Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feliksa falista

Lekarz a pogotowie + osoba w ciężkim stanie i moje zdenerwowanie!!!!!

Polecane posty

Gość CCC...
KOGO KOLE HMMMMM?????????????????????

Gość CCC...
Nie mam dłuże4j ochoty z takim CHAMEM jak Ty rozmawiać. AMEN.

Chciałam zauważyć, że już nie ma służby zdrowia, tylko ochrona zdrowia. To nie był stan zagrożenia życia, więc nie widzę powodu wysyłać specjalistycznej do transportu kogoś z wzw, zwłaszcza, że wtedy naprawdę może być komuś potrzebna. A rzadkim powikłaniem jest śpiączka wątrobowa, więc zgadzam się z decyzją dyspozytora.

Gość feliksa falista
przecież moj ojciec jest w śpiączce wątrobowej. w domu się zaczęło.

Gość you changed me 685
Mniej więcej wiem jakie to uczucie... Bardzo szanuje ludzi, którzy zdecydowali się na to by zostać ratownikami i ratować ludzi od śmierci! Jednak i mi zdarzyła się sytuacja, w której zawiodłam się na pogotowiu. Było to tak, że pewnego dnia pewien sąsiad - długoletni alkoholik, wracał pijany i akurat przed moim domem padł jak długi na asfalt (na szczęście dla niego mieszkamy na wsi i ruch prawie zerowy). Stracił przytomność, z ucha krew, ja - nie miałam pojęcia co robić. Zadzwoniłam na pogotowie i czekałam również długo. Siedziałam tam przy nim i byłam na prawdę w strachu, że zaraz umrze! (miałam z 16 lat, nie miałam niestety pojęcia jak mogę mu pomóc :( ) Dlatego cię rozumiem i twój gniew i zdenerwowanie. Niestety, nie wszystko zawsze działa tak jak powinno. Miejmy tylko nadzieję, że nie zawsze mają takie podejście do wezwań.

Gość hrshrhrssh
Autorko, nie słuchaj tych kretynów, którzy starają się tu wyżyć za wszelkie problemy życia osobistego (bądź jego braku). Ja Cię doskonale rozumiem, bo gdy mój tata dostał nagłego ataku bólu, to dogadywanie się z pogotowiem telefonicznie zajęło około 15 minut, a dojazd karetki ok. 30. Szpital znajduje się 4 przystanki autobusowe od nas! Autobus jedzie jakieś 7 minut...

Gość you changed me 685
Pewnie jest dużo do nich wezwań, bo wiadomo ktoś się zastanawia czy on leży na ławce bo jest pijany czy może się uderzył albo zasłabł albo jeszcze coś innego... Ale wiecie, jak ktoś teraz czeka przy takim pijaku na pogotowie to to jest koszmarne, wiem, bo to przeżyłam!

Nie pracuję na SOR :O Ale pamiętam z praktyk, co tam się działo. Pełno żuli zawsze było :O A to z dziurą w brodzie, bo sobie pręt wbił, a to z czołem rozciętym, jeden sobie ranę super glue skleił :O Całe szczęście niedługo będę miała do czynienia tylko z uspanymi pacjentami :D Przywiozą uśpią, podziobiemy i nara :D

Gość you changed me 685
O ja! Z tym super glue i raną ... :o

Dobrze ze nie anestezjolog , ten to ma nudno ;) nawet nie podziobie sobie, a w Lifepaku nie ma pacmana ani tetrisa ;)

No anestezjolog ma przerąbane. Tylko w monitory się gapi, ale za to książkę może sobie poczytać, bo i tak wszystko robi piel. anestezjologiczna, on tylko czasem skontroluje.

Przestaje byc nudno jak musi znieczulic kogos z niewydolnoscia serca/oddechową . Wtedy to sie nazywa gimnastyka ;)

Gość ojojojoj oj ała