Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkka

!!!PLASTRY EVRA!!! cz.2

Polecane posty

Gość paskuda27
Hej dziewczyny ja nie moge sie dobrze wypowiedziec o tych plastrach poniewaz mało nie zapedzily mnie do grobu.Stosowałam je tylko trzy miesiace (wczesniej stosowałam tabletki) i po tych trzech miesiacach zobił mi sie zator.Malo nie umarlam przez te plastry.Na poczatku było super, ogromna ochota na sex, duże nabrzmiałe piersi. ogolnie super samopoczucie ale niestety skonczylo sie to nie najlepiej.

Gość carrie86
Stosuję plastry jeden cykl (właśnie odkleiłam plaster na tydzień). Moje wrażenia? Nie odkleja się, trzyma się gładko. Wiadomo, że coś tam się trochę pogniecie i podniesie ale mi trzyma się ładnie. Czarna obwódka, no cóż.. spirytus na nią nie podziałał ale przyklejam na łopatce lub wysoko na ramieniu więc nie przeszkadza mi to za nadto. Co do działania niepożądanego.. hm mam wrażenie, że przechodzę wszystko z listy ale po góra 2 dni :) Zaczęło się od bólu głowy, po2 dniach ustąpiło, potem był zmienny nastrój, teraz jest pobolewanie piersi.. No cóż.. Mimo wszystko ja czuję się dobrze i póki co jestem zadowolona. P.S. Dziewczyny teraz taka jedna sprawa, pomóżcie. Zdjęłam mój trzeci już plaster i naszły mnie wątpliwości co do dnia zmiany. Pierwszy przykleiłam o 20:00 w niedzielę i o tej samej porze co tydzień plaster zmieniałam. Czy dobrze robiłam, czy powinnam była zmieniać plaster w poniedziałki? Bo zgłupiałam..

Gość aneczkaaaaaa
Niedziela to niedziela. mi się zdarza zmieniać o różnych porach dnia.

Gość carrie86
Dzięki :) Co do pory zmiany to sądzę, że nie jest aż tak istotna. Grunt żeby był to ten sam dzień. A co do moich wątpliwości to jakoś tak się zagmatwałam w tym liczeniu dni. Nic to, grunt, że robiłam dobrze. Ja zdecydowałam się na plastry po roku przerwy od tabletek, po których wzrosły mi enzymy wątrobowe i musiałam odstawić. Mam nadzieję, że plastry rzeczywiście omijają choć trochę wątrobę (tak naprawdę wszystko, co podajemy do organizmu jest metabolizowane w wątrobie) i za jakieś 3 miesiące pójdę pewnie na badanie żeby to sprawdzić.

Gość anuullkaa25
hej. Mam do sprzedania dwa plasterki. Ja niestety byłam zmuszona do zakończenia przygody z plastrami evra. a miałam je przez 7 miesięcy. po pół roku zaczęło się źle dziać z miejscem gdzie miałam przyklejony plaster. tak jakbym nagle dostała uczulenia. po dwóch dniach musiałam zdjąć plaster i przyklejać w innym miejscu. wyglądałam jak poparzona. ramiona. brzuch.pośladki. w rezultacie zrezygnowałam.okazało sie że miałam nadmiar hormonów w organizmie i przestał on je przyjmować. trudno się mówi chociaż były one bardzo wygodne w stosowaniu. jeśli ktoś byłby zainteresowany to dajce znać. pozdrawiam

Gość Jadziula
Hej! jestem na diecie odchudzającej od 6 m-cy,a od trzech m-cy używam plastrów,więc niekoniecznie się tyje od plastrów,skoro nadal chudnę ztym,że wolniej,niestety...(już -10 kg,jeszcze 3-4 kg).pozdrawiam

Gość carrie86
Ja stosując tabletki antykoncepcyjne przez kilka miesięcy przytyłam kilka kilogramów (nie winię za to tylko tabletek) i ciężko mi teraz to zrzucić. Stosując plastry kontroluję swoją wagę i na szczęście nie wzrasta.

Gość Kalina...
Witam. Mam pytanie. Czy jeśli uprawiam seks nieregularnie. Mój chlopak pracuje daleko i przyjezdza raz na jakis czas, wtedy zostaje dłuzej. Czy mozna przerwac kuracje np na 2 miesiace a potem przez tydzien lub dwa przyklejac plastry?

Gość nie można
Raczej nie można tak kombinować z plastrami-albo używasz jak jest podane albo znajdź coś co bardziej Ci przypasuje a nie takie naklejanie jak Ci wygodnie,bo to nie tak działa.

Gość Kalina...
dzięki. A od jakiego czasu po założeniu plastra, zaczyna to działac i mogę sie bezpiecznie kochać.?

Jeżeli przykleiłaś swój pierwszy plaster w pierwszy dzień okresu, to praktycznie od początku. Jeżeli w jakiś inny dzień, to musisz odczekać tydzień. Niektóre uważają przez cały pierwszy miesiąc. Ja uważam chyba cały czas bo z partnerem rzadko decydujemy się na koniec w środku, za dużo później stresu, bo na dziecko pozwolić sobie jeszcze nie możemy ;)

witam ! Mam pytanie odnośnie apetytu,czy jest większy przy stosowaniu plastrów? i jak długo stosujecie? bo rzecz jasna na początku są pewne skutki uboczne ale co potem czy się normuje...?

Gość martika21
Witam. miałam cystę na jajniku. Jako kurację hormonalną lekarz zalecił mi plastry antykocepcyjne. Z tego co wiem dziewczyny stasują taką kurację 3 -5 miesięcy, potem to mja. Teraz juz jest ponad rok i lekarz dalej zaleca mi naklejanie tych plastrow, zeby zapobiec dalszemu wzrostowi. Nie wiem czy to dobrze ze tak dlugo musze to uzywać. antkocepcja mi nie jest potrzebna bo nie prowadze jeszcze aktywnego zycia seksualnego, a wydaje mi się, że od kiedy uzywam tych plastrow starciłam chyba pociąg do seksu. Może miał ktoś podobny przypadek. Proszę o radę. mam 21 lat

Gość Aniiaaa12321
czy któraś z was spotkałą sie z płodnym sluzem w czasie stosowania plastrów? to moja pierwsza taka kuracja i jak dotad wszystko robilam z poleceniami na ulotce

Gość carrie86
Hm.. w życiu nie słyszałam ale myślę, że powinnaś pójść z takim pytaniem do ginekologa. Z tego względu, że może jest to dla Ciebie za mała dawka hormonów? Generalnie jeśli kobieta zażywa środki antykoncepcyjne to owulacji mieć nie może (chyba, że zapomniała o tabletce bądź przykleiła plaster w kolejny dzień miesiączki i wtedy już komórka jajowa została uwolniona). Lepiej będzie jeśli skonsultujesz się z lekarzem.

Gość fioletowoliliowaa
Dziewczyny możecie mi coś wytłumaczyc? bralam już kiedyś plastry, ale to było niedługo po porodzie, kiedy nie miałam okresu, więc nakleiłam pierwszy plaster w dzień jaki mi pasowało, plastry odstawiłam, teraz po pół roku znowu zaczęłam je stosować, nakleiłam pierwszy w pierwszy dzien okresu, rozumiem, że teraz po 3tygodniach w 4 tygodniu ma pojawić się okres, a potem kleimy plaster po tym czwartym tygodniu, w dniu zmiany tak? tylko pierwszy plaster przykleja się w 1 dniu okresu? mam nadzieje, że za bardzo nie namieszałam i mnie zrozumiecie :)

Tak,tylko pierwszy plaster nakleja się w pierwszy dzień okresu-później już tylko w dzień zmiany plastra-nie patrząc na to czy okres jeszcze jest czy nie,bo i tak się zdarza:)

Gość filoetowoliliowaa
Dziękuję bardzo :)

Gość lidqa
Zmieniłam teraz tabletki na plastry ale chciałam napisać nie o tym- tylko o zatorach i żylakach. Antykoncepcja hormonalna- czy to plastry czy tabletki wpływa na gęstość krwi. Ja kiedyś chodziłam do endokrynologa i ona mi kazała z tabletkami brać acard- czyli aspirynę w małych dawkach - to rozrzedza. W zasadzie nie biorę bo zapominam, ale myślę ze jak ktos ma z tym kłopoty to może spróbujcie.

Gość carrie86
Dziewczyny słuchajcie, czy któraś z Was nosi plaster na niższej partii pleców no np. pod zapięciem biustonosza? Zastanawiam się czy tak można bo robi się gorąco a ja cierpię na nadpotliwość i łopatka może okazać się złym miejscem a nie chcę też eksponować plastra.

Gość aniela20
a mi ostatnio przytrawilo sie cos dziwnego. mianowicie okres dostalam w 3 tyg a nie w 4 jak to zwykle powinno byc.troche sie zdziwilam i zaniepokoilo mnie to ale gdzies przeczytalam ze komus tez tak sie przytrawilo i ginekolog powiedzial ze to normalne. no nie wiem co o tym myslec.

Gość kasssandra1983000000000000
ja zrezygnowałam z plastrów po tym jak w ciągu trzech miesięcy przytyłam 12 kg. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, nie miałam problemów z wagą a tu coś takiego . Najgorsze, że ciężko mi to zrzucić, już 4 miesiąc walcze.

Witam Ja też dostałam okres gdy miałam założony 3 plaster. Odkleiłam go w dniu zmiany plastra. Tydzień później przykłeiłam znów pierwszy i tak kolejno 2 i 3. Zdjęłam 3ci i już jestem 3 dzień bez i jeszcze okresu nie dostałam... a powinnam. Dodam że plastry stosuję od 6 miesięcy i zawsze było dobrze. Nie wiem dlaczego mi się okres spóźnia. Czy mogę być w ciąży...Proszę o pomoc

Tak, to bliźniaki. Idź do ginekologa to będziesz wiedziała co Ci jest, skąd my mamy niby to wiedzieć?

Gość carrie86
Widoczny widoczny. Nie udzielam się bo nikt mi nie odpowiedział o to przyklejenie plastra na inną cześć pleców. :(

Gość myszkaaaakiszkaaaa
ja bym chętnie Ci odpowiedziała na to pytanie, ale sama nie znam odp. i chętnie bym się dowiedziała czy tak można robic??? a ja mam inne pytanie czy któraś z was przykleiła plaster w późniejszym terminie niż powinna?? tak kilka dni po terminie???

Gość aniela20
mi tylko raz zdarzylo sie o dzien za pozno zmienic plaster bo zapomnialam po prostu ale na szczescie w pore jeszcze to zauwazylam bo jest kilkanascie godzin ,,rezerwy,, na ulotce jest napisane ile bo nie pamietam juz czy to 48 czy 24h tyle ze ja mialam jeszcze poprzedni plaster na sobie wiec jeszcze on uwalnia troche hormonow . ale nigdy nie zdarzylo mi sie o kilka dni opoznic przyklenie plastra

Gość ania1704
Witam szukam kogos kto by mi odsprzedał 1 sztukę Evry, 1 plasterek a nie opakowanie, najlepiej z okolic Łodzi. Pilne! prosze o maila - ania1704@buziaczek.pl