Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodzianka z serem

Odchudzanie z wiiieeelllkiej wagi.

Polecane posty

Gość jagodzianka z serem
Byłam dziś na kijach. Przeszkadza mi samotne spacerowanie, no nie mam z kim.Szkoda. W ogóle mi samotność przeszkadza, tyle by się chciało zwiedzić, jechać gdzieś a nie ma z kim....Tracę motywację przez to że ciągle wszędzie muszę sama.

Gość taa niedobra pupa
Tak już bywa... Wszyscy zajęci swoimi sprawami... Ja jakoś przędę - chyba straciłam około 1 kg w ten miesiac... TYlko od poniedziałku czeka mnie żywienie w stołówce i sporo pokus... Ale rybki nie są zbyt tuczące - postaram się je jeść.... A mi się podczas @ nie chce jeść tylko przed... Trzymajcie się...

Gość takie
Witam Dziewczynki mam nadzieję, że dalej ciągniecie ten wózek, mimo niesprzyjającej aury. Jagodzianka ja chętnie bym z tobą pochodziła, ale ta odległość.... Może namówisz którąś z sąsiadek. Czy czujesz już ze ubranka są trochę luźniejsze? Tak jak mówiłam organizowane są u mnie wycieczki z kijami lub bez, w celu lepszego poznania miasta i okolic, od kilku do kilkunastu kilometrów, udział biorą ludzie od 1 do 100 lat, i każdy daje radę. Popytaj może u ciebie w mieście też coś organizują, można poznać bardzo fajnych ludzi. Niedobra pupa czasami w stołówce można wybrać coś dla siebie, chociaż już mniejsze możliwości niż w domu, ale dasz radę Dziewczynki trzymam kciuki Pozdrawiam

Gość jagodzianka z serem
Witajcie kochane kobitki, Nie mam siły na nic przez tą pogodę, czuję się tak jakbym żyła na 30 %. Jeśli chodzi o ubranie to czuję że jest luźniej, zwłaszcza teraz po skończonej @. Mam już dość tej pogody, nie wiem czy Wy też tak reagujecie? Oby szybko wyszło słońce:-( Pozdrawiam Was gorąco.

Gość takie
Witam! Dziewczynki z południa trzymam kciuki aby słońce jak najszybciej wyszło, u mnie od czasu do czasu jest kilka promyków, ale ulewy też dają się we znaki. Już chyba wszyscy mamy dość deszczu i niepogody, nigdzie nie można wyjść Pozdrawiam

Gość ninka niebieska
Witajcie dziewczyny. Mam dziś trochę luzu. Pogoda okropna więc siedzę sobie i czytam o waszych zmaganiach. I bardzo mnie zmotywowałyście do walki. Mam 32 lata i 70 kg żywej wagi. Wczoraj usiłowałam się wbić w ciuchy z zeszłego roku i wpadłam w mega deprechę. Jagodzianko a gdzie Ty dokładnie mieszkasz? Bo ja jestem z Katowic i chętnie nauczyłabym się chodzić z kijkami a i towarzystwo by mi się czasem przydało bo mój mąż to niestety ciągle pracuje. A dzięki Wam zaczynam moje zmagania i będę tu zaglądać

Gość takie
Witaj ninka niebieska! Jak naprawdę chcesz to dasz radę, tylko powoli a skutek będzie większy i na dłużej. Ja od wczoraj zaczęłam ćwiczyć 6 weidera, żeby zmniejszyć odrobinę brzuch, dzisiaj bolą mnie mięśnie jak cholerka, ale dam radę. Podam wam przepis na rogaliki dietetyczne 25dkg chudego białego sera 25dkg mąki 25dkg margaryny wszystko razem zagnieść rozwałkować na koło cieniutko, pokroić na 8 części, posmarować cienko marmoladą różaną, zwijać od szerszego końca, formować rogaliki, piec kilka minut, do zrumienienia. Smacznego

Gość jagodzianka z serem
Mieszkam 25 km od Katowic więc wspólne spacery odpadają, no chyba że zrobimy każda po 12 km, spotkamy się w połowie drogi:-) przywitamy się i pożyczymy pomyślnych wiatrów i szerokiej drogi i wrócimy każda do siebie;-) ale to dopiero jak schudnę z jakieś 20 kg bo teraz nie dam rady.:-D

Gość jagodzianka z serem
Witaj Takie. Pyszny przepisik .....W weekend sobie upiekę chyba.

Gość takie
Podam jeszcze przepis na przekąski, które można jeść do woli. 1.Ogórek świeży, jogurt, ząbek czosnku(jak kto nie lubi, można bez), sól. Ogórek obrać, przekroić, usunąć nasiona, pokroić drobno, dodać zmiażdżony czosnek, sól, jogurt. 2.Kapusta pekińska, kilka plastrów chudej szynki, szczypiorek, łyżka octu jabłkowego, gotowy sos ziołowy knorra(przygotować wg przepisu) . Pokroić drobno kapustę i szynkę, dodać pokrojony szczypiorek i ocet jabłkowy, zalać sosem. Szynkę można zastąpić tuńczykiem z puszki. Można jeść zamiast któregoś posiłku. Smacznego

Gość jagodzianka z serem
Witajcie dziewczyny. Mam jakiś straszny dół, jestem zmęczona tą ciągłą walką z kg, liczeniem kalorii, oglądaniem w lustrze swoich wielkich gabarytów. W ogóle mam jakiś totalny przypływ melancholii. Jest mi bardzo smutno. Rozmyślam o przeszłości, o zaprzepaszczonych okazjach do lepszego życia.:-(

Gość takie
Witam! Jagodzianka najgorsze już za tobą, nie poddawaj się, a lustro zakryj jakąś ładną tkaniną, z której za miesiąc uszyjesz sobie sukienkę o dwa rozmiary mniejszą i wtedy się przejrzysz w lustrze i powiesz - warto było. Nie licz tak bardzo kalorii, bo może człowieka do szaleństwa doprowadzić. Zamiast ziemniaków jedz brokuły lub fasolkę szparagową do mięsa.Warzywa możesz gotować na bulionie warzywnym(kostce), kaszę też gotuję na bulionie warzywnym, nabierają smaku. Trzymam kciuki

Gość jagodzianka z serem
Witam pięknie w ten słoneczny dzień.:-) :-) :-) Od razu chce się żyć. Od razu lepszy nastrój. Od rana zrobiłam mnóstwo rzeczy. Mam nareszcie jakąs energię w sobie. I do działania i do odchudzania:-) I bardzo dziękuję za wsparcie, Wam wszystkim, które tu piszecie, a zwłaszcza Takie której porady bardzo mi pomagają.

Gość gru35
dziewczyny, ja tak pobieżnie tylko poczytałam poruszane tutaj tematy. próbowałyście diety Dukana lub inaczej nazywanej PROTEINOWĄ? Zachecam do niej! jest bardzo fajna, dająca szybkie efekty i najważniejsze ze nie trzeba sie głodzić, wręcz przeciwnie, trzeba jeśc jak najwięcej!;) ZACHECAM DO NIEJ! ja 6 msc, temu urodziłam dziecko, niedawno przestalam karmić i bez głodówek udało wrócic sie do dawnej figury. bardzo duzo kolezanek z pracy ja stosuje, czy stosowalo i im wieksza waga wyjściowa, tym większe efekty! podaje linka do tego tematu http://protal.wordpress.com/zasady-planu-protal/ POWODZENIA!

Gość jagodzianka z serem
gru 35 próbowałam, ale jak już wcześniej pisałam nie dla mnie ona jest. Eliminuje węglowodany bez których nie potrafię wytrzymać.

Gość gru35
JEST TO TRUDNE, JA UWIELBIAM SLODYCZE I SZCZEGÓLNIE W NOCY PO NIE WSTAJĘ. ALE MIMO TO STOSOWAŁAM SIĘ DO TYCH ZASAD JAK MOGŁAM, I EFEKTY SA,MOŻE WARTO CHOC CZEŚC TYCH WSKAZÓWEK POSŁUCHAĆ..?I CO WAŻNE. WIECZOREM NIE JEDZ CHLEBA, TYLKO NP. PIERŚ Z KURCZAKA LUB INNE BIAŁKO. ORGANIZM, CZERPIE TYLE BIAŁKA ILE POTRZEBUJE A RESZTE USUWA Z ORGANIZMU. IM PÓXNIEJSZA PORA TYM WARTO JEŚC BARDZIEJ LEKKOSTRAWNIE.POWODZENIA!

Gość taa niedobra pupa
Hej, laski... Ja wczoraj wróciłam z Kołobrzegu i teraz odpoczywam bo mnie moje dziecię nieludzko wymęczyło. :) Jadłam stanowczo za dużo na stołówce, ale gotowe posiłki kuszą :( Ale czasem dobrze też oderwać się na chwilę od codzienności. Co do tego gotowania w bulionie - ciekawy pomysł, ja dodaję zwykle trochę tłuszczu do wody - szybciej się gotuje. Jagodzianka - też bym na twoim miejscu to lustro gdzieś przestawiła może - boisz się wejść na wagę a w lustro spoglądasz co chwila? :) Kalorii nie wolno liczyć obsesyjnie, bo to może w chorobę psychiczną wpędzić, ja liczę tak mniej więcej, czasem tylko pod koniec dnia, czasem nawet nie liczę. Oczywiście bez liczenia w ogóle człowiek najczęściej je za dużo - więc cos tam liczyć trzeba.... W Poznaniu też pogoda od wczoraj ładna, ale chyba się popsuje....

Gość takie
Witam! Hop,hop dziewczyny gdzie jesteście, czyżbyście już tak zmalały że was nie widać?:D Niedobra pupa nałykałaś się powietrza z jodem, wróciłaś z nowym zapasem sił, wypoczęta i uśmiechnięta, to mam nadzieję że szybko kg polecą w dół. Jagodzianka odezwij się, pamiętaj szczęście sprzyja upartym i wytrwałym, wierzę że taka jesteś:) a że nie wolno rezygnować ze wszystkich przyjemności, podam przepis na pyszny lekki sernik bez sera 3 jogurty bałkańskie-lekkie 5 jaj 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru(można dać mniej) 3 budynie śmietankowe aromat cytrynowy, cukier waniliowy(lub aromat) brzoskwinie z puszki(wcześniej osączyć) Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, budynie, jogurty, aromaty, wymieszać, na koniec ubitą pianę. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami, wylać połowę masy, przełożyć pokrojonymi brzoskwiniami, wylać resztę masy. Duża tortownica 25cm, piec około godz. temp 180-190stopni. Porcje można odpowiednio zmniejszyć. Smacznego

Gość jagodzianka z serem
Takie kusisz:-D Wiesz co....jak możesz? ;-) A tak serio, to super przepisiki. Jeszcze nic nie próbowałam, ale generalnie nawet słodkiego mi się teraz nie chce. Kupilam sobie wyciąg z morwy białej i nawet działa. Hamuje apetyt na słodkości. W weekend dużo się ruszałam, ale też pozwolilam sobie na więcej chlebka i to białego, ale to trudno, weekend. Co do spadku wagi to nie mam się czym chwalić, tzn. ciuchy luźniejsze troszkę, ale to i tak dobrze, bo przy takiej pogodzie to pewnie bym przytyła w ten miesiąc jeszcze. A tu dzięki postanowieniu i waszym wsparciu jest lepiej:-) Po twarzy też widzę że mam troszkę mniejszą.

Gość takie
Dobrze Jagodzianka już nie będę kusić, ale ja od czasu do czasu robię takie rzeczy, tzn coś smacznego ekstra. Polecam wszelkie chłodniki, z botwinką, z ogórkiem, z rzodkiewką, dodać koperek, natkę pietruszki, kefir lub jogurt, doprawić do smaku, możesz brać do pracy jako drugie śniadanie. Dobrej nocki

Gość takie
Hop hop dziewczynki, czy to już koniec wielkich zamiarów, odpadłyście w przedbiegach? Jagodzianko w ciebie wierzyłam.:(

Gość Trener Wellness
Zapraszam na bezpłatny e-kurs ,,Zdrowa Rodzina- Indywidualny Program Ochrony Zdrowia". Można się na niego zapisać na stronie www.1-szy.net/ambasadazdrowia Polecam również moją stronę www.ambasadazdrowia.mycali.biz Razem możemy osiągnąć wspaniałe rezultaty,nauczyć się nowych nawyków żywieniowych,osiągnąć idealną wagę,wyglądać i czuć się wspaniale.

Gość taa niedobra pupa
Ja trzymam jakąś moją mini- dietę.... Nie pisałam bo się pochorowałam, w zasadzie jeszcze się źle czuje....

Gość jagodzianka z serem
Jestem, skruszona. Wszystko wzieło w łeb. Dziewczyny głupio mi jak cholera.

wy tu o odchudzaniu a ja przytyc pragne!!!mam 175 cm wzrostu,jak wazyłam 50 jk to wygladałam jak anorektyczka,no ale odkad zmieniłam praca to waże juz 59 kg i stanęłam w miejscu a przydałoby sie dobic do 60:)a ile potrafie zjesc!jak normalny dorosły facet:) a schudnac moge w 2 dni i to mnie wkurza!!!!ludzie jak sie tyje pomocy!!

Gość taa niedobra pupa
Co się stało? Objadłaś się?! Czy zupełnie rzuciłaś odchudzanie...

Gość jagodzianka z serem
A znów to samo, zajadanie problemów... Smutne mam życie i trudne, nie radzę sobie z problemami. Zajadam je.

Gość taa niedobra pupa
Przykre to.... Miałam nadzieję że ci się uda...

Gość ma faceta poznanego na necie
to bylo do przewidzenia, nie masz silnej woli i ciagle jeczysz :O ludzie traca obie nogi, wzrok, lamia kregoslupy czy choruja np na SM i sie nie zalamuja, a ty masz do zrzucenia tylko troche sadla i boze jaka ona biedna! :O rzyg :O :O

Gość zuziak_____
jeśli mas ztrochę kasy zapisz się do Natur House .ja tam chodze i schddłam 10 kg .jestes tam pod stała kontrola dietetyka to pomaga uwierz mi .:)