Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurykuu na patykuu

No maturzyci, jak wam poszło?

Polecane posty

Gość malinowygroch
chłam i treści wartościowe

Gość kinia35
tez pisałam rzecz jasna Świętoszka, było łatwiejsze :D charakterystyka na maturze haha :P ale ten tekst o internecie był głupi. odemnie z klasy każdy napisał co innego odnośnie tego zadania gdzie trzeba było określić jakieś tam zdanie jednym słowem

Gość malinowygroch
WYPRACOWANIE MATURALNE POWINNO BYĆ NIE KRÓTSZE NIŻ 2 STRONY (OKOŁO 250 SŁÓW). W WYPRACOWANIU KRÓTSZYM NIŻ 250 SŁÓW BĘDZIE OCENIANE TYLKO ROZWINIĘCIE TEMATU, NATOMIAST STYL, JĘZYK I KOMPOZYCJA PRACY NIE BĘDĄ OCENIANE. czyli nie ma limitu;)

przeklonujący - napisałam, ze przedstawia stereotypy,a potem uzasadnia ich nieprawdziwosc refleksyjny - probuje rzeczywistosc wirtualna przeniesc na zasadzie analogii do swiata rzeczywistego.

Gość malinowygroch
w sensie maksymalnym:P

Gość u mnie to porażka
już teraz wiem, że zawaliłam sprawę :O Pisałam na temat o Edelmanie, bo nawet nie wiedziałam, że była taka lektura szkolna jak Świętoszek :O Moja praca jest tak do doopy, że aż żal mi osób, które to będą czytać :(

boże ja napisałem szarłatowate - czy coś w tym stylu drugi podpunkt - amerykańska bibliotek :D o żal ;p

Gość malinowygroch
miminikna, napisałam podobnie

Gość mimika twarzy rara
A CO MACIE W OSTATNIM CO BYŁO TRZEBA NAPISAĆ ARGUMENTY ODNOŚNIE TEKSTU (REFLEKSYJNY, PRZEKONUJĄCY)? Ja napisałam że refleksyjny bo autor tekstu nie wysnuwa własnych wniosków, nie wygłasza własnej opinii na ten temat A przekonujący że podaje wiele argumentów i ciekawych porównań pokazujący że internet możr być nam przydatny COŚ W TEN DESEŃ

ja mam chłam i cyberprzestrzen, ale jesli chodzi o druga pozycje to u mnie w klasie sporo osob mialo wlasnie "tresci wartosciowe" chociaz moim zdaniem to była taka trochę podpucha i powinno tam byc cyberprzestrzen.

Gość reanimacja wskazana
niw martwie sie tak ! bo ja napisalam wypr. na 300 i zdalam na 67% ...za to moja kumpela na 230 i zdala na 90 % :o

a na początku się to wydawało takie łatwe :O😭 czekam z niecierpliwością na odpowiedzi :classic_cool:

Gość mimika twarzy rara
a ten cytat odnośnie Warhola to daliście ten krótki, że jak się szuka to perełki są czy coś? ;p

Gość malinowygroch
moja koleżanka też dała cyberprzestrzeń:( racja, byłoby zbyt pieknie na wartościowe treści;)

Gość malinowygroch
mimika twarzy rara, ja dałam tam taki cytat, że jak sie zaznaczy strne słowiańskie, to wyskakuje Andriej Warhol czy coś takiego

Gość mimika twarzy rara
a i jeszcze co pisaliście w tym porównaniu akapitu 5 i 6 co była ta mityczna Bukowina i bazar?

Gość u mnie to porażka
A kiedy będzie można zobaczyć klucz odpowiedzi? Muszę go jak najszybciej zobaczyć, aby już zacząć poszukiwać drzewa na sznur 😭

Gość mimika twarzy rara
a mi się wydaje że to mogą być te perełki, jesteś pewna swojej odpowiedzi?

Gość KAKAKsssssssssss
tez napisalam chlam i tresci wartosciowe :D ehh masakra ] jak napisaliscie to zadanie gdzie trzeba bylo napisac róznice miedzy dociekliwymi a leniwymi ??

Gość u mnie to porażka
co do akapitu 5 i 6 to ja napisałam, że akapit 6 był rozwinięciem 5.

Gość 8 lat po maturze
Podobno jutro w Gazecie Wyborczej mają być zadania z polaka i odpowiedzi.

Gość mimika twarzy rara
ja już sznur mam tylko drzewa brak;/ klucz będzie ok godzi 14 na necie muszę mieć co najmniej 65% żeby się nie powiesić, co graniczy z cudem ten wynik

a i jeszcze co pisaliście w tym porównaniu akapitu 5 i 6 co była ta mityczna Bukowina i bazar? nastepne idiotyczne pytanie :D weź już tego nam nie przypominaj :D co ma bukowina i języki rumuńskie do jakiegoś bazaru no kurva rzygać się chce

a ja że jakimś porównaniem :D 😴 dziś na interii o 14.00

Gość KAKAKsssssssssss
i tez napisalam to krótkie zdanie o perelkach :P

Gość mimika twarzy rara
nie to nie chodziło o rozwinięcie akapitu 5 inne było pytanie

Gość u mnie to porażka
Osoby dociekliwe dzięki internetowi poszerzają własne zainteresowania korzystając z wiarygodnych i różnorodnych źródeł, zaś leniwe zadowalają się czymś pierwszorzędnym.

ja co do postawienia tej tezy tez na początku te zdanie z perelkami a pozniej skreslilam i napisalam co bylo przed nim ale jak ono brzmialo za cholere nie pamietam co do zad.2 to chlam i tresci wartosciowe do tego co trzeba bylo podacjakie nowe unowoczesnienia wprowadzic do internetu to ta przeglądarka trojwymiarowa i wprowadzenie do sieci takich zmyslow jak dotyk i smak :P

a co do pracy to oba tematy byly latwe naprawde bo wystarczylo odwolac sie tylko do fragmentu ktory byl podany a nie do calej książki i tylko chodzi o to komu ktory temat bardziej podszedł i na ktory bylismy bardziej nastawieni ja na tekst H.Krall bylam przygpotowana bo tak cos czulam ze bedzie lektura o obozach tylko niewiedzialam ktora wiec o wszystkich czytaam natomiast swietoszek latwizna bo to charakterystyka, ale ja lepiej czulam sie w tamtym

Gość KAKAKsssssssssss
powiem wam tak : ta matura byla ladnie POJEBA*NA :D