Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość padniętaaaaaaaaaa

niemowlę nie przespało ani jednej nocki - jestem padnięta

Polecane posty

Gość padniętaaaaaaaaaa

Mam problem, który od kilku miesiecy nie daje mi zyc. Mój synek ma 4 miesiace i od urodzenia nie przesypia nocy. Czasami uda mu sie spac 2 godziny pod rząd jednak w wiekszosci nocy budzi sie co godzinę albo i czesciej, wierci się przy tym, rzuca głowką na boki, wyrzuca nozki w gore, zaczyna dotykac buzi, az w koncu jesli nie podejde zaczyna płakac. Wszystko to jednak robi przez sen, nie otwierajac oczu. Kiedy się tak "wybudza" trzeba go na chwile wziac na rece, po ok 15 minutach rozsypia się i spi znowu ok godziny po czym znowu zaczyna się cyrk od nowa. Jestem wykonczona. Kazdej nocy budzi sie minimum 6 razy, za kazdym razem musze wstawac i go nosic a o 5 nd ranem budzi sie na dobre i nie da sie go już uspić. Próbowałam wszytskiego - podawac mleko modyfikowane, zmienic mu posciele, materac, wietrzyc pokój, dawac czopki wyciszajace - zero rezultatów....ktoś spotkał sie z czyms podobnym i wie co moze byc przyczyna??

Gość khdkjsf
A coś ty qrwa myślała, że dziecko od urodzenia będzie ci spało całą noc? Musisz naprawdę być poj.ebana. Dziecko przecież musi się budzić przynajmniej co 2 godziny na karmienie tępa babo. I dziecko wcale nie musi spać na twoje żądanie,bo akurat mu się nie chce. Widać, że mało wiesz.

Gość qqqrka.
wiesz... moj synek do ukonczenia okolo roku nie przespal ani jednej calej nocy, powiem szczerze ze budzil sie nawet 10 razy w ciagu nocy, bywalo ze co kilkanascie minut. Ja wstawalam nie przytomna a rano plakalam ze zmeczenia. Tez probowalam wszystkiego, poczawszy od zmiany posilkow konczac na czopkach i nic, doslownie nic nie pomagalo. Musialam sie z tym pogodzic i zacisnac zeby i czekalam. Po roku zaczal sypiac lepiej choc nadal sie budzil, ale juz zadziej. Teraz ma niecale 2 latka i spi juz cala noc bez budzenia sie...jest juz idealnie ale swoje przszlismy. Chyba musisz przeczekac, niestety

Gość nie ma to jak pocieszyc kobite
:D No ale co racja to racja. Ja zaluje, ze sie zdecydowalam na dziecko. Z niewyspania przewracam sie wrecz, w ogole do niczego sie nie nadaje, jestem chodzacym zombiakiem. Teraz maly dopiero zasnal... Moglabym pojsc spac ale nie umiem w dzien spac, chocbym nie wiem jak padnieta byla.

Gość anja_koninek
wiekszosc dzieci w tym wieku juz przesypia nocki wiec radze sie zgłosic do pediatry

Gość hehehehehe , dobre
chcialabys zeby ci 4miesieczne dziecko nocke przesypialo :D Poczekaj jeszcz 2-3 miesiace i gwarantuje Ci ze bedzie przesypial noce. :) Moze mu sie noc z dniem przestawila i np w dzien spi a wnocy hulaj dusza.

Gość padniętaaaaaaaaaa
muszę nadmienić, iż mój synek ma na imię Azor :)

Gość anja_koninek
czytam forum listopadówek i grudniówek i 90% dzieci w tym wieku spi w nocu minimum 6 h pod rząd wiec dla mnie budzenie sie co godzine lub czesciej to cos nie teges

Jakbym czytała o mojej córeczce! Przez 4 m-ce budziła się co godzinę, zaczynała dzień o 6 rano, nie spała w ciągu dnia, zasypiała dopiero o 19, a ja razem z nią. Ledwo żyłam. Potem było lepiej, ale niewiele. Polecam ci 2 książki, które u nas się sprawdziły - Każde dziecko może nauczyć się spać oraz Zaśnij wreszcie. Obie można znaleźć w internecie w wersji pdf lub wordzie. Autorami są Amerykanie, więc niektóre porady nie będą miały u nas racji bytu. Ale ogólne założenia książek są naprawdę mają sens. Im młodsze dziecko, tym szybciej się uczy. Moja miała ponad rok, ale tez szybko zrozumiała, o co chodzi.Wiem, że nie masz teraz siły na "walkę" z dzieckiem, ale to się naprawdę opłaci. Jeśli nie znajdziesz książek na sieci, wyślę ci je na maila. Życzę powodzenia!

Gość mam 3 dziec
najmłodszy nie przespał nocy do około 3-go roku. Karmiłam go 20 mies. piersią, budził się co półtorej 2 godz. tylko po to aby possać pierś przez 2-3minuty i spać dalej. O tym ,że byłgłodny nie było mowy, lekarka nie wierzyła,że karmie tylko piersią, dużo przybierał na wadze. W dzień spał też po 20 minut , jak już przespał 40 to był cud. Jak miał 3 lata już w dzień nie spał. Teraz ma 10 lat, nigdy nie brał antybiotyków, jest mega zdolny, w klasie , w szkole najlepszy. W szkole ma angielski i niemiecki(dodatkowo bo chciał) sam uczy się włoskiego i hiszpańskiego. Do dziś budzi się o 5 lub 6 rano i z nudów uczy się języków, lub siedzi w necie i wyszukuje ciekawostek o znanych ludziach. Przesypia max 7 godz. w ciągu dnia non stop w ruchu, piłka, rower, kumple,gry komp. lekcji nigdy nie odrabia w domu , robi to na lekcjach. Nie lataj po lekarzach,(ja latałam) niektóre dzieci tak mają. On jest zadowolony, ja nie koniecznie, bo wstaje gdy on wstaje i się dokształcam. Z dwójką starszych tego nie miałam. Może i twój taki jest

Gość wiem że to marna pociecha
a właściwie żadna.... mój synek spał 10-11 godzin w tym weku. po dziś dzień tak spi (ma 2 lata 11 mcy). zdrowy duży chłopak. ma równiutkie 100 cm i 16,8 kg.

Gość wiem że to marna pociecha
* w tym WIEKU nie weku, oczywiście :p spał całe noce jak miał 4 miesiące. zaczął spać po 5-6 i coraz więcej godzin, gdy miał 2,5 miesiąca. pozdrawiam

[zgłoś do usunięcia] hehehehehe , dobre chcialabys zeby ci 4miesieczne dziecko nocke przesypialo moja odkąd skończyła miesiąc śpi w nocy 10 godzin tak więc to jest możliwe !!

Gość buahahahahahahhaahahah
mademoiselle moze ma downa a moze woli cie nie widziec :D:D:D:D:

Gość hehehehehe , dobre
mam 3 dzieci, gratuluje tak zdolnego dziecka :)

[zgłoś do usunięcia] buahahahahahahhaahahah mademoiselle moze ma downa a moze woli cie nie widziec podejrzewam,że nie masz dzieci-żadna matka by takich głupot nie pisała

Gość a ja napisze tak...
a nie wiecie ze przeciez siedzi tu kupe mamusiek co pisza aby innej bylo przykro? same takie tu przesiadują co to ich dziecko TRZeBA WRECZ na karmienie budzic bo niemowle spi caly czas itp.. po co to piszecie? aby innej przykrosc zrobic? cieszy was to?

Gość krakers23
no cóż, mój julian, też dawał w dupę do 3 miesiaca, tyle, ze spał dużo w dzień. potem zaczął przesypiać po 5-6 godzin w nocy, jakiś miesiąc temu spał mi już do 6 rano (a kładę go o 7 wieczorem) zero karmień w nocy. też byłam padnięta, nie miałam na nic siły, ale odsypiałam w dzień. tez nie byłam nauczona na sen w dzień, ale w końcu sie przyzwyczaisz, ze dziecko śpi, to ty też możesz. książkę o której pisze, któraś z pań wyżej też mam i u nas poskutkowała, co prawda pare razy ,mały płakał tak, ze masakra, ale sie nauczył sam zasypiać, teraz nie mamy z tym problemu, zaśnie i włóżeczku i w foteliku, czy na naszym łóżku. jak chce mu sie spać to spi i tyle. dlatego życzę troche cierpliwości i powodzenia;)

Gość a ja podejrzewam ze buhahahah
ma downa, to po pierwsze, a po drugie post khdkjsf jest przejawem wyjatkowego chamstwa i gadzinowatosci, wiec takim smieciem jak khdkjsf nie ma co sie przejmowac.

Dużo zależy od tego jak dziecko jest karmione. Dzieci na piersi wybudzają się częściej bo mleko z piersi starcza na krócej i szybciej jest trawione, więc głodne dziecko sie wybudza. A dodatkowo jeśli dziecko lubi sie przytulać to po prostu przez sen szuka maminej piersi do przytulenia. Moja córka jak na 2 tyg odstawiałąm ją od piersi (brałam antybiotyki) przesypiała mi całe noce, ale teraz juz znów na piersi budzi sie jakies 2-3 razy. Jetsem przyzwyczajona. Starsza budziła sie zawsze 2 razy, pierwszą noc przespała jak miala rok bo odstawiłam ja od piersi. U niej to bylo tylko przyzwyczajenie, bo nie dawałam jej sztucznego mleka (ma skaze białkową). Moje rady: 1. Przed snem zadbaj o powtarzajacy sie rytuał (i nigdy nie zmieniaj kolejnosci ani godziny o której to robisz) np kąpiel, kaszka na kolacje, podanie piersi, przytulenie i do łóżeczka.

Urwało mi........ 2. Przed snem daj coś bardziej sycącego, jesli ma skończone 4 miesiące to kaszke ryżową moze juz jesc. 3. Nie usypiaj przy piersi (ani przy butelce z mlekiem). Nakarm i odłóż. Jak płacze pogłaskaj ale nie bierz z łózeczka. Musi wiedziec ze jest pora spania i bąź konsekwentna. Moja córeczka dziala jak w zegarku. 19 kąpiel, 19.30 kaszka. 19.45 pierś o 20 juz śpi w nocy pierś 1-3 razy (po nakramieniu odkładam ja do lozeczka i natychmiast zasypia samodzielnie) i wstaje ok 8 rano. Schematycznośc daje jej poczucie bezpieczeństwa. I wtedy lepiej śpi.

Mój Maciej skończył 4 miesiące i przesypia całą noc. Dostaje jeść około 20 i śpi do około 7 rano. Następnie dostaje butelkę i śpi jeszcze do 9 rano :)

Moj synek spi cala noc odkad skonczyl 10tyg,ale zdarza mu sie jeszcze,ze czasem zglodnieje i sie obudzi.Ja bym jednak poszla albo chociaz zadzwonila do pediatry..

moj na piersi nie przesypial,na modyfikowanym tez nie ...na kaszce tez nie...spi gora 3 godz ma 10 m-cy starszy spal cala noc na piersi wiec takie dziecko i tyle