Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margarettaa

Synek nie chce sie przytulac.

Polecane posty

Gość Margarettaa

Moj 19 miesieczny synek nie lubi sie przytulac. Martwi mnie to bardzo. Poza tym jest wesolym, zywym dzieckiem. Tylko tak strasznie mi przykro, ze jak tylko go przytule, to zaraz sie odsuwa i wyrywa.

Gość taa niedobra pupa
A jest trochę za bardzo żywy?

Gość Margarettaa
Jesli sugerujesz ADHD, to nie to, nie ma wielu objawow. A zywy, no jak dziecko w takim wieku, wszystko go interesuje, ale potrafi usiasc i bawic sie jedna zabawka 10 minut.

Gość tez_sie_udziele
Pewnie nie lubi czulosci i tyle. Uszanuj to i ciesz sie kazda czuloscia, ktora mu sie "wymsknie" :) Ale na pewno gdy jest spiacy to wlepia sie w Ciebie na żabę i masz wtedy mnóstwo czasu na tulenie :D I zadnego ADHD oraz wmawiania dzieciom innych "cywilizacyjnych" chorob !

Gość Margarettaa
Jak jest spiacy to chodzi ze swoja tetrowa pielucha, z ktora spi i rowniez mu nie w glowie przytulanie :(. A zasypia sam w swoim pokoju bez problemu, wiec nawet jakbym chciala go poprzytulac to nie mam jak :(.

Gość tez_sie_udziele
bardzo samodzielny ten Twoj synek ! ale poczekaj jeszcze troche, przyjdzie mu okres odwzajemniania czulosci, tak za 10 miesiecy mysle :)

Gość taa niedobra pupa
Nie sugeruję żadnego ADHD... Nieprzytulanie się to dziwny objaw. Ja też jako dziecko nie lubiłam się prtzytulać... U mnie okazało się to Zespołem Aspergera.... U chłopców jest przy tym schorzeniu często nadmierna aktywnośc, a u dziewczynek - apatia

Gość tez_sie_udziele
Jejku, dziecko jest aktywne i chce poznawac swiat, nie ma zmarwien i nie potrzebuje rozczulania sie, a Ty wytaczasz matce jakies choroby :) Poza tym - to chlopak !

Gość taa niedobra pupa
No autorka pytała pierwsza, że się niepokoi więc piszę co wiem. Wiadomo że nieprzytulanie nie oznacza od razu Aspergera... Choć u chłopców występuje to 4 razy częściej niż dziewczynek.....

Gość Margarettaa
Dzieki za odpowiedzi, ale nie sadze zeby to byl Zespol Aspergera... Poza tym sie wszyscy pochorowalismy i teraz jest bardziej sklonny sie czasem poprzytulac, wiec mysle, ze nie jest tak zle ;). Macie jakies porady na przeziebienie u dziecka? Ja daje mu Lipomal, zakrapiam nosek woda morska i smaruje mascia majerankowa. W jaki sposob mozemy mu jeszcze ulzyc?

Mój chrześniak jest taki :D Teraz ma 12 lat, więc go nikt nie przytula ;) Ale jak był malutki, a go np pogłaskałam po głowie to miałam wrażenia,że mu włos się jeży ;P Nigdy nie lubił żadnego okazywania uczuć. A jest normalnym, jak na swój wiek nastolatkiem ;) Nie doszukujcie się w każdym zachowaniu choroby ;)

Gość nieprzytulamise
mój syn też nie lubi się przytulać, nie lubi w zasadzie żadnych czułości.. mam wrażenie, że szkoda mu na to czasu, ma 14mcy. Myślicie, że to może mu minąć i mam jeszcze szansę na przytulanki z synkiem?

jasne że może minąć! mój syn nienawidził przytulanek, całusków itp. i co? od 3 miesięcy mu się odmieniło, przybiega całuje mnie, męża, przytula się. nadal jest niezwykle samodzielny, samowystarczalny, nie potrzebuje nikogo do zabawy (to akurat mu się odmieniło, bo kiedyś musiałam być z nim non stop),ale ma takie chwile kiedy po prostu musi się przytulić :)

Gość nieprzytulamise
mała_agatka - fajnie, że Twojemu synkowi się odmieniło, mam nadzieję, że u nas będzie podobnie:)