Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mhoczny piehożek

Co Wam pomaga na mdłości w ciąży?

Polecane posty

Gość gość
Ciasteczka imbirowe i Ikea :) rewelka !

Gość gość
Miało byc ciasteczka imbirowe z Ikei

Gość gość
A ta co od pierwszegodnia ciazy miala.mdlosci to liczylas od dnia sexu czy dzien po bo nie wiem jak sie liczy pierwszy dzien ciazy

Gość gość
przyprawa imbir posypuje wprost do buźi przynosi ulge

czytam o tych sposobach na mdłości i powiem wam że nic mi nie pomaga próbowałam wszystkiego z wyjątkiem herbatki imbirowej bo nienawidzę imbiru, czytałam też żeby nie wstawać z łóżka z pustym żołądkiem i zjeść coś już w łóżku ale niewiele pomaga, najgorzej jest wieczorem jak zjem lub wypije coś po 19 zaraz to zwymiotuje... ;/ jestem w 8 tygodniu mdłości mam od 2 tygodni i to coraz gorsze, schudłam od początku ciąży 5 kilo, na nic do jedzenia nie mam ochoty i zaczynam się martwić... czy wy też tak macie i czy długo to trwa? nie będzie miało to negatywnego wpływu na rozwój dziecka?

Gość gość
U mnie w obydwu ciążach mdłości łagodziła lekko gazowana woda mineralna i surowa marchew. Nie brałam żadnych leków. niby bezpiecznych, zeby nie truć dziecka.

Gość Paulina Star
Tak szczerze mówiąc to mi prawie nic nie pomagało, a męczyłam się przynajmniej do połowy 5 miesiąca :/. Najgorzej było, jak mój żołądek robił się pusty, dlatego proponuje często przegryźć jakąś przekąskę. O dziwo miałam wtedy dość dużą ochotę na ryby i sok grejpfrutowy. Podobno witamina B6 zmniejsza mdłości i migdały też trochę pomagają. Pisałam ostatnio na ten temat wpis na moim blogu, jeśli jesteście zainteresowane innymi radami, to zapraszam: http://www.domnawsi.com.pl/mdlosci-ciazy-pomoc/