Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sodalite

TESTY OWULACYJNE - ktos stosuje? stosowal?

Polecane posty

Ally, ja przeszlam na drozsze testy z monitorkiem gdzie pojawia sie buzka, mialam dosyc zgadywania kresek, ciezko czasem. Testy z buzka robi sie z porannego moczu, po przebudzeniu, po dluzszej przerwie i piciu i sikaniu. Zycze ci powodzenia :)

Gość Sunnyride z Florydy
Stosuje obserwacje sluzu.

Gość cytrusek8
Ja stosowałam :) nie pomogły.... w udanym cyklu nie wyzkazały OWU. W sumie dzięki temu ogromna niespodzianka była :)

Gość mama czerwcowej juleczki
My nie zabezpieczaliśmy się od lutego 2008 roku i do czerwca 2009 nic. :( Zaczęłam brać castagnus przez lipiec i połowe sierpnia, we wrześniu zaczelam stosowac testy owulacyjne :) I się udało :D Teraz mamy pięciomiesięcznego urwisa :)

Gość a po ile te testy i gdzie kupi
???

Ja zaczęłam stososować od września a w listopadzia zaszła, rok wcześniej też się staraliśmy ale się nie udało, nie kupowałam wtedy testów, musiałam odczekać rok, bo wybrałam tylko miesiące letnie żeby rodzić, i udało się zajść w ostatnim cyklu starań na ten rok. Jestem w 8 tygodniu 3 ciąży, mam dwóch chłopców 12 i 8 lat.

W Polsce testy owulacyjne 5 pasków są w każdej aptece, chyba po 30 zł, w Uk testy najtańsze są w Wilkinsonie i kosztują 2, 80 funta

Ja bez pasków starałam się 5 cykli, w szóstym kupiłam paski i wtedy się udało. Ja zamawiałam psaki na allegro.

PO kilku miesiacach stosowania wie sie do tego stopnia, ze mozna tylko jeden czy dwa uzyc bo nie ma potrzeby zuuzywania wiecej by pootwierdzic, tak wiec wieksze opakowanie starcza na dluzej, no nie wiadomo czy smiac sie czy plakac z tej wiedzy, bo sa tacy co kupia jedna pudelko i po sprawie :(

cześć dziewczyny, chciałam się poradzić, ponieważ staramy się z mężem o dzidzie i pomagamy sobie testami owulacyjnymi, ale coś mi tu nie gra - testy pokazały spodziewaną owulację( dwie krechy), no i się zabraliśmy do roboty, a że zostało mi dość dużo jeszcze tych testów to zrobiłam sobie z ciekawości po owulacji i ku mojemu zdziwieniu cały czas wychodzą 2 kreski - przez 5 dni z rzędu! druga kreska czyli testowa jest nieco jaśniejsza od kontrolnej ale co to znaczy? zrobiłam sobie wczoraj test ciążowy ale nie pokazał ciaży? czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?

369ABC - ja zagladam, od czasu do czasu. Ja zamienilam testy na drozsze (takie gdzie pojawia sie buzka) bo kreski to bylo wieczne zgadywanie, po prostu te kreski sa tak niewyrazne, ze latwo sie pogmatwac ;) Gdybys jednak byla pewna, ze testy pokazuja dobrze i dobrze je odczytujesz, proponuje zbadac hormony, test powinien pokazywac najplodniejszy okres przez dzien - gora dwa i to jest okey, ale jak pokazuje dluzej, to cos jest nie tak z poziomem hormonow. Sprobuj kupic drozsze testery, gdzie wyswietla usmiechnieta buzie i ewentualnie jak buzie zobaczysz czesciej niz 1-2 w miesiacu umow sie do ginekologa.

Dziewczyny proszę poradzcie , czy jeśli np pęcherzyk nie pęka to test owulacyjny będzie pozytywny ??

Niestety nigdy nie mamy pewności, że pecherzykł pekł, bo test owulacyjny pozakuje nam tylko podwyższony hormon. To czy pecherzyk pękł może stwierdzić tylko ginekolog robiąc usg.

czyli jeśli pęcherzyk nie pękł to test owulacyjny i tak bedzie pokazywał dwie kreski

Gość vbftrggh
369ABC racja, wszystko się zgadza. Takze testy mogą pomóc, ale nigdy nie stwierdzą czy pęcherzyk pękł. Jak po 6 m-cy nie dochodzi do zapłodnienia mimo pozytywnych testów owulacyjnych sugerowałabym monitoring lub badanie nasienia.

Gość Pytankobety
Witam zrobiłam test dokładnie w 11 dniu. W trakcie ta kontrolną kreska wydawała mi sie mocniejsza od testowej. Ale po paru minutach obie były równego koloru ake nie intensywne tylko jakby słabiej widoczne i zarazem równej jaskrawosci. Nie wiem jak odczytać taki test czy pozytywnie czy negatywnie. Ktoś mógłby pomoc? Prosze

Gość dopopopowyzj
Kup drozsze, te z buzkami

Gość agusia16123
Witam was wszystkie, Chciałabym przyłączyć się do waszego tematu, ponieważ tak jak wy zaczęłam stosować testy owulacyjne. To jest mój pierwszy cykl starań tą metodą, czas pokaże czy trafny :) narazie mamy pozytywne myśli

Gość Askadudek
Ja to w ciążę zaszłam praktycznie za pierwszym podejściem jak tylko podjęliśmy z mężem taką decyzję. Pomógł mi w tym test Ovu control, wyznaczyłam sobie dni płodne i potem poszło już gładko.

Gość karolakx
Wiarygodne wyniki daje Ovu Control, sama jestem przekładem na to, że metoda się sprawdza bo mniej więcej w drugim cyklu odkąd zaczęłam obserwować udało się zajść ;))

Gość gość
Na naukowej ponoć sprawdzonej metodzie bazuje Ovu control, kupowalam to ostatnio i zobaczymy jak to będzie, o dziecko staramy się już niecały rok i nic, więc podeszłam do sprawy bardziej na poważnie...

Gość gość
Bardzo higieniczny jest mój Ovu control nie trzeba łazienki szukać żeby sobie badanie tutaj zrobić i określić płodność, wystarczy ślinę pobrać i po chwili jest wynik

Gość gość
Ovu control jest dobrym pomysłem jak ktoś chce lepiej wyznaczać dni płodne, ja mogę się pochwalić, że już po drugim cyklu obserwacji okazało się że będę mamą :))

Gość gość
Świetnie sprawdza się ovu control, małe urządzenie podobne z wyglądu do szminki, pobiera się ślinę i po chwili mam wynik.

Gość gość
Przez badanie śliny można płodność określić, ja korzystam z takiego testu przez Ovu control i sobie chwalę, bardzo szybki wynik, sama metoda jest naukowa sprawdzona także nie jest to wróżenie z fusów .

Gość gość
Mam i używam ovu control od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że trafimy z mężem w ten dzień i w owulacje idealnie, co do samej metody polecam, sprawdza mi się, wygodna, szybka, można taki test śliny zrobić w każdych warunkach