Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno miiiii

Mieszana choroba tkanki łącznej

Polecane posty

Gość smutno miiiii

Witam Czy ktoś z Was choruje na Mieszana Chorobe tkanki łacznej? Jak tak to prosze odezwijcie sie Pozdrawiam

Gość smutno miiiii
podnosze

Gość miszaniec
Witam jestem facetem .Choruję na mctd od 2003 (rozpoznanie).

Gość a na czym ta choroba
polega?

Gość mieszaniec
Mctd to inaczej mieszana choroba tkanki łącznej.U mnie akurat to twardzina, toczeń,trochę RZS,trochę sojrgena.

Witam serdecznie, Choruje na mieszana choroba tkanki łącznej i mam straszny problem z cerą, tzn: wysypuje mnie strasznie, szczególnie na policzkach, tworzą mi się aż zaognione bulwy, które utrzymują mi się strasznie długo, parę miesięcy i nawet jak się zaczną goić to i tak zostawiają po sobie czerwone plamy na skórze, które nie chcą zbieleć. Dlatego interesuje mnie, czy ktoś z Was miał podobny problem w tej chorobie i co pomogło na owe okropieństwa na cerze? Ja obecnie przyjmuje 8mg Metypredu i 500 mg Myfenax (ot aby nie brać jeszcze większej dawki Metypredu). Będę wdzięczna za cenne informacje :) Pozdrawiam.

Gość cbadef
Polecam kuracje świeżą kapustą: http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_kapusciana_apteka.html Skóra pękająca Przykładać miejscowo liście kapusty moczone w oliwie z oliwek lub oleju słonecznikowym. Skóry dolegliwości W celu ułatwienia rewitalizacji tkanek i wydalenia zmartwiałych części przykładać liście i pić świeży sok z surowej kapusty.