Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

PO czy PiS czyli na która partię oddacie głos.

Polecane posty

Gość problem w tym
ze gdy rzad sie "troszczy" to wlasnie jest zycie w stresie :o

Gość troche nie na temat
no wiec ja sie dlatego pytalam z ciekawosci, ktore partie w pl beda dla polakow najlepsze. ja do niczego nie przekonuje, wyrazam tylko moje preferencje, glosowac nie bede, bo nie mam prawa decydowac o losie ludzi w panstwie, w ktorym sama nie mieszkam, wiec nie wiem, co jest dla jego ludzi najlepsze. kto nie zyl w panstwie krwiopijczego kapitalizmu i prywaty, ten jeszcze moze pisac, ze wszytko co panstwowe lepsze od prywatnego.

Gość a czy według was
kazdy wyborca PO musi ogladac TVN, czytać GW i nie wiadomo co jeszcze? nie miesci sie w waszym utartym schemaciku myslowym, że moze być inny obraz głosującego na PO?

Gość PiS to partia dla myślących
PiS PO oszczędza na zdrowiu. Za rządów Tuska lekarze rodzinni stracili prawo kierowania pacjentów na drogie badania, naszego państwa nie stać na utrzymanie chorych. lepiej, żeby umarli, czekając w kolejce do specjalisty? Wielbiciele PO przekonają się, o czym mowa, kiedy sami zachorują a w kasie Państwa zabraknie na ich leczenie! Oprócz tej paranoi z uprawnieniami rodzinnych, cały NFZ biduje, nie ma kasy na zabiegi, sprzęt rehabilitacyjny (za niezbędnym sprzętem ciężko chory musi czekać 3 miesiące!!!!!!). Tak to właśnie nasz rząd Tuska łata dziurę budżetową. Bo przecież ciężko chory nie doczłapie się urny wyborczej:/

>>sama mieszkam w panstwie krwiopijczo kapitalistycznym, takze na wszystko prawicowe juz mi sie tak chce rzygac. Ty chyba nie wiesz co to jest prawica :o co to za kraj? >>np. swiadczenia socjalne typu 2 tygodnie urolopu na caly rok. Urlop to świadczenie socjalne?:o >>>a ja chce pracowac w sluzbie ludowi, nie przeszkadzaja mi mniejsze zarobki, po prostu nie chce byc zdana na wlasne zdolosci do biznesu, bo ich nie mam. to przeprowadź się do wenezueli albo na kubee, tam możesz służyć ludowi :classic_cool: jesteś zwyczajnie niezaradną życiowo kobietą, która potrzebuje silnego bata żeeby czuć ssię dobrze :o

Gość a ja nie chcę by z moich
podatków były utrzymywane niezaradne zyciowo osoby! takich powinno sie mobilizowac do dzialania a nie utwierdzac w danym stanie rzeczy!

Gość troche nie na temat
ja nie mowie, zeby sie rzad "troszczyl", tylko troszczyl. i chyba juz dosc razy tlumacze, ze gadam sobie tylko teoretycznie, nie zey sie z kims klocic, co jest lepsze dla polski, ja tylko pytam.

Gość Ja jestem za państwem
jako "stróżem nocnym"

Gość a kto to a co to
P i S :D

to ja ci odpowiadam - ja nie mam zamiaru z moich cięzko zarobionych pieniedzy płacić podatków na takie życiowe niedojdy jak ty :o jak nie będziesz miała co do gara włożyć, to może ruszysz głową i pomyślisz jak zarobić zamiast wyciągać łapę po zasiłki :o

>>po obejrzeniu tego filmu jak pijany senator PO wita na lotnisku chyba nikt normalny nie zaglosuje na niego a co z pijanym panem Karskim, który rozbijał się wózkiem golfowym?

Gość Dla Polski
w obecnym stanie najlepiej by było postawic na nieskrepowaną działalność gospodarzą, jak najwiekszy liberalizm pod tym wzgledem, by państwo jak najmniej ingerowało we wszystko. Zreformowac KRUS, wydłużyć wiek emerytalny oraz obniżyc podatki

Gość troche nie na temat
miecho, nie wiem skad wyciagasz takie wnioski. czy dla was ktos, kto jest wyksztalcony i pracuje na pelnym etacie w zawodzie, z ktorego korzysta w celu samodoskonalenia i poprawy zycia wiele osob to niezaradny idiota potrzebujacy silego bata? urlop nie jest swiadczeniem socjalnym rodzaju, ze mi ktos daje na cos pieniadze, ale zalicza sie do spraw, ktore czlowiekowi sie od panstwa naleza. wiem co to jest prawica, bo w kraju gdzie mieszkam, nawet "lewica" jest prawicowa. a nie wyprowadze sie stad, bo tu mam rodzine i bliskich i tyle.

Gość Czyli znów wszystko sprowadza
się do walki miedzy wolnością, gdzie najważniejsza jest jednostka a równością, gdzie liczy sie raczej dobro wspólne:P

Gość troche nie na temat
i mi nie chodzi i to, ze by panstwo dawalo leniwym niepracujacycm ludziom zasilki, tylko zeby byla sytuacja, gdzie kazdy kto wykazuje checi ma ulatwiony dostep do panstwowej edukacji i znalezienia godziwej pracy ze siwadczeniami.

Gość no no no widać jakich
światłych i kulturalnych obywateli PO przyciąga;) Np. po Mięchu widać;) aż kulturką ociekasz, ale czego można się spodziewać PO kimś, kto sam siebie nazywa Mięchem... Ogólnie lubiący PO POkazują na co ich stać, tydzień po tragedii wymyślając durne żarty typu "kaczka w tupolewie" czy "zimny lech":( :( najmocniejsza broń POwców to niestety chamstwo:(

Gość senator PO
Karski byl na urlopie a Niesiolowski wital trumny nie widzisz roznicy ty nie chesz widziec

Gość troche nie na temat
ja chyba zreszta gadam nie tylko troche, ale calkiem nie na temat. bo nie tyle mie chodzi, zeby zadecydowac, jaka partia najlepsza dla polski, ale zeby ludzie slepo nie lecieli na a la amerykanskie slogany.

no to powiedz co to za kraj. a nie wolałabyś mieć możliwości zarobieenia tyle pieniędzy, że wszystkie świadczenia sama byś sobie sponsorowała zamiast oddwać połowę dochodów i mieć kiepksie usługo zdrowotne czy edukacyjne?

Gość troche nie na temat
niestety jak nie lubie religijnosci i prawicowosci, tak stwierdzam, ze czytajacy wypowiedzi proPisowcow i proPOwcow, to stopien swiadomosci, kultury i oglady tych drugich napawa mnie po prostu obrzydzeniem i przyjemniej rozmiawia sie chocby z moherem :o

Gość troche nie na temat
niemozliwe jest chyba, zeby wszyscy obywatele na wlasna reke az tak duzo zarabiali. dlatego wole placic podatki, ale nie na KIEPSKA oswiate i sluzbe sdrowia, tylko na dobra!

Gość Miro I Rychu
dziki kraj glosuje na PO

Gość ale to jest ciekawe
mięcho ty jesteś fundamentalistą i nic cie nie przekona. Glosuje na PIS

Gość a ja nie jestem moherem:P
a wręcz przeciwnie:P Trochę nie na temat piszesz faktycznie, ale poruszyłaś ważną kwestię - każdy powinien najpierw zastanowić się, jaka wizja Polski i wizerunek Polaków mu odpowiada, a dopiero później - która partia pomoże Polsce to osiągnąć, a nie cieszyć się amerykańskimi sloganami. Uważam, że PiS ma Polsce więcej do zaoferowania, ma szersze spojrzenie i rządzi się uczciwością.

Gość troche nie na temat
przedmowco, ja absolutnie nie insynuuje, ze jestes moherem, tylko tak mnie zniesmacza zachowanie i prymitywizm osob (ze uzyje ich jezyka) anty-kaczkowych, ze preferowalabym wizyte na herbacie i rozmowe z moherowa babcia ;), nawet gdyby opowiadala mi historie anty-gejowskie i anty-aborcyjne, zrobilaby to prawdopodobnie z wieksza kultura i mniejszym jadem niz anty-kaczory :P (nie mowie o swojej babci, bo nie mam, tylko ogolnie).

Gość a ja nie jestem moherem:P
Za kimkolwiek jesteście, IDŹCIE NA GŁOSOWANIE, zamiast marudzić później, że nie takiej Polski chcieliście! To nie jest duży wysiłek! A wyobraźcie sobie, że połowie Polaków się nie będzie chciało... :/

Gość troche nie na temat
i wlasnie tych amerykanskich sloganow nie lubie u PO, tak jak u PiSu nie lubie (powiedzmy, z barku lepszego slowa) pro-koscielnosci. ale to jest tylko moja opinia, glosowac na nikogo nie bede.