Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola35...

Pomozcie prosze! Anglia i zostanie na ulicy z dzieckiem

Polecane posty

Gość ola35...

Moj facet to tyran, ordynarny smiec. Mam juz dosc awantur i ponizania mnie, pastwienia sie nade mna, psychicznego znecania. Mam male dziecko, on srednio raz w tyg. kaze mi wypierdalac z JEGO mieszkania. Wczoraj spedzilam noc u kolezanki. Nie wiem co robic.. Czy moge liczyc na jakas socjalna pomoc?? Jestem w na prawde ciezkiej sytuacji, zadluzaylam sie przez niego, pozyczajac mu pieniadze caly czas, do polski nie mam gdzie wracac, tu nie mam przyjaciol. Ostatnio wzywalam policje, bo nie mozna bylo juz wytrzymac z nim, wylewal mi piwo na glowe przy dziecku i popychal mnie, az sie przewrocilam. Nie chce robic mu syfu, chce po prostu odejsc i zyc w spokoju i na nowo zbudowac wlasna wartosc siebie. Mam okrutnego dola. Jest teraz u nas jego matka i on przy niej zrobil mi bezpodstawna jatke, wychodzac sobie na piwko z kolegami ( ja od momentu urodzenia dziecka nigdzie nie bylam ), jego matka nawet nie zareagowala a ni nie kazala mu sie po prostu przymknac a teraz zabrali sie i gdzies pojechali, nie mowiac nic i zostalam w domu z dzieciaczkiem. Wstyd mi za nich, przyjechala tu do wnuczka a nawet ani razu nikt go na spacer nie wzial. Obkupila sie w ciuszki itp, wydala mnostwo kasy a dziecku na urodziny kupila 2 paczki plasteliny. Chce odejsc, ale nie wiem jak sie zabrac za to i jak to wyglada. Prosze o pomoc.

Gość tak szukasz pomocy
na forum ,ale do citizen advice burresu to nie moglas ppdejsc?

Gość straszne.................
o matko... moze poszukaj jakiegos osrodka w ktorym bedziesz mogla zatrzymac sie z dzieckiem... a potem juz zaczniesz szukac pokoju. wiem, ze na pewno jest cos takiego, dobrze ktos Ci napisal,musisz isc do citizen bureau najpierw, tylko, ze tam trzeba sie umowic na spotkanie :/ chyba telefonicznie.albo idz na policje zapytaj po prostu gdzie moglabys przenocowac kilka dni,na pewno wiedza.

Gość ooo to ciekawostka..
mam wrazenie jakbys pisala o moim eks mezuniu. Ktory w angli ulozyl sobie zycie z inna panienka.... Wspolczuje ci...

Gość hgcmgjf
idz na pewno do tego biura co awantura dzwon na policje i jak macie mieszkanie socjalne zglos to do cunzil taxu i dostaniesz zastepcze dla ciebie i dziecka puki czegos ci nie znajda no jak wynajmujecie to nie wiem,ale bez pomcy nie zostaniesz dzwon ciagle na policje w koncu go zamkna nie chcesz mu robic kolo dupy,ale bedziesz musiala bo inaczej z jakiej racji maja ci pomoc musza wiedziec,ze masz taka sytuacje powodzenia pamietaj podpieprzaj go za kazdym razem

Gość elaaaaaaaaaa
Trzeba było się zastanowić zanim się związałaś z takim tyranem. Widziały gały z kim się wiązały? To teraz musisz pocierpieć

Gość zsdfghj
Uk to taki piękny kraj ,ze matka z dzieckiem ma tu ogromne prawa.Nic sie nie martw,ZROB TAK JAK NAPISAŁA CIE KOLEZANKA WYZEJ.UK to nie Polska wiec wez sie w garsc i do roboty.Nie zostaniesz na ulicy nie ma szans

Gość dokladnie dzwon na policja a
jak nie znasz dobrze angielskiego to idz co CAB ,dasz rade.

Gość a swoj a droga beztroska
kobiet , ktore dopuszczaja do takiej sytuacji jest dziwn. Sorry, najpierw sie nie mysli a potem wymaga od panstwa czy innej intytucji ratunku.

jesli nie pracowalas przez pol rolu lub rok to CAB CI NIC NIE POMOZE!!! jedyne co to moga cie odeslac do hostelu . ale tam tez nikt cie dlugo nie bedzie trzymal. policja ci nie pomoze bo zamkna go i na drogi dzien wypuszcza. i widzisz taki piekny uk kraj heheh. l;udzie musla ze tutaj to wszystko mozna....jedkan to nie prawda. moze sa lepsze waronki zyciowe...ale jak nie masz niczego to nie z dzialasz nic. nie masz swojej rodziny?? moze by bylo lepiej do nich wrocic niz sie meczyc i marnowac zycie dziecku z tatusiem.

Gość smutno mi sie zrobilo jak
przeczytalam to co napisalas :( Co za gnoj, slow brak. Trzymaj sie Kochana , glowa do gory. Rob tak jak pisali Ci wczesniej z ta policja, moze sie ten duren opamieta. A ta Twoja tesciowke to bym tak w dupe kopnela zeby sie nogami nakryla, cipa jedna!!!

Gość a ja glupia czekam
Gdzie uzyskać pomoc? W Wielkiej Brytanii istnieją telefoniczne linie wsparcia dla ofiar przemocy, ktore działają przy współpracy z dwoma największymi organizacjami: Refugee oraz Women's Aid: Anglia English National Domestic Violence Helpline: 0808 200 02 47 begin_of_the_skype_highlighting 0808 200 02 47 end_of_the_skype_highlighting; Irlandia Północna Northern Ireland Women's Aid 24-Hour Domestic Violence Helpline: 028 9033 18 18 begin_of_the_skype_highlighting 028 9033 18 18 end_of_the_skype_highlighting; Szkocja Scottish Domestic Abuse Helpline: 0800 027 12 34 begin_of_the_skype_highlighting 0800 027 12 34 end_of_the_skype_highlighting; Walia Wales Domestic Abuse Helpline: 0808 801 08 00 begin_of_the_skype_highlighting 0808 801 08 00 end_of_the_skype_highlighting. Refuge to krajowa organizacja charytatywna do walki z przemocą w domu wobec kobiet i dzieci. Strona internetowa organizacji: www.refuge.org.uk. Women's Aid jest narodową organizacją charytatywną do spraw przemocy domowej. Współdziała ona i wspiera sieć ponad 370 mniejszych organizacji na terenie UK. Pomoc, którą oferują organizacje Womens Aid to między innymi: zakwaterowanie w schronisku; rozszerzona pomoc: w wielu regionach istnieją serwisy informacyjne i specjalne usługi skierowane do kobiet z mniejszości etnicznych; ruchome wsparcie: wsparcie i pomoc dla kobiet, które pragną pozostać w swoich domach, albo też znajdują się w schronisku lub na kwaterze tymczasowej; opieka "po" i przesiedlenie: wsparcie dla kobiet z dziećmi, które niedawno opuściły schronisko; grupy wsparcia dla kobiet, które doświadczyły przemocy domowej; zajęcia i grupy wsparcia dla dzieci; niezależna pomoc prawna: udzielanie informacji tym, którzy doświadczyli przemocy domowej i wspieranie ich, gdy wkraczają na drogę sądową; darmowa 24 godzinna Narodowa Linia Dla Ofiar Przemocy Domowej wspólnie prowadzona przez Womens Aid i Refuge: 0808 200 02 47 begin_of_the_skype_highlighting 0808 200 02 47 end_of_the_skype_highlighting. Organizacja Male Advice and Enquiry Line specjalizuje się w pomocy mężczyznom będącym ofiarami przemocy w domu. Infolinia organizacji: 0808 801 03 27 begin_of_the_skype_highlighting 0808 801 03 27 end_of_the_skype_highlighting, jest czynna od poniedziałku do piątku w gdzinach: 10:00 do 13:00 i 14:00 do 17:00; email: info@mensadviceline.org.uk; strona internetowa: www.mensadviceline.org.uk. Pamiętaj też, że w nagłych przypadkach możesz zadzwonić na policję pod numer 999. Drukuj ten temat Wyśli znajomemu Twoje uwagi do tematu Ostatnie uaktualnienie tematu: 28/11/2009Do góry Dalsze informacje Więcej informacji w języku polskim na temat przemocy w rodzinie oraz tego, jakiej pomocy możesz oczekiwać od Women's Aid, znajdziesz w dokumencie The Survivor's Handbook (27 stron PDF, 386 KB, pl). Strona internetowa organizacji: www.womensaid.org.uk.

Gość huijjjjjjjjj
darmowa 24 godzinna Narodowa Linia Dla Ofiar Przemocy Domowej wspólnie prowadzona przez Womens Aid i Refuge: 0808 200 02 47

Gość a autorka umilkla
:-(

Gość orginia
moze ja juz zatlukl !!!

Gość ola35...
Dziekuje Wam bardzo!!!!! Jeszcze mnie nie zatlukl :-) i raczej tego nie zrobi, choc kto wie, sadze, ze to jest ktos z zaburzeniami osobowosci, choc oczywiscie wg niego to ja jestem chora psychicznie. Wczoraj zabrali sie gdzies z matka i pojechali, nie zabierajac dziecka, wstyd mi za nich, bo ona przyjechala tu niby zobaczyc wnuczka i spedzic z nim czas a ani razu nikt z nim nie wyszedl na spacer, nikt mu nie zmienil pieluchy, nikt nie nakarmil, nie mowiac o tym, ze jeszcze musialam robic obiady, sniadania i kolacje, krew mnie zalewa, jestem rzeczywiscie glupia i naiwna, tesciowa robila kanapeczki do pracy synkowi i kawusie rano a wnusiowi nic a nic. Dala jeszcze pieniadze, ale nie, by dziecku kupic chociazby sandalki, dala tatusiowi, bo tatus taki biedny...Wczoraj, jak wrocili, to zrobil mi kolejne pieklo, wydzieral sie, wyzywal mnie od szmat, od leni, od kurew, a ta pizda siedziala na kanapie i ani slowa.Nie zwrocila uwagi synusiowi, by zamknal morde, chocby dlatego, ze dziecko stoi i patrzy, i slucha. Zenada, wstyd, patologia. Brak mi slow. Kazal mi wczoraj wynosic sie z dzieckiem z domu, wiec spedzilam pol dnia i nocy u znajomych. Jutro ide do citizen advice, zwlekalam zbyt dlugo, ale nie spodziewalam sie, ze to zabrnie az tak daleko i nieladnie z jego strony. Tym bardziej przy osobach trzecich, takie pastwienie sie i poniazanie. Niech ich wszystkich szlag. Pracowalam tu dlugo, wiec ok. Angielski rowniez znam, wiec mam nadzieje, ze poukladam to wszystko. Nie jestem osoba, ktora liczy na darowizny, ale znalazlam sie tu teraz w takiej sytuacji, ze na prawde nie mam zadnego wyboru, do polski nie mam tak szczerze dokad wrocic. Chcialabym znow wrocic do pracy, po urodzeniu dziecka wrocilam do swojej starej pracy, ale jedynie na pol roku, bo zlikwidowano firme, wiec teraz siedze w domu i slucham, ze jestem leniem hehe. Nie moge wrecz. Jestem rozzalona, wsciekla i jest mi wstyd, ze moje dziecko ma takiego ojca, bo przeciez nikt muy nie kaze ze mna byc, moze sie wyniesc w kazdej chwili, ale jemu jest wygodnie, bo za nic nie placi teraz. I dlaczego nie odejdzie, tylko pastwi sie i zneca??? Dlaczego??? jestem zdruzgotana jego matka i jej zachowaniem. Moja matka nigdy nie pozwolilaby na cos takiego, nigdy. Ja wiem, ze nikt nie lubi sie wtracac, ale sa sytuacje, kiedy powinno sie to zrobic.

Gość wiesz,ja chyba wiem
o jakim typie faceta piszesz.Ja mam to samo-jakiś chory gatunek.Zachowuje się jakby miał rozdwojenie jaźni.Tu milutki ,kochający ,a za 5 min jest "wilkiem"dla nas-czyli mnie i dzieci i tak naprawde nie wiadomo o co mu chodzi.Nagle dostaje ataku szału i zaraz idzie spać,bo tak mu wygodnie.Cały czas mnie wyrzuca z domu-tak systematycznie z 2 razy w tygodniu,bo twierdzi,że to jego dom-a jest wynajęty. Powiem Ci ,że Ci nic nie doradze bo sama zbieram myśli.....niestety

Gość cab...
citizen to dobra instytucja i pomagają.Nawet Ci alimenty pomoga wyrobić.Jak maz zarabia ok 900f to ok.34f na tydzień dostaniesz.Jak nie bedzie płacił,to wyślą do pracodawcy pismo i sami zciągną.

Gość magdazmanchesteru
Bardzo ci wspolczuje. ja mialam z mezem podobnie, ale to przez alkohol. Codziennie prawie awantury, wyzywal mnie przy synku, a do tego ja bylam w drugiej ciazy i bylo mi podwojnie przykro. U nas to sie zaczelo jakies 2 lata po przyjezdzie do UK. Maz zaczol swoje problemy przynosic z pracy, a do tego zaczol pic. U nas to juz przeszlosc, bo poradzil sobie z alkoholem. Zycze ci wytrwalosci. Mam nadzieje, ze ci sie w koncu ulozy