Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzanie 2010

Odchudzania czas zacząć:)

Polecane posty

Gość
masz racje odstawiam laptopa i zabieram sie za cwiczenia..:) najpierw rowerek a potem brzuszki..:) Ja za jednym razem zrobie najwiecej 50 brzuszków potem 30 sekund przerwy i nastepne 50 a potem 100 babskich pompek jak dam rade i ćwiczenia na nogi no i jeszcze dożuce twisterek...to wtedy bede mogła powiedzieć że jestem rozgrzeszona za pizee bo jak narazie fatalnie sie czuje...:( jestem zła że znowu uległam. dobra nie marudze już tylko ide cwiczyc:)

No i to mi sie podoba:)) Ja to juz mam chyba w ogole jakas manie, bo co czyje sie najedzona to mam wrazenie, ze powinnam pocwiczyc i to spalic... Ale powstrzymuje sie, bo nastepnego dnia bym pewnie umarla:) Ja robie taki trening: 1. 80-90 brzuszkow 2.kładziemy się na plecach ręce na kark, skrzyżować wyprostowane nogi, unosimy barki i głowę najmocniej jak sie da, nie odrywając dolnego odcinka kręgosłupa, jednocześnie unosimy skrzyżowane wyprostowane nogi nogi. Nie opuszczając barków, przyciągamy kolana do klatki piersiowej i prostujemy, nie opuszczając nóg na ziemie. Wskazówka: przy krzyżowaniu nóg w kostkach- zmieniamy nogi! 3. Dociąganie barku do kolana- leżymy na plecach, uginamy nogi, jedną stopę oprzeć o kolano i dociągać do niej przeciwległy bark 4.półbrzuszki- czyli oszczędzmy fazę kiedy dociągamy ciało do kolana, po prostu unosimy barki i głowę- podbródek wysoko 5..Podciąganie kolan do klatki piersiowej- kładziemy się na plecach, chwytamy się czegoś rękami za głową, uginamy kolana i dociągamy jak najbardziej do klatki piersiowej, opuszczamy nie dotykając stopami podłoża i powtarzamy 6.Jak najgłębsze przysiady ze złączonymi nogami 7.Głębokie przysiady z nogami rozstawionymi trochę szerzej niż na szerokość bioder 8.Tzw. "krzesełko" 9.Wspinanie się na palce (ćwiczymy łydki 10. Klęk podparty, prostujemy jedną nogę unosimy ją jak najwyżej (spinając przy tym pośladki!), opuszczamy zginająć i dociągając do klatki, prostujemy unosząc itd., potem to samo na drugą nogę. Plecy caly czas prosto 11. Dalej klęk podparty, tym razem zakładamy jedną ugiętą nogę za drugie kolano i unosimy po skosie, oczywiscie po kilkunastu powtorzeniach to samo z drugą 12. Klęk podparty. ugięte kolana, podnosimy ugiętą nogę w bok, opuszczamy nie dotykając kolanem podłoża i powtarzamy 13. to samo co powyżej o tyle, że robimy to na cały czas wyprostowanej w bok nodze, taze nie dotykająć podłoża 14.Kładziemy się na brzuchu. ręce pod głowę. Zginamy jedną dogę na 90 stopni i podnosimy jak najwyżej udo, nie odrywając innych części ciała 15. Kładziemy się na boku. Nogi prosto z ciałem, jedną uginamy i przenosimy na przód tej wyprostowanej, tak, ze stope mamy tam, gdzie kolano. Unosimy kilkanascie razy tą wyprostowaną nogę i zmiana. 16.To samo, tyle, ze obie nogi pozostają wyprostowane a unosimy tą co jest do góry. 17. Ćwiczenie z hantelkami- ja osobiscie uzywam 3 kg półsiad (czy inaczej mozna powiedziec półleżenie - podnosimy hantelki do góry 18.. Stoimi w rozkroku i tak samo unosimy hantelki do góry 19. W tej samej pozycji prostymi rękoma unosimy hantle w bok 20.Klęk podparty, unosimy wyprostowaną nogę jak najwyżej, jednocześnie uginająć ręce (najtrudniej i najlepiej jezeli łokcie są jak najbliżej klatki piersiowej), kilkanaście powtorzen i zmiana. Takie "niby pompki", żeby to zobrazować :) No ilosc powtorzen- tyle ile dam rade:) az mi sie mięśnie trzęsą :D LOL Masakruje sie na maxa i mam nadzieje, ze bedzie efekt za pare miesięcy:) W ogole wpadlam w jakis cwiczeniowy trans:)

u nas godz. 18.50 a ja po kolacji:) pozwoliłam sobie na chlebek z serem zoltym i zostaje na 1100... ewentualnie jak bede bardzo glodna to pozwole sobie jeszcze na jakies 100kcal, ale na tym poprzestane:) Jak ja marze o tym, zeby dostac juz ten okres i moc bez strachu stanąć na wadze:) albo ze strachem...:P:) Nie łamie się.. jem mniej niż sobie ustaliłam na początku, ale i tak się boję, że stoję w miejscu... nie wiem... no boję się:)))) Nie wiem czy treningi nie utrudnią gubienia wagi... Bo mięśnie statystycznie ważą więcej niż tłuszcz, ale nawet jakby, to.. przynajmniej będę lepiej wyglądać:)

chyba przesadziłam.... nie mialam w domu nic na sniadanie, wiec musialam isc do sklepu, przy czym mam go pod nosem... nawet nie minuta drogi... i stoje przy kasie... i normalnie drugi raz w zyciu oblałam się zimnym potem ( 1.raz jak mi krew pobierali)... zrobilo mi sie tak ciemno.... myslalam, ze zemdleje... ciapak sie w sklepie patrzy na mnie co mi sie dzieje, a ja musze placic a nawet nie kontaktuje.... na szczescie udalo mi sie dojsc do domu... masakra... nie chce takich przezyc... wczoraj zjadlam tylko 1100 kcal i mialam wrazenie, ze moge przejsc na limit 1200... ale teraz to juz sie boje...

Czsec kobitki:) Ja wczoraj szuklam pol dnia(dlatego malo bylam tu na forum) czcionki na moj napis i znalalzlam piekna ogolnie w planie mam zrobic napis AMOR VINCIT OMNIA co oznacza milosc zwycieza wszystko:) A dietke musze jaaks bardziej rygorystyczna zaczac bo waga stoi i mnie to irytuje a czuje sie jakas grubsza:/

Ja tak mialam ze mi slabo jak robilam pewna diete cud 10dniowa i musislam zrezygnowac. Ogolnie tez sie boje ze waga mi sie zatrzymala i juz nie drgnie musze cos zrobic zeby zaczac znow gubic kilogramy

Ja dalej stoje na 80kg i dalej nie dostalam okresu, Co do diety symptomy są niepokojące, dlatego nie bede schodzic ponizej 1300, chocbym miala robic to na sile... No a masz moze jakis link, zeby zobaczyc jak twoj nowy tatoo bedzie wyglądać?:)

znalalzlam tylko czcionke jaka ja chce ale moge znalesc link z podobnym w podobnym miejscu napisaem ale ionny cytat np:) juz szukam:)

Mniej wiecej w tym miejscu ale czcionke bede miec nieco inna a caly tauaz troche wyzej. Ale narazie sie niemoge dodzwonic do goscia ktory bedzie mi robil:P a mialam nadzieje ze zorbi mi na weekendzie:(

odważnie i widocznie:) Ja zobacze, jak wróce do Polski i będę juz na stówe przekonana, to może zrobie sobie na karku to: http://www.jezyk-chinski.com/imiona/kaligrafia/code_3262_aleksandra.html Chłopak ma dwóch kumpli, którzy robią świetne tatuaże... Jeden z nich ma prawdziwy talent i wyobraźnie i do tatuaży i do grafitti, a teraz nawet Pracuje przy robieniu wzorów na samochodach i są mega;) Ale on to bardziej sie nadaje do trójwymiarów. Myślę, że obaj by się nadawali, żeby mi to zrobić, ale przede mną jeszcze sporo czasu na przemyślenia. Chyba, że chlopak zrobi tak jak kiedys obiecal i weźmie mnie z zaskoczenia do salonu i bedzie krótka piłka chcesz czy nie:)))

Ja mam juz dwa tatuaze i wciaga mnie to dalej:p Niby jest widoczny ale mozna tez zakryc gdy sie chce:)Szkoda ze twoi koledzy niemmieszkaja blizej bo moj tatuazysta zaginal w akcji:P A co do diety dobrze ale mysle ze moj organizm sie przyzywyczail juz dotej ilosci jedzenia i musze drastycznie ja zmniejszyc:)

wlasciwie to poprostu wyeliminowalam calkiem slodycze, pieczywo jem sporadycznie raz na tydzien zdazy mi sie zjesc jakas grahamke, ziemniaki, makaron,ryz itd . Pieczywo nawet i ciemne zamienilam na chrupki chlebek ala wasa. Nie pije tez zadnych napojow slodkich i sokow. Jem duzo salatek jogurtow, wlasciwie bardzo malo miesa nawet i gotowanego. Sery biale twarozki topione czasem troche zlotego. Ale ostatnio sobie troche odpuscilam i musze pic wiecej wody i wogole wiecej sie ruszac bo wiem ze mozna lepiej sie odchudzac! O i taK he musze sie wziasc mocnoo za siebie bo lato coarz blizej:(

No ja tez chcialabym na lato wyglądać dobrze:) Mam nadzieje, że tym roku będą okazje i czas, zeby chodzi na basen, bo w zeszle wakacje bylam tak pochlonieta praca, ze doslownie ani razu nie bylam nad wodą... No i stroj trzeba nowy kupic, bo w tamtym gacie za wielkie;) W ogole moj mega problem kupic stroj kąpielowy.. jak stanik jest dobry to w dolną część zmiescilabym sie 2 razy... masakra... Totez chyba z myslą o lecie tak się staram:)

Mam ten sam problem mam spory biust i zawsze kupuje stroje ktore maja odzielnie majtki i stanik wtedy moge dobrac tylko rozmiar dla sibie;)

Niestety masz racje:) dawniej mialam tez problem w Polsce jeszce z kupieniem spodni dobrych na dlugosc dzinsy jeszce ok bo byly rozne dlugosci,ale takie typowe czarne spodnie eleganckie musislam szyc:P

A z tym akurat mialam dobrze, bo tak jak wszyscy musieli podwijac ja mialam spodnie zawsze w sam raz:)) teraz zresztą też, choć zauważyłam, że w anglii ciekawa rozmiarówka jeżeli chodzi o bielizne, a dokladniej stringi czy bokserki- jak w Polsce rozmiary miedzy L a XL (co najsmieszniejsze zdarzaly sie stringi pt. XXL, co bylo załamujące, tak tutaj nakupil mi chlopak roznych majtek w rozmiarze niby M, a są mega za duże- to to jest ewenement:P gadam i gadam zamiast wziac sie za moj brzuszek:) jestem za godzine:) papa:)

Ja zawsze za krotkie mialam:) a co z rozmiarowka to masz racje pamietam jak kupowalamw Polsce stringi na jakims bazarku byly nawet 3 xl a byly smiesznie male hehe mysle ze te rozmiaryw Polsce przyszywaja jak popadnie:P i dlatego

Gość
albo po prostu jest ładna pogoda i wszyscy sa na świeżym powietrzu...:) Ja ostatnio przestałam dietkować i cieżko jest mi wrócić do dietki dlatego nic nie pisze bo nie mam sie czym chwalic:(

Hej Ja zaczynam od dzis bardziej rygorystycznie bo czuje silna motywacje Przedewszystkim musze zaczac pic wiecej wody, bo ostatnio jakos malo pije. Po drugie weiecej sie ruszac, po trzecie brac jakies witaminki. Kolejnym postanowieniem jest smarowanie sie 2 razy dzienie kremem wyszczuplajacym w tym raz z owinieciem folia Mniej sztucznych chemicznych dodatkow wiecej warzyw. Wykluczenie serow ktore sa moja zmora i byle do przodu noi oczywiscie moc kolejne kilogramy pozegnac

Czesc dziewczyny, Czy ktos tu sie jeszcze odchudza? Moi znajomi w Londynie chca przeprowadzic taka probe diety na kilku "testujacych" - dziewczyny beda prowadzic diete pod okiem specjalisty (dietetyka), beda mogly skorzystac z suplementow do odchudzania, a wyniki opisza na blogu. Jesli mialybyscie ochote sprobowac, dajcie znac na maila: oluszak (at) gmail.com Pzdr, Ooo