Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polikarijh

ciąża.....

Polecane posty

Gość polikarijh

mam pytanie. czy przy ciąży bliźniaczej stężenie beta hcg jest dwukrotnie wyższe? Możliwe,że jestem w ciąży, istnieje duże prawdopodobieństwo bliźniaczej. Do testu mam jeszcze aż 5 dni! a ja już bym chciała wiedzieć. chciałam zrobić sobie z krwi ale na razie mamy zamknięte laboratorium. mam objawy: -od dnia owulacji po dziś dzień bóle jakby miesiączkowe,ciągnące i kłujące-nigdy nie miałam tak intensywnych bóli przez całą drugą fazę cyklu -ogromne zmęczenie w dzień, -delikatne krwawienia z nosa rano -nigdy w życiu nie leciała mi krew z nosa nawet przy bardzo silnych uderzeniach (czytałam dziś w necie że w czasie ciąży śluzówka jest przekrwiona i napuchnięta i niektóre kobiety mogą krwawić) -bóle piersi przy dotyku sama nie wiem. Od 3 miesięcy współżyjemy regularnie bez zabezpieczenia. i nie wiem czy już sama się nakręcam czy nie. Powracając czy jeśli byłaby to ciąża bliźniacza to test by to już wykazał?

Gość polikarijh
halo halo

Gość polikarijh
jednemu synkowi dałabym na imię Azor, a drugiemu Burek :classic_cool:

Myślę, że to może byc ciąża- moje objawy były takie same oprócz krwawienia z nosa. Nie zakładaj jednak, że będzie to ciąża bliźniacza- to trzeba sprawdzić. Ja także, byłam "zagrożona" bliźniętami, ale okazało się, że będę pojedynczą mamą :)

Niby objawy ciążowe ale umysł ludzki jest przewrotny i może ciału różne rzeczy wmówić... poczekaj cierpliwie, jeśli w dzień planowanej miesiączki nie wystąpi krwawienie możesz zrobić test w domu, a test na betę w laboratorium z krwi podobno mozna zrobić wcześniej, ale nie wiem kiedy będzie wiarygodny. Co do bliźniaczej też się nie orientuję ale rzyczę powodzenia i pozytywnego wyniku:)

Gość polikarijh
ta bliźniacza to tylko założenie bo w mojej rodzinie pierwsze dzieci zawsze były bliźniakami, ale to trochę moje wmawianie.

Gość goddd dam sexy
zdecydowanie wmawianie. Nie nakręcaj się, bo tak naprawdę po ierwsze nie wiesz czy to ciąża, po drugie 70% PIERWSZYCH ciąż kończy się poronieniemm

Gość polikarijh
to zmęczenie to mogłabym sobie wmówić faktycznie:d ale bólów brzucha czy też krwawień z nosa już raczej nie da się wmówić :)

Gość Chyab żartujesz
a kto ci powiedział, że 70% kończy się poronieniem????????? Góra 40 %!!!!

Gość Cytat z wikipedii
Poronieniem kończy się około 10-15% ciąż. Najwięcej ciąż ronionych jest przed implantacją (50%), po 8. tygodniu ciąży już tylko 10%. Po 13 tygodniu ryzyko poronienia wynosi 1-2%. Badania prospektywne z użyciem bardzo czułych testów wykazują, że 25% ciąż kończy się poronieniem samoistnym przed 6 tygodniem od ostatniej miesiączki. Do 80% poronień dochodzi w I trymestrze ciąży. Więc nie wiem skąd ty wzięłaś te 70 %, jak tu jest tylko 15% napisane!!

Gość polikarijh
najpierw musiałabym być w ciąży aby się martwić poronieniem, a tego jeszcze nie wiem :)