Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka9**9

Do Pań które odstawiły tabletki antykoncepcyjne!

Polecane posty

Gość Kaśka9**9

Witam, zakładam nowy wątek, podobny to wszystkich ale zawsze nie mogłam znaleźć konkretnego, nie wiem może źle szukam. A więc do tych pań które stosowały tabletki antykocepcyjne! I zacznę tak: okres zawsze miałam regularny 30-31 dni w lutym zaczęłam brać tabletki antyk. dokł 14 lutego i tylko przez 2 miesiące także ostatnie opakowanie, (tabletke) wziełam 23 marca potem wystąpiło okres z odstawienia 27 marca. I teraz jest 28 kwiecień i nie mam okresu, dodam że 16 kwietnia kochałam się z partnerem ale nie było do środka , (wytarł się husteczką ) i chwile poźniej było jeszcze raz tylko bez wytrysku. Od półtora tygodnia bolą mnie jajniki i czasem kłuje w środku podbrzusza, a czasem wogóle nic nie boli, dodam że zawsze jak miałąm mieć okres to piresi zawsze mnie bolały najpierw a pożniej kilka dni przed okresem bolały mnie jajniki. a teraz piersi mnie bolą tylko podbrzusze i jajniki a i boli mnie krzyż. proszę o poradę i wypowiedź czy takie objawy "brak okresu" to czy odstawienie tych table czy możliwa ciąża. Wiem że niektore z was napisza idz zrób test albo do lekarza idz albo ze na forum się tego nie dowiesz, ja wiem ale chcę zeby któraś z pań napisał czy jakoś podobnie miał albo wypowiedziałą się jak to z nią i odstawieniu tabletek było. sorry za tak długi tekst.

Gość ada123456789
ja mialam przed tabletkami nieregularny a po odstawieniu spowrotem tyle ze juz w ogole jakis dziwny, bo cykl trwa 1,5 miesiaca. po ost opakowaniu bolaly mnie jajniki i brzuch i nawet piersi sutki ale okres byl tak jak w standardowej przerwie miedzy opakowaniami. kolejny okres przyszedl po 1,5 miesiaca kolejny tez. a teraz na 3 po odstawieniu czekam juz wiecej niz 1,5 miesiaca i szlak mnie trafia bo wiem ze stres dodatkowo moze go opoznic. mam nadz ze bedzie po Twojej mysli :) 3maj kciuki za Ciebie i siebie :)

Gość ada123456789
jeden dzien zwloki to nic :) tym bardziej ze kiedy mialas cykle 31 dniowe. poczekaj kilka dni jeszcze :)

Gość Kaśka9**99
No właśnie a jak się to liczy ? mam liczyć od dnia okresu jaki miałam z przed brania tabletek to wychodził by 13-14 np. kwiecień, czy z odstawienia.? nie wiem czy ja to dobrze sformuowałam

Gość Kaśka9**99
Czy wie ktoś jak się liczy okres po odstawienu tabletek czy wogole się liczy czy trzeba czekać aż się pojawi?

Witam. Wedlug mnie nie ma problemu, dlatego ze po odstawienu tabletek na @ mozesz czekać nawet 3 miesiące. i podczas tego okresu trzeba uważać bo kobieta jest najbardziej płodna.

Gość ada123456789
cykl z tabletkami trwa 28 dni 21 bierzesz tabletki 7 przerwy ale jak przestajesz brac jest roznie wiec nie licz jakby to bylo jakbys brala tabletki, ostatni okres 27 marca wiec kolejny (biorac pod uwage poprzednie dlugosci cyklu) powinein byc 28-29 kwietnia, a po odstawieniu tabletek bywa roznie, wiec poczekalabym jeszcze z kilka dni ps. cykl to fazy: menstruacja (okes) to zalezy ile u Ciebie trwa faza folikularna owulacja (okolo polowy powiedzmy 14 dzien) faza lutealna

Gość Kaśka9**99
3 miesiące? po co ja żarłam te tabletki teraz mam pełno myśli!

Gość ada123456789
Venusta a moze cos wiesz na temat nieregularnych okresow? kiedy to sie unormuje? 1 cykl po odstawieniu 1,5 miesiaca kolejny podobnie a na 3 czekam i nic a jest juz ponac 1 miesiac i 3 tygodnie. jak myslisz to norma?

Gość Wredna Suka....
Odstawiłam tabletki w listopadzie. Miałam zamęt z okresem niedoogarnięcia. Powoli się uspokaja :o Myślę, że to normalne, organizm się w ten sposób przyzwyczaja do innych dawek hormonów.

Gość ada123456789
Kaska poczekaj kilka dni i przestan sie stresowac :)

Gość Kaśka9**99
no tak zrobię poczekam jeszcze kilka dni .

Gość ada123456789
dodam ze po odstawieniu nie ,moglam dostac okresu a stresowalam sie obrona pracy i okres sie spoznil przez stres :) bo kilka godzin po obronie odstalam okes kotry krazyl we mnie od jakiegos czasu :)

Gość ada123456789
a wlasnie przy okazji zapytam moze ktoras z Was wie ile czasu po odstawieniu kobieta jest bardziej podatna na zaplodnienie??? jest jakis okres plus/minus?

"ada123456789 - a wlasnie przy okazji zapytam moze ktoras z Was wie ile czasu po odstawieniu kobieta jest bardziej podatna na zaplodnienie??? jest jakis okres plus/minus?" przeważnie jeden cykl, GÓRA dwa-trzy, a i to nie każda kobieta tak ma.

Gość yo masz problem z głowy
ja liczyłam cykl od dnia 1 krwawienia zaraz po ostawieniu (czyli tej sztucznej miesiączki. Normalny okres dostałam po 30 dniach, następny tak samo. Zobaczymy jak będzie teraz:) Przed przyjmowaniem pigułek to zawsze miałam okres nieregularny, także mam nadzieję, że się cykl uregulował. Dolegliwości żadnych nie mam. Poza tym, że cera mi się trochę pogorszyła:(

Gość ada123456789
frufru dziękuję za odpowiedź. a co do cery, odkąd nie biorę tabl. to cera wróciła mi do poprzednich problemów z trądzikiem; piersi zmalały.. hehe chyba po 3cyklowym odpoczynku wrócę znów do tabletek. pozdrawiam