Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mhoczny piehożek

Co Wam pomaga na mdłości w ciąży?

Polecane posty

Właśnie zaczynam 7 tydzień ciąży i od kilku dni męczą mnie mdłości. Ale nie tylko poranne, one mnie męczą cały dzień, a czasem nawet w nocy :( Co Wam pomaga na to, żeby je choć trochę zmniejszyć?

Gość taka sobie ja ...
podobno pomaga żucie skorki z chleba

Gość mammmma
mnie pomagała woda z cytryna. ale obrzydła, czasem piłam troche pepsi,

coca-cola i trzeba często jeść bo wraz z uczuciem głodu przychodzą mdłości

Gość pytająca mamusia
herbata imbirowa - rewelacja, mnie ratowała do tego zawsze miej "w pogotowiu" przy sobie sucharki, chrup co jakis czas bo jak bedziesz głodna to bedzie gorzej czas mdłosci jest paskudny, ale minie za jakis czas! trzymaj sie i powodzenia :)

Gość agata bbbb
jedz migdały

Gość zanim wstaniesz z lozka
zjedz sucharka,krakersa.Uszykuj sobie wieczorem zebys rano nie musiala wstawac.Podobno pomaga.W pozniejszej ciazy na zgage polecam migdaly,osobiscie wyprobowalam.

Gość eeeeeela
mnie odzucilo od chleba calkowicie..bym sie pozygala jakbym zaczela zuc skorke.. dla mnie pomaga na chwileczke gazowana lemoniada..

A taką herbatkę z imbirem dostanę w zwykłym supermarkecie? Czy w aptece? Coca-cola trochę pomaga, ale nie mogę jej pić przecież cały czas, bo podobno kofeina może mieć wpływ na zaburzenia pracy serca u dziecka.

Gość mammmma
coca coli nikt nie kaze litrami pic :p mnie mdłosci moze dwa tygodnie mecyły a potem wymioty :(

tak, herbatkę z imbirem dostaniesz w zwykłym supermarkecie :) Ja kupiłam sobie świeży korzeń imbiru, ucinam troszeczkę i wrzucam do herbatki z cytrynką :) Świeży korzeń daje więcej aromatu :)

Gość gryczka
A mnie pomaga spokojne oddychanie przez nos:-) Także pilnowanie, żeby nie być głodną, pogryzam migdały, rodzynki, paluszki... Czasem pomaga wypicie mięty. Na szczęście nie mam silnych mdłosci i nie wymiotuję:-) Zaczęłam 9 tydzień, mdłości mam gdzies od połowy szóstego chyba...

Gość eeeeeeela
BELLE MORELLE, na wschodzie Polski mowi sie mi i dla mnie:)

Gość Mi pomaga rosół
Gotuję sobie w niedzielę cały gar, i potem mam na 3. Piję sobie po 4-5 szklanek dziennie i jest lepiej.

Gość Mi pomaga rosół
Zapomniałam dopisać: "...i potem mam na 3 dni" :)

Gość pani doktorowa
mi baaardzo pomaga mirinda, pije codziennie dwie szklanki i jest super. dodam tylko ze nigdy nie lubiłam gazowanych napojów

Gość katalioniotowa
Nic nie pomaga. Wypróbowałam wszystkiego, co tylko możliwe. Od 1 dnia ciąży miałam mdłości i wymioty. Skończyły się dopiero w 15 tyg. To był horror. Jedyne pocieszenie to to,że to podobnież dobrze wpływa na ciąże, bo w organizmie jest duuuużo hormonów ciążowych. Współczuję ci serdecznie. Dla mnie nie było różnicy czy to dzień czy noc. Haftowałam wszędzie, zawsze i wszystkim. Cierpliwości, opłaca się czekać.

Gość Kristina22
Ja mam mdlosci od 6 tygodnia teraz jestem w 11 I czasami mam obawy ze juz nie wytrzymam mam mdlosci rano popoludniem wieczorem I w nocy poprostu ciagle nic nie pomaga do tego pracuje jako kucharz do tego jezdze do pracy w jedna strone godzine autobusem I metrem co poteguje mdlosci nie wiem juz jak sobie radzic . Do tego ciagly stres rowniez spowodowany praca. doktor dal mi zwolnienie na kilka dni I tyle ale mdlosci jak byly tak sa.

Gość madluk
Jestem w trzecim tygodniu a od czterech dni mam mdlosci nad mdlosciami i nie moge zwymiotowac za skarby swiata,bylam1 dzien na osrym dyzurze nawet, poprostu czuje sie strasznie,nie chodze do pracy a z lozka wstaje tylko do toalety.

Gość gość
coca cola i imbir.

Gość gość
u mnie tylko cola

Gość Aga _31
hej długo męczyłam sie z mdłościami całodniowymi ulge przyniosły mi zioła KOZIRODKA które poleciła mi pielęgniarka środowiskowa, początkowo nie wierzyłam ze przejdzie bo dosłownie próbowałam wszystkiego od imbiru cytryny, śniadania w łóżku etc. a jednak na drugi dzień nie miałam mdłości.

Gość gość
Witam dzis dostalam recepte od lekarza na mdlosci od razu polecialam do apteki sa to tabletki Vomex A takze dostepne jako czopki dostepne bez recepty. Jestem w 2 miesiacu ciazy,lek rewelacja od razu poczulam sie lepiej pozdrawiam