Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mamusia 23

Proszę o poważną odpowiedź.

Polecane posty

Gość Młoda mamusia 23

Miałam ostatnią miesiączkę 21 listopada, jak poszłam do lekarza do powiedziałam że ostatnią miesiączkę miałam 10 grudnia. Moje pytanie przmi czy da się udowodnić to kiedy miało się ostatni okres? Proszę o odpowiedzi.

Gość chcesz mezowi albo chlopakowi
dziecko wmowic? :D :D :D

Gość Młoda mamusia 23
Nie o to chodzi. Chodzi raczej o becikowe a teraz jest taka ustawa że jeśli nie było się pod opieką lekarza do 10 tyg. to nie dostaje się becikowego

podobnież juz nie ma tej ustawy tylko że byłas u lekarza co najmniej 3razy -- tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda

Gość agata bbb
mloda mamusia --- jak mozna klamac w takich sprawach?

Gość hujghujyu
nie DO 10 tyg ciąży tylko OD 10 tyg to raz a po drugie to żaden lekarz nie wpisze w karcie ciąży niprawdziwych info, a poza tym i tak wyjdzie kiedy miałaś ciotę ostatnią bo jak jesteś w ciąży to da się to policzyć więc nie licz na oszustwo

Gość ciote
jak czytam to slowo albo wyraz t krew mnie zalewa

pierwsze usg i wyjdzie wiek płodu wiec i kiedy było zapłodnienie mniej wiecej i mniej wiecej kiedy była ostatnia miesiączka

Gość hujghujyu
to niech cie zaleje i będzie jednego szczura mniej :D

Gość Młoda mamusia 23
Jak byłam u lekarza w lutym i miałam robione usg to wyszło z USG że to 12 tydzień a według tej daty 10 grudnia jak podałam lekarzowi to 10 tydzień ciaży. Teraz jestem według tej daty 10 grudnia w 20 tygodniu ciąży.

Gość moje dziecko mialo wazyc
niekoniecznie musi wyjsc na jaw, ja w ciazy na kazdym usg pokazywalo ze plod jest starszy o 3tyg niz wyliczalo sie od ostatniej miesiaczki, mialam 4 pazdziernika i np bedac w 10tc to usg pokazywalo 13 i urodzilam 3 tyg przed termienm :)

Gość do hujghujyu
Gratuluje poczucia humoru na poziomie gimnazjum!!

Gość o żesz
Lekarz po wielkości dzidziusia sam sobie wyliczy który to mniej wiecej tydzień. Ja zapomniałam kiedy miałam ostatnią miesiaczkę bo czesto miałam zaniki miesiaczki i nie zwracałam na to uwagi więc lekarz sam doszedł do tego kiedy było zapłodnienie.

Gość ojojojojjj
niema tego przepisu juz - a lekarz lepiej żeby wiedział prawde bo po tym może ocenić czy wszystko ok z dzieckiem - ja bym tak nieryzykowała jak ty

Gość Młoda mamusia 23
Ja mam już za sobą 4 wizyty u ginekologa a teraz wizytę mam 10 maja. Tak wógóle to do lekarza chodzę raz w miesiącu.