Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sodalite

TESTY OWULACYJNE - ktos stosuje? stosowal?

Polecane posty

Do Pani powyzej - tez tak zakladalam i testery zaczelam kupywac, a teraz wymienie na drozsze, bo niestety te tansze to jest wiecej zgadywania niz wiadomosci :(

Gość FunkiaG.
Sodalite, dzieki za te strony jak obliczac plodnosc, wyszukalas naprawde wiele i roznorodne.

Gość Topazina
Ja ;) 6 miesiecy bez testow! 6 miesiecy z testami! Jestem w ciazy, bez testow sie nie dalo :) Pozdrawiam :)

Gość PODNOSZEPODNOSZE
BO LENIE SMIERDZACE WYSZUKIWARKI NIE UZYWAJA FUJ!

Gość podnosic podnosic
bo burdel tu panuje straszny!

Gość BalonowaGumowa
Ja probuje po Bozemu, bez testow, ale nie zarzekam sie ze nie bede probowac z testami pozniej. Pozdrawiam!

Gość napiszcie cos wiecej
ile kosztuja i gdzie kupic

Gość xxxgdziexxxmozna
kupic te testy

Gość testy dzialaja
testy dzialaja w ten sposob, ze pokazuja skok i najwieksze stezenie LH natomiast nie pokazuja czy pecherzyki pekaja i uwalniaja komorke jajowa:) ale zawsze jest dobrze miec je pod reka, mi pomagaly ale to bylo tylko potwierdzenie tego co czulam, bo ja mialam wszelkie objawy owulacj, sluz odpowiedni, bol jajnika w 14 dniu cyklu Cykle zawsze mialam regularne i 14 dni od owulacji przychodzil okres....az raz nei przyszedl:) i jestem w ciazy..!!:) testy mozna kupic w wielu miejscach, na internecie takie najzwyklejsze paskowe, ja kupuje w Anglii w Bootsie albo w Tesco ale tm duzym, nie sa drogie i zawsze miewalam zapas pod reka...zycze powodzenia:)

Gość kara123321
Czesc dziwczyny. Zastanawiam sie nad jedna sprawa w zwiazku z testami owu. Jak to w koncu z nimi jest. Testy sa pozytywne na 24-36 h przed owulacja. To by ie zgadzalo. Ale jak wychodza dokaldnie w dniu owulacji albo dzien po ?? Wczoraj test wyszedl mi pozytywny a dzis negatywny, druga kreseczka jest dosc wyrazna ale slabsza od kontrolnej. Wczoraj byla mocniejsza. Kiedy w koncu byla ta owulacja ?? A moze jestem w trakcjie lub tez dopiero wystapi np jutro ? Po wzorajszym tescie by wychodzilo ze owu mam miec za 24-36 h czyli dzis lub jutro . A dzis test negatywn

Gość Osoba druGA Z dolu dzieki
za wysjasnienia, bo w sumie juz nic nie wiadomo

Gość Do KARA
To pewnie znaczy, ze ci sie cykl zmienil, ;przesunela ci sie owulacja, albo... nie wystapila :(

Gość Malinowa Dupeczka
Na razie tylko badam temperature, ale niedlugo zakupie i testy. Polecajcie babeczki najtansze i najbardziej skuteczne. Sie ma

Gość Nie stac mnie na testy
uzywam termometru i modle sie o ciaze :) Cala nadzieja ze Bog da dzieci

Kalkulator dni płodnych ehehehe... właśnie sobie sprawdziłam i porównałam z wynikami temperatury: nijak się mają do siebie. Po temperaturze i śluzie widzę, kiedy teoretycznie mam owulację, a kalkulator pokazał bzdurę, bo owulacja u mnie się w tym miesiącu drastycznie opóźniła - z 14 - 15 dc aż na 20.

hej ja korzystam pierwszy raz z testów w tym cyklu. wczesniej było na chybił trafil ale ze ma strasznie nieregularne cykle to stwierdziałam z mężem ze bez testow chyba sie nie uda. pokazały mi dni płodne i sprawdziłam sobie teraz na tych kalkulatorach potwierdziały sie daty. wiec....... :) kilka dni temu wyszła mi druga bladziutka linia na tescie ciażowym, jutra jest termin @ mam nadzieje ze nie dotrze. zatem jutro rano kolejny test........ mam nadzieje ze wyjda dwie wyraźnie kreseczki

Aglaja - mozna dostac krecka z tymi kalkulatorami, kazdy pokazuje co innego a... najlepiej jakby sie mialo bardzo regularne miesiaczki, bo ciezko ustawic nawet gdy ma sie wachania w cyklu do dwoch dni :( Scooby - ja stwierdzilam, ze dalam sobie kilka miesiecy na chybil trafil a skoro nic sie nie wydarzylo to pora sie zabrac bardziej profesjonalnie :) Daj znac, czy gratulowac czy nie? Pozdrawiam :)

Gość Najlepsze sa takie dziewuchy
co udaja, ze sie nie staraja, ze nic nie stosuja, a po dwoch-trzech latach chlipania w poduszke nagle zaskakuja, sa w ciazy i oglaszaja calemu swiatu, ze tak im dobrze poszlo :D A inne sie martwia ze cos z nimi nie tak :( Macie takie znajome? Sa wszedzie prawda?

Gość To powyzej rac j a
Jak najbardziej

Co do testow to nie zaprzeczam, ze pomagaja, tylko nie... kazdy ma szczescie, ja stosowalam 10 miesiecy i nic, kolezanka probowala zajsc w ciaze 2 lata i jej nie szlo, polecilam testy i... nie skonczyla nawet opakowania, jest w drugim miesiacu ciazy aktualnie.

Gość ally84
Czesc, od ilu miesiecy stosujesz te testy? Widze ze jestes tu dlugo na forum - 4/5miesiecy. tak dlugo stosujesz testy owulacyjne i caly czas bez rezultatu?

Gość ally84
Aha, 10 miesiecy sorry - przeoczylam. 10 miesiecy z testami i nic? Ja sie staram od 6 miesiecy bez testow, metoda prob i bledow. W tym miesiacu lekarz zasugerowal mi testy. Stwierdzil ze moge kupic obojetnie jakie (takie jakie mi sie podobaja i na jakie mnie stac). Stwierdzil ze ich skutecznosc (drozszych, badz tanszych) jest prawie taka sama, wiec czasami nie ma co przeplacac, zakupu jeszcze nie dokonalam, ale to nie wazne. Co powiedzial mi waznego to to, ze po 3 cyklach stosowania testow bez pozytywnego rezultatu mam wrocic do niego i zaczniemy robic badania chormonalne. Stwierdzil ze testy oulacyjne w 95% pokrywaja sie z monitoringiem cyklu, wiec po 3 nie udanych cyklach z testami, trzeba pomyslec o badaniach. Jesli chodzi o objasnienie testow - powiedzial zeby oczywiscie dokladnie przeczytac ulotke, ale nie na kazdej pisze ze testu NIE robi sie z rannego moczu!!! Zaleca sie po poludniu i nie pic nic do 2h przed testem. Od momentu kiedy pojawia sie dwie krechy mam 24-36h w ktorych jajeczko powinno sie wykluc - czyli trzeba dzialac na ok 12h do 20h po zrobionym tescie, zeby plemniczki poczekaly na gotowe jajo juz w nas, ale nie za dlugo. Ja zaczynam od tego miesiaca, zobaczymy co z tego wyjdzie. Powodzonka.

Gość ally84
Widze ze ten topic nie zyje :(

Ally, przepraszam, zagladam tak co kilka tygodni bo... "topik nie chwycil. Dziekuje za 3 wpisy {kiss] Mam zrobione badania na hormony, maz na nasienie, wszystko dobrze. Jakos tak wyszlo, ze u nas testy nie robily, a polecilam znajomej co starala sie 2 lata i nie znala takich testow i u niej... mchmm... nie skonczyla pierwszego pudelka i zaszla.