Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna 29 lat

Lekarka powiedziala mi ze mam schudnac inaczej

Polecane posty

Gość dziewczyna 29 lat

nie zajde w ciaze... kurde rozumiem ze nie nalezy byc otylym,ale czy aby nadwaga przeszkadza w zajsciu w ciaze.nawet mnie nie zbadala :( przeciec jak teraz przejde na ostra diete to bedzie to chyba jeszcze gorsze dla organizmu.nie wiem co robic :(

Gość olabogaaaa
ile wazysz,jakie masz BMI??

Nie piszesz ile masz wzrostu i wagi i na co liczysz ? Jednej sie wydaje ze jest gruba jak ma faldke, a druga powie ze chuda a ta chudosc az sie wylewa ze spodni :P

Gość lekarka gada od rzeczy
bo u niektórych arabow spcjalnie tuczy sie kobiety, a dzieci nie brakuje. W okresie baroku ( rubensowskie kształty) tez ludzkosc nie wyginęła. Nonie wiem, wazysz 150kg czy jak? ale nawet to nie przeszkadza w ZAJSCIU, najwyzej ciezej byłoby moze nosic.

Gość olabogaaaa
wiesz, otyłosc bardzo czesto jest przyczyna wielu problemów hormonalnych i faktycznie moze zmniejszac szanse na zajscie w ciaze.... a poza tym lepiej schudnac przed, niz w ciazy do istniejacej juz otylosci dolozyc kolejne ciazowe tym razem kilogramy.... polecam dobrego dietetyka i przemyslana diete wlasnie pod katem przyszłej ciazy....na pewno nie jakies 500 kalorii, dukan albo inne dziwolagi na ktorych mozna szybko schudnac ale niekoniecznie z dobrym skutkiem dla zdrowia....

Gość bhbbbbbbbbbbb
czołgista jest najdłupszym czyms na forum... totalny bedil.. porazaka wiec go nie słuchajcie:P

Gość olabogaaaa
czołgista najczesciej bredzi ale w tym poscie ma racje, autorko odpowiedz na pytanie ile wazysz,jakie masz BMI....bo inaczej dyskusja wydaje sie byc bez sensu....

Gość kobieta 29 lat
mam gdzies 15 kg nadwagi,piekna pozostalosc po tabletkach antykoncepcyjnych.rozumiem ze powinnam schudnac,ale chce o dziecko starac sie juz teraz,wiec czy to rzeczywiscie zmniejsza szanse na zajscie w ciaze?ta doktorka powiedziala ze pewnie nie mam owulacji,bo jestem za gruba :(

Gość sonomedica
Moja koleżanka musiała zrzucić 20 kilo. Miała przez nadwagę zaburzenia hormonalne i stąd zalecenie lekarza, by schudnąć.

Gość kobieta 29 lat
okres mam regularny,robilam w ostatnich dwoch miesiacach testy owulacyjne i wyszly pozytywnie.mam obawy ze to moze byc cos innego a nie nadwaga a ta jedza nawet mnie zbadac nie chciala :(

Gość sonomedica
Może stwierdziła pco. Tylko bez żadnych badań, to dość ryzykowna i mało wiarygodna opinia:(

Gość kobieta 29 lat
chyba pojde do innego lekarza,co mi z odchudzania jak za pare miesiecy sie okarze ze to cos innego :( musze byc pewna ze jestem zdrowa

Gość przeciez zaburzenia hormonalne
nie wynikaja z otyłosci, tylko najwyzej otyłosc moze byc wynikiem tych zaburzen. W takim wypadku zadna dieta, tylko leczenie przyczyny. To ze ktos ma 15 kg nadwagi , bo np je za duzo albo taka jego uroda, absolutnie nie ma zwiazku z plodnoscią! Jesli ci powiedziala,ze masz sie odchudzic odchudzic dieta, zeby zajsc w ciąze, to jest po prostu głupia i nieodpowiedzialna, zmien lekarza.

Gość przeciez zaburzenia hormonalne
jesli powiedziala,ze nie masz owulacji z powodu 15 kg nadwagi , to sie kwalifikuje na doniesienie do Izby Lekarskiej, ta kobieta szkodzi zamiast leczyć.

Gość kobieta 29 lat
nie zartuje,powiedziala mi mozemy zrobic ci badania na progesteron czy masz owulacje,bo nadmiar kilogramow dziala jak antykoncepcja i pewnie nie masz owulacji.siedzialam tam zszokowana,nie wiedzialam co powiedziec

Gość olabogaaaa
no chyba jednaklekarka ma racje... Otyłość powoduje w jajnikach zmiany szkodliwe dla komórek jajowych i utrudniające zajście w ciążę - informują naukowcy z Australii na łamach pisma "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism". Z obserwacji wynika, że otyłe kobiety mają większe trudności z zajściem w ciążę, nawet jeśli są młode i mają regularne cykle miesięczne. Poszukując przyczyn tych problemów australijscy naukowcy z Uniwersytetu w Adelajdzie przebadali 96 kobiet, które zgłosiły się po pomoc do prywatnej kliniki zajmującej się leczeniem bezpłodności. Dla każdej pacjentki obliczono wskaźnik masy ciała (BMI) i na tej podstawie przypisano ją do jednej z trzech grup: o prawidłowej masie ciała, z nadwagą lub otyłością. Badacze zmierzyli też poziom hormonów oraz produktów przemiany materii w płynie, który wypełnia pęcherzyki jajowe zawierające jajo. Ten tzw. płyn pęcherzykowy pobrano w trakcie procedury zbierania komórek jajowych do zapłodnienia in vitro. Jak wyjaśniają autorzy pracy, cechy komórek jajowych są uzależnione od warunków środowiska panujących w jajniku, a płyn pęcherzykowy stanowi najbliższe otoczenie jaja, będąc dla niego m.in. źródłem składników odżywczych. Okazało się, że otyłe pacjentki miały zmiany w płynie pęcherzykowym - zawierał on szczególnie duże ilości takich produktów przemiany materii i hormonów, które mogą niekorzystnie wpływać na komórki jajowe i obniżać ich potencjał rozwojowy. Chodzi między innymi o tłuszcze z grupy trójglicerydów; związki pobudzające stany zapalne, jak białko C-reaktywne; insulinę oraz męskie hormony - androgeny. Jak tłumaczy prowadząca badania dr Rebecca Robker, trójglicerydy mogą zmieniać metabolizm jaja i w ten sposób zakłócać tworzenie się zarodka. Natomiast procesy zapalne uszkadzają komórki, a to z kolei zmniejsza szanse zarodka na przeżycie. "Wiadomo, że otyłość powoduje zmiany w składzie tłuszczów we krwi i nasila stany zapalne w organizmie, co ogólnie źle wpływa na zdrowie" - przypomina dr Robker. "Nasze badania wykazały, że do podobnych zmian dochodzi w płynie pęcherzykowym, co może tłumaczyć, dlaczego otyłe kobiety są bardziej narażone na bezpłodność" - dodaje. autorko ile wazysz??? napisz proszę...

Gość kupa i tyle
co wy pierdolicie, ja mam z 20 kg nadwagi a w zasadzie to jestem otyla a zaszlam w pierwszym cyklu zaraz po wyjeciu spirali, glupia ta lekarka, konowal powalony...

Gość kobieta 29 lat
87/175 wzrostu

Gość olabogaaaa
a poza tym naprawde lepiej schudnac przed ciaza...i bardzo rozsadnie jesc w ciazy... chyba nie chcesz po ciazy miec do zrzucenia 30-40 kilogramó bo to naprawde jest olbrzymi problem....i nie ma sie co oszukiwac, ze schudniesz lekko po ciazy bo bedziesz karmic piersia, bo przy dziecku jest duzo ruchu...jasne, ze niektórym przychodzi to bez wysiłku ale to najczesciej dziewczynom ktore nie mialy przed ciaza zadnych problemów z waga.... ja przytyłam w ciazy 20 kilo:O, zanim doszłam do wagi sprzed ciazy czyli 60 kilogramów minelo 10 miesiecy...

Gość olabogaaaa
autorko...najrozsadniej zrobisz jak skonsultujesz sie z innym ginem, ktory zleci ci dokladne badania itd....:) bedzie dobrze,na pewno zajdziesz w ciaze i bedziesz cieszyc sie pięknym dzidziusiem:) powodzenia:)

Gość kobieta 29 lat
o kurde zalamalam sie jak to przeczytalam.od jutra na diete w takim razie :(

Gość ,nlklkml;;l
ja mam 20 kg nadwagi i jestem w ciazy..co prawda po nie tej nadwagi az tak nie widac bo jestem bardzo wysoka, ale jest..to akurat pozostalosc po hormonach przy pomocy ktorych mialam zajsc w ciaze..wyszlo naturalnie

Gość kobieta 29 lat
to ze musze schudnac wiem,chcialam tylko zeby mnie zbadala i powiedziala ze nie mam innych problemow np.cysty etc

Gość kupa i tyle
no to ja wazylam 94 przy 175 ... przy pierwszej ciazy wazylam z 85 i takze zaraz po odstawienu tabletek zaszlam, pierwszy cykl... nie jestes otyla, masz lekka nadwage :)

Gość olabogaaaa
oj nie przejmuj się takim lekarzem...olej i tyle,wiecej do niej nie idz..znajdz fajnego gina z ktorym mozesz sensownie porozmawiac...

Gość kobieta 29 lat
przeciez i otyle kobiety zachodza w ciaze i bardzo szczuple maja problemy z zajsciem.ja sie boje ze po ostawieniu tabletek mam zaburzona gospodarke hormonalna :( tego tez nie chciala sprawdzic :(

Gość elca
15 kg to lekka nadwaga?! lekka nadwaga to 5 kg