tym Marszałek Komoruski straci więce wyborców. Sugeruję nawet powołanie Trójki Wyborczej, na wzór Trójek Klasowych, czy Trójek NKWD, w osobach: Bartoszewski-Palikot-Niesiołowski i ich przmarsz przez główne ośrodki "kształtowania opinii publicznej" w mediach. Od Olejarni po Mijankę z Igorem Janke. Przysługa Niedźwiedzia będzie ogromna jak Wielka Niedźwiedzica, lepsza od 17 mln. wyrwanych z kieszeni Obywateli na kampanię Platformy Obywatelskiej. Bartoszewski do dzieła! Naród Cię pragnie! Remigiusz Włast-Matuszak http://prawica.net/blog/remwm/09-05-2010

Gość Nawet profesor
powinien wiedzieć kiedy skończyć Przecież nie rozczaruje nikogo poseł Niesiołowski, który nie potrafi otworzyć ust bez siania nienawiści i pogardy dla wszystkich dokoła, nie rozczaruje nikogo poseł Palikot, który stara się być Lady Gagą polskiej polityki, czy też, żeby postarać się o obiektywizm, nie rozczaruje nikogo europoseł Kurski, nadużywający mandatu i zaufania, również politycznych przyjaciół. Ale ludzie pokroju Władysława Bartoszewskiego mogą rozczarować do bólu. Na łamach Gazety Wyborczej, pan Bartoszewski podtrzymuje pogląd, iż Jarosław Kaczyński uprawia metaforyczną nekrofilię i pedofilię na członkach własnej rodziny. Już przy okazji poprzednich wyborów można było odnieść wrażenie, że Władysław Bartoszewski przyjmuje bardzo radykalny sposób wypowiedzi, co ja osobiście odczułem to jako pierwszą rysę na nieskazitelnej dotąd postawie tego człowieka, jednak po ostatnich jego wywiadach, pomnik wielkiego dotąd Polaka runął z całym piedestałem i z wielkim hukiem rozsypał się w drobny pył. Nie dość, że godzi w najbardziej intymne uczucia człowieka, który doznał wielkiej osobistej tragedii, to robi to także całkowicie bezpodstawnie (do tego czasu Jarosław Kaczyński wystąpił publicznie tylko raz, z krótkimi podziękowaniami za podpisy pod jego kandydaturą). Dodam jeszcze brutalnie, dla przypomnienia i uświadomienia, że Władysław Bartoszewski absolutnie całą swoją karierę, sławę i uznanie, zawdzięcza tylko i wyłącznie wielkiej tragedii i ofiarom drugiej wojny światowej, co sam często podkreśla, mówiąc o więźniach obozu koncentracyjnego, czy bohaterskich ofiarach powstania warszawskiego, a co za tym idzie, sam uprawia nekrofilię na całego oczywiście też metaforycznie. całość http://www.wiadomosci24.pl/artykul/nawet_profesor_powinien_wiedziec_kiedy_skonczyc_137721.html

Gość do ..............
Bartoszewski i Kutz na Powiem tobie , że w naszej kulturze kolor czarny kojarzy się z żalobą, a żałobę nosi się po osobach nam najbliższych, a jak wiadomo ostatnio noszenie żałoby "wyszło z mody :( Noszenie zaloby przez posłanki czy posłów dla mnie to wielki znak zapytania i na usta ciśnie się mimo woli: Co chcą te osoby nam powiedzieć ? Czy coś im się nie poprzestawiało pod czachą ? Nikt mi nie powie, że prezydent RP Lech Kaczyński czy były prezydent RP Kaczorowski , którzy zginąęli w katastrofie lotniczej, posłowie ... to osoby nam najbliższe. Manifesty w rodzaju czarnego stroju to dla mnie zwykłe nadużycie, mówiąc delikatnie Po co to komu ?

Gość do ..............
Nawet profesor Noooooooooo w wypowiedzi prof. Bartoszewskiego coś jest nad czym warto się zastanowić ;)

Gość jelonekk..
coś ....co żeruje na najniższych instynktach , ...próbach dokopania za wszelką cenę , dewiacji psychicznej , psychopatii , brakiem empatii i norm etycznych oraz zachamowań w przekraczaniu nieprzekraczalnych barier :( , ta najgorsza twarz człowieka z obozu

Gość człowiek z obozu
ma już bliżej niż dalej:( powinien zatem ważyć słowa albo powinno się go trzymac tam gdzie palikota:D

Gość stary kuc
nie powinien ubierać się w orange telewizja to nie cyrk on nie małpa tylko poseł

Gość Kaczyński bierze udział w
wyborach prezydenckich jak wiemy i mam wątpliwości co do jego rzeczywistej żałoby Bo kto po stracie brata bliźniaka, bratowej i w dodatku ciężko chorej matki , matki staruszki, decyduje się wziąć udział w wyborach prezydenckich ? No kto ? Jaroslaw prze do przodu i się nie cofa, nic mu nie stanie na drodze, ani śmierć, ani choroba, on ma jeden cel - jaki wiemy, a wg mnie są to jego chore ambicje Jaroslaw był premierem RP i jakim był premierem wiemy Nikt mi nie powie, że od razu się zmienił, to zadufany w sobie rozrabiaka polityczny. Na razie się nie odzywa i to działa na jego korzyść, ale wg mnie nie wytrzyma długo i Nie ufam kłamcom i nikt nie ufa Wiemy na co Jarosława stać, mieliśmy okazje się o tym przekonać i chroń nas Boże przed takimi ludźmi jak Jarosław Kaczyński Amen

Gość jelonekk..
powinien nie powinien ... nie panuje juz nad tym zupelnie ...nienawiść go zjadła i tak już będzie bez opanowania ...bulgotał - jak Gollum :(

Gość jakie osiągnięcia ma kuc?
parę filmów o ślasku zrobionych za Gierka?

Gość do ....musztarda
wybacz, ale nie rozumiem Czy dla ciebie prezydent RP to osoba bliższa od ojca ?

Gość do .........
człowiek z obozu ma już bliżej niż dale ale tez ma wieeeeeeeeelkie doświadczenie zyciowe, w życiu przeszedł wiele, był w różnych sytuacjach życiowych, również skrajnych ... dlatego uważam, że wie co mówi i ma prawo mówić to co mówi, bo my mu nie dorastamy nawet do pięt

Gość No tak...,,,,,,,,
18:12 [zgłoś do usunięcia] do ......... człowiek z obozu ma już bliżej niż dale ale tez ma wieeeeeeeeelkie doświadczenie zyciowe, w życiu przeszedł wiele, był w różnych sytuacjach życiowych, również skrajnych ... dlatego uważam, że wie co mówi i ma prawo mówić to co mówi, bo my mu nie dorastamy nawet do pięt 18:13 [zgłoś do usunięcia] Shatyn I walczył o wasza wolność gnojki... Dlatego należy mu się szacunek !!!!" Chyba o PRL walczył a nie o naszą wolność niedojdo. Dla takiego starego komucha szacunek ???? Chyba sobie żartujesz. :D:D:D:D:D:D On na taki szacunek zasługuje jak ten stary trup bartoszewski co się bezprawnie posługuje tytułem profesora mając tylko szkołę średnią. :D:D:D:D:D:D:D

Gość e tam znakomity
1994: Śmierć jak kromka chleba gniot nie film, na sląsku robili spędy wycieczek szkolnych żeby zrobić gniotowi widownie 💤

Gość do ............
Kaczyński bierze udział w Dodam jeszcze, że nie rozumiem jak człowiek, który ma poważnie chorą matkę staruszkę wymagająca opieki i to opieki najbliższych, a najbliższa osoba jest dla niej syn Syn zajmuje się wyborami, a nie chora matką Czy tak postępuje noramlny czlowiek ? Czy jakakolwiek staruszka ponad 80-letnia jest dłużej jak 3 tygodnie w szpitalu? Przecież szpital to nie dom opieki czy przytułek dla ludzi starszych, tyle się o tym mówi ? Niestety trzeba zajmować się swoimi starszymi rodzicami to obowiązek DZIECI, RODZINY, NAJBLIŻSZYCH Czy matka prezesa PiSu, matka byłego prezydenta RP jest u nas traktowana inaczej jak obywatel RP ? Czy ma do tego prawo ? Konstytucja RP jak mi wiadomo nie daje takich praw.

Gość Kazimierz Julian Kuc
Człowiek który kompromituje cały Sląsk :( działalnością polityczno-komunistyczną i durnymi filmami napisz jeszcze co robił na posiedzeniach KC PZPR i dlaczego inni reżyserzy nie mogli realizować swoich marzeń