Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurykuu na patykuu

No maturzyci, jak wam poszło?

Polecane posty

jeszcze trochę i siądzie nam net , jak wszyscy skoczą na interię [w rmf .fm gadali że tam będą ]

Gość u mnie to porażka
nie dać się stłamsić, usidlić , że walczyć non stop choćby nie wiem co... ja tak to rozumiem ja podobnie rozumiem, tzn pisałam coś o nie poddawaniu się walce, działaniu, nie oddawaniu się bezczynności itd....

ja napisalam ze to matafora poddania sie uleglosci i ponizenia jakos tak. ale ogolnie cala moja praca to streszczenie tego fragmentu i to krotkie streszczenie:/ no troche lipe odwalilam ale nie chcialo mi sie tego pisac dzis wyszlam nawet nie sprawdzilam wszystkiego i sobie potem przypomnialam ze jedno zadanie w tescie zostawilam :p ajajaj dobrze ze jutro matma

Gość mimika twarzy rara
nie ma to jak super trudna matura;/ ja się przygotowywałam nawet na wesele, na lalkę którą lubię albo ludzi bezdomnych czy dżumę ale kto by się spodziewał jakiegoś świętoszka?

tak szczerze to ja wolałbym żeby już było po macie , bo to jednak jest przerażające na polaku siedziałem do końca , na macie stamtąd nie wyjdę :D

Gość mimika twarzy rara
a co napisaliście w pierwszym zadaniu co było coś o osobowości człowieka?

hej... no słuchajcie... niby proste było ale... jesli chodzi o ten cytat to ja napisałam tak: "Dla wielu mniej ekspansywnych a ciekawych kultur Internet stał się wręcz szansą na globalną prezentację."

Gość KAKAKsssssssssss
mi mika twarzy rara ja napisalam ze to zalezy od tego jak ludzie wykorzystuja internet i do jakich celow

to 13 pytanie strasznie nieszczęśliwe było :O

KAKAKsssssssssss - a dziękuję :P:P Nie dać wepchnąć się na beczkę - to znaczyło, żeby nie dać się upokorzyć, sponiewierać. Żyd na beczce stracił swoją godność itp, szydzili z niego. Chodziło o to by nie dać się zbesztać.;P

"Dla wielu mniej ekspansywnych a ciekawych kultur Internet stał się wręcz szansą na globalną prezentację." ja tez, ja tez, ja tez!

w subiektywnym wpisałam chyba pamietnik i recenzja ale raczej to jest zle tylko nic mi do glowy nie przychodziła a obiektywne rozprawka i reportaż... jelsi chodzi a akapity 5 i 6 napisałam ze oba oparte sa na podstawach metafory itpp... refleksyjny - autor wspomina o wartośći internetu dla człwoieka w przyszłosci i terazniejszosci perzekonywujacy - autor popiera kazda postawiona przez siebie teza dobrymi przykladami

Gość KAKAKsssssssssss
13 bylo masakryczne ;/ nie napisalam nic :D

w tym 1 to że kazdy z nas czyta różne artykuły inaczej je interpretuje i natrafia na różne tresci oby dobrze było

tamten link który podałam - JEST JUZ ARKUSZ ale nie wiem czy z odpowiedziami bo instaluje dopiero adobe readera:D

kuzwa a beczka dla mnie i tez Zyd na niej to oznaczało probe pozbawienia czlowieka jego godnosci i osobistych wartosci jakimi kierował sie w zyciu.

Gość mimika twarzy rara
a ja że każdy kto umie korzystać z internetu znajdzie coś co go interesuje a ci mniej wymagający coś tam coś tam

Gość KAKAKsssssssssss
"Dla wielu mniej ekspansywnych a ciekawych kultur Internet stał się wręcz szansą na globalną prezentację." a ja nie napisalam tego :d tylko to o perelkach i czuje ze bedzie dobrze:

Gość mimika twarzy rara
podaj stronę gdzie ten arkusz?

Gość fdgdfg
prawie cała strona z drugiej strony odnosi się do beczki 🖐️

Gość malenkaaaaaaa
nie chce znać wyniku :/ jedna wielka masakra. z tego co wy mowicie to odpowiedzi mam praktycznie wszystkie zle :/

ej... ta teza to chyba jednak zdanie z tymi perełkami... jak sie tak teraz zastanawiam...

Gość mimika twarzy rara
ja też myślę że to perełki będą

Gość kajaa66
tez napisalam o perełkach :) i tez czuje ze bedzie to to;p

zad 1 POniewaz zalezy w jaki sposob wykorzystamy tresci znajdujace sie w internecie zad 2 smietnik - chłam sezam - wartosciowe tresci zad 3 Rozsądnie zad 4