monamas 0 Napisano Luty 8, 2011 Jeszcze chwila i koniec pracy na dziś :) Później alergolog i testy,brrr, a później pierwsze konwersacje z angielskiego :) No i przede mną drugi dzień bez papierosa :) Pierwszy upłynął bardzo spokojnie i oby tak dalej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 Ja tez już kończę udanego dnia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 8, 2011 Wróciłam od alergologa - potężne uczulenie na trawy i żyto, mniejsze na babkę i sierść kota, do tego początki astmy oskrzelowej, czyli to wszystko jest dodatkową motywacją do wytrwania w abstynencji nikotynowej. Dam radę i chociaż czuję się obco na topiku i jest mi wstyd, że poległam, to będę czytać Was i pisać... Miłego wieczoru :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 8, 2011 manamas--> nieopotrzebnie odczuwasz ten stan:D:D patrz, ile osób szukało tu wsparcia a póxniej nas olało, bez żadnego słowa odeszło, bez słowa wyjaśnienia! Ty masz odwage rzucic i tu wrócic:) tak wiec witamy po "rozwodzie":P:P Ja mam dzis nie najlepszy dzień, a jak mam "doła" to wymyslam dania w kuchni...dzis jest szpinak z fetą w ciescie francuskim:P:P Co tam sie będę wyzywac na donownikach- wyzyje sie na garach:D:D:D Monia- tak jak Ty...mam taka osobe w pracy,ze najchetniej bym go udusiła....wrrrr..... Spadam jeść, co napiekłam:D Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 8, 2011 jovik-->dziękuję za miłe przyjęcie mnie do grona niepalących. Cieszę się, że zostałam przez Ciebie przyjęta mimo "rozwodu" :) Nie daj się dołowi, weź łopatę, czy co tam chcesz i zako dziada raz na zawsze. Co do osoby w pracy--> nie ma sensu dusić, jedyne wyjście, to zmiana nastawienia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 8, 2011 Bawię się suwakami i nie palę,jejeje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 8, 2011 a ja pije advocat part II i mam wszystko w ...zapomnieniu...:P:P:P:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 8, 2011 jovik--> to zdrówko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 A JA PIJE WHISKY I TEŻ MAM WSZYSTKO GDZIES :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pachnąca aga 0 Napisano Luty 8, 2011 a ja pije drinka i tez mam wszystko gdzieś :):):) miłego pachnącego wieczorku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 Ty masz odwage rzucic i tu wrócic" zgadza sie Jovuś :) trzeba mieć przysłowiowe "jaja" by tak sie zachować :) monamas będzie już tylko lepiej BTW ja tez jestem uczuleniowcem tylko musze sie przyznac że na jesieś tego roku olałem alergologa i nie poszedłem na umówione wizyty :( nie chciało mi sie stac w tych kolejkach w przychodniach ale na wiosne pewnie będe sie musiał przeprosić z lekarką Ja tez jestem uczulony na pyłki traw i drzew kicham i oczy mi czasami łzawia jak te wszystkie drzewa pylą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 hhehehehhehehe pijaki forumowe :P jovik - advocat regres - whisky aga - driny to czekamy na nastepnych pijoków :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 * oczywiscie że na jesień tamtego roku :P ja tylko 50 whisky wypiłem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 8, 2011 50 ml :D juz jest 100 ml :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabka :) 0 Napisano Luty 8, 2011 No to a sie przyłacze a piję browarka:D Dziś padam bo moja polówka ma urodziny:D piekłam torty i ciasta HEHE Najwazniejsze że nadal BP :) Monamas Pamiętaj wrociłas wiec nadal jesteś częścią Nas Tego topiku MY wszyscy jesteśmy jak jedna wielka rodzina :D:D:D Czasami popełniamy błędy gubimy droge ale zawsze wracamy:D:D:D Jestem przykładem że jak sie nie uda raz to uda sie za drugim a jak to nie pomaga to Do trzech razy sztuka :D:D:D Trzymam kciuki za wszystkie pachnące osoby:d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamuska44 0 Napisano Luty 9, 2011 Cześć Pozdrawiam starych i nowych bywalców naszego topiku. Wy pijecie, a ja od nowego roku ( ból żołądka) mam wstręt do alko. Na sam widok bierze mnie na wym... No ale ktoś musi przestać, aby ktoś mógł zacząć. A gdzie jest Basiek1 i reszta naszej grupy wsparcia? Meldujcie się kochani starzy i nowi.\ Topik musi żyć. - Złośliwiec - Jovik - mordusiak - Balbina - Sadny dzień - Neri11 - AgaB - Bella 1962 - Pachnąca aga - Ojejkujejku - Regres - Vonk - Jullka01 - Farbowana _lisica - Lorika - Witch321 - Grace R - Basiek1 - Żabka - dodob - Ja-ka - leloof - mama Vonka - madziuchna - Niebieska Tecza - Aber123 - Lokomotywa - Pysia35 - monamas - dla tych co nas podczytują , niech rzucą w diabły te faje , a niech się delektują zapachem kwiatów. Żabka WIELKIE dzięki, że na liście ujełaś Moją Lokomotywę. Jak przyjedzie to mu włączę nasz topik. ( W chwili wolnej zmień numerację) Trochę popracowałam tutaj , teraz spadam do cięższej pracy. Pa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 9, 2011 Dzień dobry w środku tygodnia :) Bardzo dziękuję za dobre słowo, to też motywuje i optymistycznie nastraja :) Pięknie wygląda 2 na suwaku i z cierpliwością czekam na kolejne dni BP :) Teraz zapraszam na poranną kawę i życzę miłego dnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 9, 2011 żabka jak zawsze na posterunku dziekujęmy za listę :) mamuśka pozdrów Lokomotywę ;) Ja również witam porannie i już zdrowo :D To dzięki wam tak szybko wyzdrowiałem bo mi życzyliście szybkiego powrotu do zdrowia TO DZIAłA :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 9, 2011 Cześć pijoki:P:P:P Nastrój dzis lepszy:D Co do uczuleń, to ja ZAWSZE na 1 maja mam katar sienny, zawsze na długi weekend, i jak ide do lekarza (ciężko to przechodze) to myśli,ze specjalnie przyszłam po L4:P:P bo chce miec dłuższe wolne :(:( A w tym czasie kwitnie.... rzepak:(:( Ale mam to tylko raz w roku przez 7 dni! To ja do pracki:) trzeba sie wykazac czymś:P:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 9, 2011 ja to na wiosne strasznie kicham :O Ale biorę Zyrtec i jest ok ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 9, 2011 Ja się wczoraj trochę przestraszyłam wynikami testów - potężnie jestem uczulona na pyłki traw i żyto, z tendencją rosnącą, niestety, więc w moim przypadku immunoterapia jest jak najbardziej wskazana. Szczepionkę już zamówiłam. Teraz czekam na nią, później na wydobrzenie po chirurgicznym usunięciu ósemki (14 lutego idę:)) i mogę zacząć się odczulać. Liczę, że w czasie tegorocznego pylenia objawy już będą mniejsze :) jovik,Regres--> nie ma co bagatelizować uczulenia, tym bardziej, że uczulenie na pyłki może prowadzić do astmy oskrzelowej, tak więc śmigać mi do lekarza prędko ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Luty 9, 2011 wiem monamas musze sie umówić na wizytę !!! Za każdym razem robią mi spirometrię więc nie jest źle , bo sie kontroluję pod tym względem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Luty 9, 2011 Zbliża się 15, więc czas sprzątać biurko i zbierać się do domu. Miłego, bezpapierosowego popołudnia życzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 9, 2011 Ja jeszcze ok.30 minut i tez "spadam":p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Luty 9, 2011 Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie cześć smakosze :D i ja dziś wypije symbolicznie jednego :D bo dziś moja najmłodsza córuś obroniła na 5 pracę inżynierską :D bardzo jestem zadowolony i muszę to jakoś uczcić :D monamas jovik mamuska44 pachnaca aga zabka Regres graba za potrzebujących trzymam 2 wolne nie zajęte śmierdzielem kciuki BP :D bo nie palić to cos pięknego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sadny dzien 0 Napisano Luty 9, 2011 REGRESKU----------dopisz mnie do wczorajszej listy pijakow-piwo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 9, 2011 Złosliwiec---> to ja tez wypije za córcie, w końcu jestesmy tu wszyscy jak rodzina... a wydarzenie ku temu niecodzienne:) Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolik123 0 Napisano Luty 9, 2011 Jovik Piszę po trzech dniach,bo jak zaczęłam 6 tydzień niepalenia to jest mi tak ciężko,że przechodzi to ludzkie pojęcie. Nie wiem o co chodzi,ale to już 5 dzień 6 tygodnia i dalej mnie trzyma-nie wychodzę poprostu z domu,aby mnie nie skusiło. Ale przestaje mi się to podobać. A za 3 dni mam przykleić słabszy plasterek-2.Co będzie wtedy?????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jovik 0 Napisano Luty 9, 2011 Jolik- co będzie?? Nic,musisz kobito zmienic tor myslenia o fajkach, bo nic na siłe...polecali tu książke Allana jakiegostam- może ktos poda linka??? Poczytasz... Na temat plastrów nic Ci kochana nie napiszę, bo ja rzucałam bez wspomagaczy:( Jeżeli masz wole do rzucenia (a juz zapewne zalety znasz: pachniesz, masz wiecej kaski....) to przetrwasz!!!! Ja trzymam kciuki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolik123 0 Napisano Luty 9, 2011 Proszę Was bardzo-pomóżcie,przegadajcie mi do rozumu-może wtedy będzie mi lżej-w sobotę muszę wyjść nieodwołalnie-czeka mnie stanie za ladą w pubie-jest teraz taki kryzys u mnie,że mam teraz tylko jedną barmankę a drugą jestem niestety ja/w sobotę i niedzielę/.Kryzys we Wrocławiu-fatalny ruch,bo u mnie właśnie się nie pali/malutki lokal/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach