Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

PO czy PiS czyli na która partię oddacie głos.

Polecane posty

Gość ta za to piekna i uczciwa
PiS

Gość troche nie na temat
moglby ktos odpowiedziec na moje pytanie, czy po prostu uwazacie je za zbyt glupie?

Gość zawsze mnie rozbawia
ten tekst: myślę samodzielnie więc głosuje na PIS...:D wyswiechtana formułka.

Gość słucham radia Maryja
wiec głosuje na PIS!

Gość troche nie na temat
nigdy nie bylam w krajach skandynawskich, ale ogolnie to tam jest jednak najlepiej - zdowo, czysto, wolnosc osobista, swieckie wartosci.

>>bezplatna sluzba zdrowia i edukacja, swiadczenia socjalne, takie sprawy :D :o własnie takich ludzi boję się najbardziej - głupich. Co to znaczy, ze coś jest bezpłatne? Czy ci lekarze pracują za darmo? czy pieniądze na zasiłki kapią z nieba? :o przecież na to wszystko jest zrzutak podatników. A im bardziej coś "darmowe" tym większa na to zrzutka, czyt. wyższe podatki :o

Gość troche nie na temat
dla mnie i po i pis sa za bardzo prawicowi, ale mam nadzieje, ze wygra najlepszy ;)

Gość smaugolll
troche nie na temat--->to zależy czy chodzi ci o rozbudowany system świadczeń socjalnych to SLD, czy o gospodarke centralnie planowaną ( dotacje, dopłaty..itd) to PO.

Gość Kamil 89
ja i moja cała rodzina i wszyscy moi znajomi rękoma i nogami głosujemy na PO Nigdy nie oddamy głosu tym oszołomom z PiSu nic tylko potrafia obrazac i ujadac te Pisowskie kundle

Gość panstwa w gospodarce
i życiu powinno być jak najmniej

Gość troche nie na temat
ja sto razy wole placic podatki i miec poczucie bezpieczenstwa - sluzna zdrowia, edukacja, porzadne, bezpieczne drogi i mosty, sama (bedac osoba niespecjalnie zaradna) nie muszac sie o te sprawy martwic. takze placenie podatkow dla rzadu, ktory opiekuje sie spoleczenstwem mi nie przeszkadza. bo z tego duzo osob ma duze korzysci i caly kraj bedzie zdrowszy i madrzejszy, ze tak powiem. dlatego akurat podalam za przyklad kraje europy zachodniej.

Gość deas
Tak, tak, glosujcie dalej na PO, PIS czy SLD, a potem dalej narzekacje, jak to sie w Polsce zle mieszka, jak malo zarabia :o

Gość troche nie na temat
samugolll - dzieki za podpowiedz :) moze bylam w bledzie, ale wydawalo mi sie, ze w sensie gospodarki to PO bardziej stawialo na krwopijczy kapitalizm, ale to tylko opinia z czytania kafeterii ;)

Gość no i wlasnei taka nadopiekuncz
państwa mzoe czynic spoleczenstwo coraz bardziej niezaradnym! no bo czym sie przejmowac skoro panstwo wszystko da? jestem za liberalizmem w gospodarce i jak najmniejszą ingerencją panstwa w zycie jego obywateli!

Gość troche nie na temat
autorko tematu - przepraszam, ze nie na temat :) ja wlasnie nie potrafie sie konkretnie ustosunkowac, dlatego chcialam zadac kilka pomocniczych pytan. wybaczysz??

Gość co do kapitalizmu to
o wiele lepszy niż socjalizm

Gość gdzies był taki test
któy po rozwiazaniu pokazywal do ktorej partii jest nam najblizej tylko nie pamietam strony

no i płacisz teraz podatki, kochane państwo zabiera ci 1/3 dochodów a jak chcesz iść do lekarza, to czekasz 3 lata na wizytę u specjalisty :D ze szkołami to samo :o należysz do tej kategorii obywateli, którzy są zbyt tępi, żeby sobie poradzić w życiu, tylko zawsze ktoś coś za ciebie musi załatwić :o

Gość troche nie na temat
nie chodzi mi o nadopiekunczosc, tylko opiekunczosc? czy uwazasz, ze stawiane przeze mnie za przyklad spoleczenstwa (skandynawia itp.) sa niezaradne? poza tym wole, jesli panstwo np. opiekuje sie samodzielnym rolnikiem, ktory wyprodukuje mi pyszne jedzenie, niz musiec kupowac chemiczny chlam z supermarketu globalnego, ktory wyparl rolnika z rynku i teraz nie mam nawet wyboru, bo wszystkim rzadzi kraft i unilever (przykladowo).

ja wolalabym zeby sluzba zdrowia byla prywatna. co z tego, ze z mojej kieszeni odprowadzane sa skladki na opieke zdrowotna, jak prawie wcale z tego nie korzystam. lekarze nie chca kierowac na badania, bo nie ma kasy, albo trzeba czekac miesiacami na wizyte u lekarza. to juz lepiej by bylo, gdybym sama sobie te pieniadze odkladala i mialabym potem na prywatne wizyty. teraz nie dosc ze place skladke to i tak musze jeszcze oszczedzac pieniadze na prywatne wizyty :O:O:O poza tym lecze sie w NIEPUBLICZNYM zakladzie opieki zdrowotnej i to nie jest tak jak niektorzy mysla, ze za kazda jednorazowa wizyte trzeba zaplacic lekarzowi! w ogole nie placi sie za wizyty

Gość też uważam
że to co państwowe jest gorsze od prywatnego!

Gość kolejny watek
kto wierzy Gazjecie Wyborcziej ,teliewizji TVN i porucznik Olejnik ten glosuje na PO (dawna Unia Wolności ,KLD skompromitowane partie ktrore utraciwszy wladze w Polsce zmienily nazwe i pierwszy garnitur wladz)

Gość a kto wierzy całkowicie
radiou Maryja, TV Trwam itp. głosuje na.....:classic_cool:

niby z czeego polska ma mieć taki socjal jak skanydnawia? :o my nie mamy ropy ani gazu, dzięki którym mozemy rozdawać pieniądze :o

Gość troche nie na temat
miecho, ja nie podaje za przyklad obencej sytuacji w polsce, gdzie musisz czekac 3 lata na szpital, tylko inne kraje. sama mieszkam w panstwie krwiopijczo kapitalistycznym, takze na wszystko prawicowe juz mi sie tak chce rzygac. np. swiadczenia socjalne typu 2 tygodnie urolopu na caly rok. a ja chce pracowac w sluzbie ludowi, nie przeszkadzaja mi mniejsze zarobki, po prostu nie chce byc zdana na wlasne zdolosci do biznesu, bo ich nie mam. widze, ze jestes na tyle prymitywne, ze musisz dla wyzycia swoich frustracji nazwac kogos tepakiem, podczas gdy ja wyrazam swoje preferencje - wole zyc skromnie i bez stresu.