Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananana

Dzisiaj w Uwadze na TVN o fotelikach samochodowych

Polecane posty

Gość nanananana

Na co zwrócić uwagę przy zakupie, które są niebezpieczne itp :-)

Gość a jest jest..
jak stac cie na fotelik za 800 zeta bo takie sa najbepieczniejsze to ogladaj

Nie no masakra z tymi fotelikami. Chamsko w ogóle ta przedstawicielka Chicco sie zachowala, "wprowadzamy nową kolorystyke". Paranoja jakaś:/

Te programy są sponsorowane :P Uwaga to już nie ta sama uwaga co kiedyś. Teraz wszystko to komercja i nic więcej. Jedna firma płaci żeby ich wypromować i ośmieszyć inne firmy. Od taka reklama na szerszą skalę.

Gość mam nadzieję ze
oki a widziałaś te testy?to tez propaganda?

Gość jestem przeciwna ale..
zgadzam sie z Mamani, osmieszyli popularne Chicco. Pewnie konkurenszyn

Kornelkowa mamo - chyba trochę przesadzasz. Jak pisała poprzedniczka - crash testy mówią same za siebie. A poza tym nie mogliby kogoś tak oskarżać, bez podstaw. Ja akurat lubię Uwagę, pomogła już w wielu sprawach.

Gość nanananana
ja się akurat tutaj z Tobą kornelkowa nie zgodzę. Cicco jest dużą firmą i też miałaby kasę żeby się bronić czy wypromować a oni nie podali jednak nazwy żadnej firmy którą chcialiby rozleklamować na rzecz Chicco

O testach się nie wypowiadam bo nie wiem, ale... Wiesz kiedyś matki wierzyly w to co ma "pozytywną opinię instytutu matki i dziecka"... i wydawałoby się ze to takie pewne, a co się okazało? Że tą opinie się po prostu kupuje. Jak jedziesz z samochodem na przegląd i wiesz komu dac flaszkę albo kopertę to ci podbiją nawet autko które nie ma hamulców... Więc dlaczego w tym przypadku nie miałoby być inaczej? Te nosidełka, w których dzieci się podusiły też mialy testy i pozytywne opinie, dobra firma, renomowana, znana na rynku i co z tego? Ja tam wierzę przede wszytskim w to co sama dotknę. A to co uslysze to dziele na 5 :P

oj dziewczyny nie oburzajcie się. Chcecie to kupujcie maxi cosi, a chicco wyrzućcie na śmieci. Mnie to wsjo. Dla mnie TV nie jest wiarygodnym źródłem wiedzy :P

Gość qwer
roznie bywa z fotelikami,w mojej rodzinie jechalo dwoch a auce dzieciakow jeden na toteliku za 700 iles bo rodzicie bogaci a drugi za 150 zl przy wypadku ten z tanszym siedzial na miejscu a tamtego za 700 zl wywalilo razem z fotelem nic sie nie stalo pwazniejszego moja corka ma fotelik za 200 itez ma homologacje czyli status bezpiecznego fotelika

Ale to jest bez sensu, co piszesz. No przecież oni właśnie zwracali uwage na to, że taka plakietka czy certyfikat nie ma znaczenia. Więc mówią dokładnie to, co Ty. I dokładnie - przecież oni nie reklamowali żadnej innej firmy, słusznie skrytykowali to, co trzeba. Ale widocznie nie lubisz krytyki, coż, nie każdy dobrze ją znosi.

Kawoszka wiesz jakby mnie skrytykowali to byś mogla wysnuć wnioski ze "nie lubię krytyki" :) ale mi to na prawde obojętne jaki oni fotelik polecają a jaki odradzają. Mam w domu przeróżne i z zadnym nie jestem na tyle silnie zwiazana zeby się oburzać albo podniecać ze w Uwadze go odradzili lub polecili. Napisałam tylko że dla mnie ten program nie był obiektywny, bo ostatnio Uwaga nie jest obiektywna i tyle :)

Gość nanananana
dla Ciebie może ten program nie jest obiektywny, ale dla innej osoby jest i dlatego warto napisać o tym że foteliki Chicco nie są bezpieczne. Dla Ciebie może to nieistone ale dla innej mamy, która chce kupić fotelik może być informacją priorytetową :-)

Ale ja nie skrytykowałam Ciebie, tylko Twoje zdanie na temat tego, że ten program jest sponsorowany. A to już Ci się nie spodobało, zapewne stąd to: "nie oburzajcie sie" itd

Gość jestem przeciwna ale..
ja uzywam fotelika z tesco, nie stac mnie bylo nawet na chicco, i co? jestem wyrodna matka?

Gość qwer
ciekawe kawoszka jaki ty kupisz fotelik za 700 czy za 200 czy jeszcze tanszy?

O rany nie. To nie chodzi o to. Program mowil o tym, że akurat Chicco i Emmaljunga były do kitu i że warto zwrocic na to uwage. Byc moze ten z supermarketu jest lepszy. Tam tylko pokazywali, ktorych fotelikow UNIKAC, a nie, ze im drozsze, tym lepsze. Jej, troche słuchania ze zrozumieniem.

Ależ koleżanko po to byl zrobiony ten program zeby właśnie mamy nie kupowały fotelików Chicco :P Ja o tym właśnie pisze. I nikt madry nie powie "kupujcie maxi cosi". Wiadomo jakie są dwie wiodące marki na rynku. Skoro jedna została zmieszana z błotem to tym samym promuje się drugą. :)

Sa rowniez tansze foteliki, ktore pozytywnie przeszly testy bezpieczenstwa. Nie wiem, po co wydawac pieniadze na fotelik, ktory nie jest bezpieczny.

Gość jjjjjjjjjjjjj
No jeżeli ktoś uważa, że ten program miał na celu jedynie pokazanie, że Chicco jest be a wszystkie inne cacy, to chyba oglądacie dla samego oglądania :? Powiedzieli o Chicco i tej drugiej firmie, bo akurat te dwie firmy skandalicznie wypadły w testach, a fotelików nie wycofali. Zwrócili uwagę na to, że fotelik trzeba kupować z głową, a nie bo sąsiadka ma taki i sobie chwali. Albo że ładny ma kolor. A chwalić to można fotelik po wypadku, że dziecko przeżyło. Fotelik nie ma być ładny, ale bezpieczny - i przy zakupie na to trzeba zwracać uwagę. Na testy.