Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 901501 - ciekawa :)

zapłodnienie...

Polecane posty

Gość baskaj23
Moj okres mial byc 23 lutego, tydzien pozniej bo 3 marca zrobilam test z krwi poniewazteoretycznie gdyby doszlo do zaplodnienia ze tak powiem "planowo" test powinien wyjsc pozytywny a tymczasem ku mojej rozpaczy ;( wynik ujemny..umuwilam sie wiec do lekarza na pierwszy wolny termin czyli 25 marca..zrozpaczona, przerazona idac do lekarza myslalm o najgorszych rzeczach tylko nie o ciazy bo przeciez test ja wykluczyl..badanie + usg przez pochwowe i okazuje sie że 5 tydzień ..jaka radosc i jeszcze wieksze zdziwienie!!! Test nie wyszedl pozytywny bo zaszlam w ciaze przed okresem czyli o wiele pozniej niz sie moglam tego spodziewac wiec bylo za wczesnie zeby test mogl ja wykryc..kazdemu zycze tak milego rozczarowania..a przyczyn tak poznego zajscia w ciaze jest mnustwo..

Gość czy czy czy czy
no to bedzie niespodzianka choc teraz jestem na 80% pewna ze nie no ale co bedzie to bedzie :) planowac chcialam w wrzesniu :P

Gość czy czy czy czy
tfu 8 maja mam miec okres :)

Gość czy czy czy czy
no to ja troche podobnie mialam :P jak juz wam napisalam rok temu test pokazywal jedna kreche poszlam do ginekologa po paru dniach zrobila mi usg i powiedziala ze pol na pol w ciazy jestem bo pecherzyk jest tylko ona nie wie :Dczy to ciazowy czy lada moment okres dostane wiec zrobila mi bete na drugi dzien zadzwonilam i beta 0,0 czyli brak ciazy i za 4 dni dostalam okres :) a ty 205..ciekawska co u ciebie slychac? jakies doszukiwania ciazy ?

Gość ANAAABEELL
czy czy czy czy - ja to wiem, ze u mnie bedzie lipa, taka optymistka jestem :)

Gość czy czy czy czy
Annabell- to samo mowie o sobie ze nie :)

Gość ANAAABEELL
czy czy czy czy - wiem, wiem...:) my po prostu nie chcemy sie rozczarowac ..:)

ja juz nie szukam... :D ale jajnik dalej czuje, i te piersi mnie strasznie denerwuja :P i mam straszne bóle pleców tak u dołu nad pupą... ale to moze mnie przewiało :) albo coś...

Gość czy czy czy czy
:D heh

Gość ANAAABEELL
a ja mam juz dosc tego myslenia o tej ciazy i ide z kolezanka na piwko! heh... do zobaczenia pozniej dziewuchy :):)

Gość czy czy czy czy
ja tam wcale o tym nie mysle :) mam wiele obowiazkow milego popoludnia ja rowniez mykam do pozniej

przyczyną było- nic..... ciąża biochemiczna... niestety.... pewnie że za wcześnie u mnie na objawy :D i właśnie to mnie śmieszy.... eee pewnie nie zaszłam w tym cyklu :/

Gość ANAAABEELL
na biochemiczna nie mamy wplywu...po prostu czasem sama natura eliminuje wadliwe zarodki, jezeli organizm nie da rady ich utrzymac... ale nie ma co o tym myslec, bo stres jest niewskazany! :):)

Gość ANAAABEELL
dokladnie:)

Gość baskaj23
No właśnie lepiej nie myśleć..jak nie ciąża biochemiczna to wady genetyczne płodu :( i jak tu nie mieć mdłości! Od samego stresu robi sie nie dobrze..ja rozważam poddanie sie badaniom prenatalnym i mimo iż wiem że o niektórych schorzeniach wiedzieć lepiej to aż skóra mi sie na grzbiecie jezy jak myśle "a co jeśli...???!!".. nie nie wole nie myśleć na zapas.. a co ma byc to itak będzie i jest nie uniknione..trzeba byc dobrej myśli bo to podstawa :)

Gość baskaj23
tak. Powinno sie łykac kwas na 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę. Też mi tak lekarka powiedziała..w ciąży też sie go przepisuje

Gość baskaj23
A co jeszcze ciekawego mogę wam powiedzieć a propos objawów..w lutym czekając na ten okres pewnego dnia obżerałam się tak że aż wstyd :) świnia wymięka :)) dwa razy bardziej niż zawsze przed okresem po czym w nocy tj o 4 nad ranem rzygałam jak kot i do tego miałam-przepraszam za szczegóły ale myślę że to ważne- straszną biegunkę, było mi do tego strasznie słabo i aż zimne poty mnie oblewały, 2 godziny później wstałam do pracy i powtórka z rozrywki..koszmar!!! Z pracy mnie zwolnili do domu, w domu spałam do wieczora..myślałam że się strułam wz'ką teraz przypuszczam że albo był to dzień zaraz po zapłodnieniu albo nawet ten sam..tak mi wychodzi z obliczeń ..wiadomo że ciężko to sprawdzić na 100% ale.. ;))) wszystkie to takie dziwne ;)

Gość magdalen1981
Witam Czytam i czytam.. Kobitki to może ja też się przyłączę do tematu. Też oczekuje właśnie tego lekkiego bólu zagnieżdżania się zarodka, i również tak jak jakoś większość kobiet tutaj o ciąży u mnie będzie wiadomo na 90% - 09.maja. A w mojej pierwszej ciąży przed miesiączką miałam takie same bóle piersi i podbrzusza, ale @ nie było... Pozdrawiam i trzymam kciuki.......

baskaj to przy zapłodnieniu mogą być aż takie objawy??? A ja chyba nie będę w ciąży, bo kilka dni po seksie w dni płodne, miałam krwawienie... Nie miesiączka, tylko takie plamienie, i jakby skrzep się też pojawił :(

Gość baska23
HI HI ..Nie wiem czy mogą być takie objawy już przy zapłodnieniu :) to był pojedynczy taki incydent a nie jakieś długotrwałe mdłości a po za tym mi takie zatrucie nigdy się nie przytrafiło więc pomyślałam że może to był jakiś sygnał od organizmu który dopiero teraz zrozumiałam :))) tym bardziej że po kilku miesiącach oczekiwania aż mi się okres nie pojawi i wyszukiwania objawów ciąży kategorycznie sobie postanowiłam zaprzestania takich działań i to mi pomogło..kochałam się z mężem ile się dało ;)) nie liczyłam czy są dni płodne czy nie poprostu działaliśmy ..

No ja teraz też tak robię jak Ty :) A raczej my robimy. ;) Ja w zeszłym tygodniu miałam jakieś słabości, omdlenia i dziwne jazdy jak nigdy... Ale test nic nie wykazał :( Ale okres dopiero jutro, pojutrze :) Nie orientuje się ktoś czy ciążą i plamienia miesięczne (bo chyba zwykłą miesiączką tego nazwać nie można) często występują?

Gość czy czy czy czy
ale piekna pogoda przyszlam zmiasta :) widze ze jestescie witam was:)

Gość czy czy czy czy
ale przy zagniezdzeniu sie zarodka moze wytsapic ciemna plamka na majtkach :) wiec moze to bylo zagniezdzenie a okres masz jutro badz pojutrze wiec szybko bedziesz pewna, test najlepiej wykonac jak okres sie spozni ;) Ja tam czasami piersi dotykam i brodawek hehe :D czy mnie cos nie boli , ale nie :D choc gdzie tam 8 maj poczekamy zobaczymy ;)