Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karambabaa

kiedy mam dni płodne??

Polecane posty

Gość karambabaa

witam. zapewne wiele dziewczyn na tym forum juz o to pytało ale zbliża sie majówka ja z miom chłopakiem planujemy wyjazd i wiadomo co sie z tym wiąże..niestety wd. moich przypuszczeń wtedy bede miec dni płodne.okres dostałam 20 kwietnia. mój cykl niestety nie jest regularny wiec niczego nie jestem pewna dlatego pytam i lecze na odpowiedzi. pozdrawiam:)

Gość ANAAABEELL
jezeli masz nieregularne cykle to trudno powiedziec. Pozostaje tylko obserwacja sluzu, w dni plodne jest on przezroczysty i rozciagliwy jak bialko kurze. Rozumiem, ze nigdy go nie obserwowalas. Zadne wyliczenie nie wchodza tu w gre. A najlepiej sie zabezpiecz :)

Gość karambabaa
wyczytałam ze dni płodne sa zawsze od 8 do 16 dni cyklu ale niestety okazuje się ze to nie jest takie proste:/ pozostaje mi antykoncepcja (lecz na na samych gumkach nie che polegać) lub całkowita rezygnacja z przyjemnosci bo jeśli bym wpadła to koniec swiata. dzięki za info

Dni płodnych się nie wylicza tylko wyznacza na podstawie systematyc\znych pomiarów temperatury i obserwacji śluzu. Kalkulatorki płodności to najlepszy sposób na zaufundowanie sobie wpadki :> http://npr.pl//index.php/content/view/27/43/ Aha - kompletną bzdurą jest to,że 8-16dc są zawsze płodne. Przy długich cyklach faza płodna może się zaczynać nawet po 18dc :)

Gość karambabaa
dzięki za konkrety;]