Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pandamanda1

łóżeczko drewniane czy turystyczne z przewijakiem

Polecane posty

Ja wolę drewniane, co prawda na razie stoi puste i czeka na wypełnienie, ale nie miałam żadnych wątpliwości uszyłam ochraniacze i myślę że będzie ok. Te turystyczne denerwują mnie krzykliwymi kolorami( oczywiście nie wszystkie) i tym że dziecko ma ograniczoną widoczność. A jeżeli chodzi o obijanie się o szczebelki to uważam że mocno przesadzacie, ile taki maluch może mieć siły? Nogi ani ręki sobie nie złamie co najwyżej nabije siniaka, i będzie nabijał ja przez najbliższe 15 lat. Dla mnie to "przykrywanie malucha kloszem".

Gość aquana jesli chodzi o
obijanie sie o szczebelki to zmienisz zdanie jak już urodzisz i twój dzieciak stanie sie mobilny (no chyba ze bedzie oazą spokoju :P ) i przy każdym stuknięciu o szczebelki łóżeczka bęzdie sie budzić i płakać a ty będziesz wstawać co chwile bo tu sie uderzyło a tu nóżka sie zaklinowała :D

Gość mam takie i takie
Wieksze dziecko ma dobra widocznośc,bo sobie siedzi, albo samo wstaje :) Mammay takie i takie, drewniane tylko stoi,a wcale nie było tanie.

Gość drewniane tylko drewniane
turystuyczne sa brzydkie i maja kiepskie materace

Może i tak ale to jest stara prawda, jak sie nie przewrócisz to się nie nauczysz. Wydaje mi się jednak że dziecko musi się przyzwyczajać(wiem że zabrzmi to okrutnie) że czasami boli, i musi się nauczyć unikać bólu, samo.

ja kupiłam tylko turystyczne bo i tak bedzie mi potrzebne na wyjazdy.. ale dokupiłam materacyk bo fakt ten oryginalny jest cienki i lichy.. kwestia gustu i wyboru.. jak dla mnie łóżeczko jest solidne i kolorowe.. i przy tym zaoszczędziłam parę groszy bo kupiłam tylko jedno.. ale wybór zależy od rodziców..

Gość Aaaby
Dziewczyny, ale nie można wkładać pełnowymiarowego materaca do turystycznego, które ma podwieszany poziom dla noworodka, dlatego że to "podwieszenie" ma ograniczenia wagowe i może się zarwać pod zbyt dużym ciężarem - dlatego zawsze te materacyki podwieszane są tak cienkie i lekkie. Jak włożycie w to podwieszenie pełnowymiarowy materac np. kokos-gryka + dojdzie do tego dziecko, to w pewnym momencie całość może się zarwać (!), bo dziecko przybiera na wadze i duży materac swoje waży. Pomyślałyście o tym? Mam nadzieję, że nie robicie tego na tych podwieszeniach noworodkowych, tylko później jak dziecko leży już nisko. Co do obijania się o szczebelki drewnianego łóżeczka to na nie też jest sprawdzony i skuteczny sposób - ochraniacz na całą długość łóżeczka, a nie na sam zagłówek.

Gość mum1978
Ja mam drewniane i turystyczne:) Wolę drewniane,turystyczne tylko na wyjazdy, dokupiłam tylko materac piankowy. Dziecko ma już 2 lata i spi w drewnianym.Jak dla mnie to łózko jest stabilniejsze i drewno zawsze można przetrzeć szmatką,przez szczebelki dziecko może więcej obserwować.Więcej widać:) Był czas,że sie troche o nie obijał, ale nic mu się nie stało.To byłam chwila, więc ja bym się o to nie martwiła

drewniane i kup przewijak. Wyobraź sobie jak po porodzie będziesz się męczyła wkładając malca do kojca . Maasakra .

Gość ssstokrotaaa
Mój synek ma turystyczne z drewnianego zabrałam materac i przełożyłam do turystycznego. W drewnianym spał 8mcy ale potem zabardzo obijał się o szczebelki więc turystyczne jest teraz lepsze dla niego. A niestety ochraniacze na szczebelki w drewnianym stały się zabawką dla synka wiec zabardzo nie służyły.

Gość Paulina 36
Ja mam turystyczne i sobie chwalę Jest to Graco Countour Electra (w kolorze Greta), to bez budki i przybornika Polecam

Gość lenusia
Zdecydowanie drewniane

Gość gość
syn urodził sie w styczniu i miałam drewniane w pokoju. gdy zrobiło sie ciepło to zamieniłam na turystyczne, wrzuciłam tylko materac do srodka od łózeczka drewnianego.Całe lato smigałam z domu na ogród i z ogrodu do domu.Super sprawa:-D Turystyczne dostałam w prezencie :-D