Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aliza111

Czy moge moją 13-letnia bratnice zaprosić z kolezanką czy to dziwnie bedzie?

Polecane posty

Gość Aliza111

mamy juz liste gosci na wesele i tak: bedzie czworo dzieci w wieku 2,3,5,6 lat i jedna dziewczyna 13-letnia. jest to córka mojego brata, bardzo fajna i spokojna dziewczynka, mieszkają blisko nas wiec mam z nią częsty kontakt. nie ma zadnego chłopaka bo w sumie jeszcze bardzo młoda jest,ale w związku z tym ze reszta dzieci bedzie malutka a starsze powyzej 18 lat bedą z chłopakami/dziewczynami, to mam takie pytanie czy to bedzie bardzo dziwnie wyglądało jak zaproponuje jej aby na nasze wesele wzieła ze sobą swoją przyjaciółkę. mysle ze z kims w jej wieku byłoby jej razniej i lepiej by sie bawiła.bo na razie z tego co widze nie bedzie nikogo w podobym wieku. co o tym myslicie?

Gość dzieci na weselach
to zły pomysł konieec i kropka

Gość Myślę , że to dobry
pomysł .

to bardzo dobry pomysł. Skoro nie ma chłopaka, to przyjaciółka jest najlepszym rozwiązaniem. Będzie miała z kim potańczyć, pogadać. Popieram.

Gość Aliza111
my nie zapraszamy duzo dzieci. te które wymieniłam są to dzieci naszego rodzenstwa wiec najblizsza rodzina i muszą byc. wiec myslicie ze to jest dobry pomysł, wymysliłam to juz jakis czas temu ale jakos wstydze sie to im zaproponowac

Gość bvvbvbvbvbv
Miło z Twojej strony, że o niej pomyślałaś :)

Gość Aliza111
no własnie tez tak myslałam, 13 lat to taki dziwny wiek bo ani to jeszcze dorosła ani juz dziecko zeby z 5 latkami sie bawic. mój narzeczony w sumie sie zgodził ale mówi ze to troche dziwnie bedzie i ze napewno sobie znajdzie jakies towarzystwo. a ja wiem ze tak nie bedzie bo ona jest taka spokojna i pewnie by siedziała sama i sie nudziła

Gość zaproś zaproś
w tym wieku to kogo sobie znjadzie? albo spadnie an nią pilnowanie młodszych albo będzie musiała ze starszakami siedzieć. jak sie ma 13 lat to 25 lat to juz wiek podeszły ;) z koleżanka sobie pogada, potańczy i przynajmniej będzie sie dobrze bawiła

Gość Do dzieci na weselach
Na swoje wesele prosiłas/ będziesz prosić tak? "serdecznie zapraszamy ale dzieci nie zapraszamy zostawcie je w domu" ja zapraszałam z dziećmi i każdy rozsądny rodzic potwierdzał czy weźmie dzieci czy nie. Co to za proszenie gdy się mówi że dzieci się nie prosi? Myślenie typu "dorośli przyjdą to w kopercie oddadzą opłate za miejsce a już za dzieci nie, więc nie zapraszamy dzieci " wracając do tematu to bardzo dobry pomysł, nie będzie dziewczyna osamotniona.

Gość moja propozycja...
jeśli rodzice koleżanki tej nastolatki sie zgodzą, czemu nie? Zaproś obie.

Gość 222222
przecież to twoje wesele, zaproś kogo chcesz i nikomu się nie tłumacz :)

Też uważam ze to miły gest. Na pewno nie będzie się nudzić dzięki temu. Tylko trzeba pogadać z rodzicami tej jej przyjaciółki.

Gość cxx
jakaś dziwna moda nastała, nas jak proszono to oczywiście samemu i każdy się świetnie bawił, wesele to impreza rodzinna

Gość paszczurra
Ja w wieku 13 lat nie chodziłam na wesela. Jakoś nie uwazalam, żeby to była impreza dla mnie atrakcyjna. Je.śli będzie jedyna w swojej grupie wiekowej, to faktycznie mozesz zaproponować, żeby zabrała kolezankę. Ona już sama zdecyduje - czy pójdzie, czy nie, czy z koleżanką, czy bez - ale możliwość mozesz jej dać

Gość kwiatów cierń
a tam od razu, że będzie się nudzić :O mało to osób do zabawy? szczerze to ja bym dziwnie to odebrała gdyby moje 13 letnie dziecko oznajmiło, że jej rówieśniczka chce ją zaprosić na wesele ... to jakoś nie trzyma się niczego moim zdaniem. Dość często spotykanym faktem jest to, że dzieciaki do lat 10 to chodzą na wesela się bawią, te starsze właśnie w wieku 13 - 15 lat praktycznie nie chodzą - nie dlatego, że nie mają z kim tylko po prostu nudzą ich takie imprezy - wolą ten czas inaczej spożytkować, nie ma co oszukiwać takie dzieciaki wolą inne zajęcia niż siedzenie z rodzicami/ rodziną na weselu.

Moze to i mily gest, ale jak dla mnie przesada. ja nawet kuzynki w wieku gimnazjalnym nie mam zamiaru zapraszac z chlopakiem czy z kolezanka :/ Wesele to przeciez rodzinna impreza a nie dyskoteka. Ja jakos umialam sie bawic jak chodzilam na wesele i nawet bedac w wieku licealnym nikt mnie nie zapraszal z osoba towarzyszaca.... Ale najlepiej spytaj sie rodzicow tej dziewczynki i niech oni moze sie do tego ustosunkuja....

A ja w podobnym wieku byłam zaproszona na wesele kuzynki i bardzo źle je wspominam, bo nie było na nim żadnych moich rówieśników. Całą imprezę siedziałam sama jak palec - mając to doświadczenie uważam że pomysł jest świetny. To bardzo miłe z Twojej strony, że myślisz o wszystkich swoich gościach.

Gość brebra
Aliza, zapytaj/dopytaj, czy ta 13-tka na pewno chce iść, czy raczej nie, a jak tak, to wtedy porozmawiaj z jej rodzicami, z nią, że może przyjśc z koleżanką. Pomysł bardzo sympatyczny:) Ja w tym wieku byłam z siostrą odstawiana do babci:P

myślę, że jeśli rodzice koleżanki i bratanicy nie mają nic przeciwko to czemu nie? ja, podobnie jak Gusik 🖐️ mam bardzo niemiłe wspomnienia z wesel. przeważnie objuczano mnie małymi dzieciakami i miałam się z nimi bawić. a gdy tego nie robiłam pozostało mi tylko siedzenie przy stole z rodzicami. nudziłam się śmiertelnie.

Gość masło górąaaaaa
pomysł wg mnie całkiem ok!! przynajmniej dzeiwczyna nie będzie się nudzić. A myśle ze goscie razcej nie beda zainteresowani czy to koleżanka jej i z nią przyszła, czy od kogoś tam z rodziny.

Jeśli rodzice koleżanki wyrażą zgodę, uważam, że to świetny pomysł. Dziewczynki razem będą się lepiej czuły, bo towarzystwo dorosłych lub "przdszkolaków" pewnie nie przypadnie im do gustu.

Gość **Balbinkaa**
15:40 [zgłoś do usunięcia] a ja wole czekolade zgadzam się w 100% ja w podobnym wieku będąc na weselach to byłam może do godz 22 max potem odwożono mnie do domu a dla czego? po prostu chciało mi się spać :D a reszta dalej wracała na wesele :) w wieku 15, 16 lat również sama chodziłam na wesela nikt nie prosił z osobami towarzyszącymi czy koleżankami kuzynek itd no bez przesady :O zresztą autorko skąd wiesz czy one tak się będą "bawić" na tym weselu? może nie spodoba im się jednak ? 13 latkom trudno żeby podobały się wesela

Gość **Balbinkaa**
dlaczego *

Gość **Balbinkaa**
15:38 [zgłoś do usunięcia] Miarka Ale co zrobić z taka 13 latką jak reszta rodziny jest an weselu? 13 latka można spokojnie zostawić w domu (przynajmniej mnie zostawiali) i zajmowałam się swoimi sprawami. 13 latek to nie 2-3 latek żeby nie mogło zostać w domu.

Gość naprawdę to nowina
ale jak będzie zupełnie sama to na pewno będzie się nudzić jak mops. ile można z rodzicami siedzieć? ile można słuchać ciocinych pytań a co tam w szkole? jak juz ma byc na weselu (to córka brata więc nie mówcie, że ma w domu na dupsku siedzieć) to niech ma z tego trochę zabawy

Gość miss skalpela
Ja będąc matką tej przyjaciółki do "towarzystwa" nie puściłabym jej na to wesele. Po pierwsze, nie chciałabym obarczać kogoś dodatkową opieką nad moim dzieckiem- w końcu rodzice tej 13-latki idą się tam pobawić! Po drugie, wesele to nie dyskoteka. Poza tym nie sądzę, że wszyscy zostawią bratanicę samopas i ta 13 -latka bedzie siedziała i zbijała bąki.

Gość ja bylam kiedys tak zaproszona
Tz. sytuacja byla prostsza, bo i moja mama byla proszona,bo to byli znajomi. Ale wiem,ze mnie tam poproszono tylko ze wzgledu na moja rowiesniczke-kolezanke. Jak dla mne mily pomysl.