Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barcellonka

Jacy są faceci z wielkopolski ?

Polecane posty

Gość Barcellonka

Pytam,bo nie wiem czy tylko mój narzeczony jest takim skąpcem czy to już taka regionalna oszczędnosc . Zastanawiam się czy nie rozstac się z nim za wczasu . Potrafi isc 2 km dalej do sklepu,bo tam jest tańsza mineralna o 0,30gr,samochód parkuje gdzieś na obrzeżach bo w centrum trzeba zapłacic za parking .Nawet jak ja płacę za coś to ma pretensje,że jestem rozrzutna. Dobrze zarabiam i nie zamierzam sobie wszystkiego odmawiac czy też biegac po coś na drugi koniec miasta bo coś jest tańsze o pare groszy .

Gość tak powiem tak
To nie sprawa pochodzenia tylko wychowania i charakteru:D Znam mnóstwo meżczyzn z Wielkopolski i są bardzo rózni. Uciekaj od niego,miałam tez taką sknerę kiedyś,widziałam go niedawno z żoną,wspólczułam kobiecie co z nią zrobił,z eleganckiej wcześniej babki lumpeksową pannę:-o

Gość Barcellonka
Ostatnio zapowiedział mi,że po ślubie to nie będziemy utrzymywac dwóch samochodów tylko jeden. Chce bym to jae przeprowadziła się do jego miasta,moje mieszkanie sprzedamy i wyremontujemy strych w domu jego rodziców i tam zamieszkamy . Sam już o wszystkim decyduje ! Na początku ukrywał się z tym że jest taki skąpy ale widocznie nie daje już rady .

Gość to największe chytrusy
na ziemi , zwiewaj puki masz możliwosc.

i ogólnie albo zrobisz tak jak on chce albo małżeństwo się zakończy ... ale czy warto zrezygnowac ze wszystkiego dla kogoś takiego ?

Gość llpp
Poznaniacy dogadaliby sie swietnie ze Szkotami:D

to fakt ! mają wspólną cechę :D

Gość mama mojego faceta
ma tak samo. potrafi leciec na 2koniec miasta,bo tam jest cos pare groszy taniej. moj facet na szczescie tylko czesciowo to po niej przejal.

poznaniak to szkot wyrzucony z poznanskiego za rozrzutnosc :):):):)

Gość Barcellonka
Więc jednak ! Mój od jakiegoś już czasu nawet nie potrafi już nad tym skąpstwem zapanowac. To nie ma sensu, kochałam go ale to co wyprawia sprawia,że przestaje go rozumiec. On i jego mama chcą o wszystkim decydowac.

Gość klellel
Powiem tylko tyle ze mam rodzine w wielkopolsce i to zupelnie inni ludzie niz my ze swietokrzyskiego. Tam to wszystko ludzie na pokaz robia, jeden przed drugim musi miec lepsze auto, ladniejszy dom. Nie lubie Wielkopolanow!!!

Gość Hahaha ja mam męża Poznaniaka
i sama go czasem wyzywam, że jest za rozrzutny

Gość Barcellonka
no właśnie klellel to mnie zdziwiło! siostra mojego narzeczonego kupiła sobie nowe auto a ten był taki zły,że ona ma lepsze.A jak sąsiedzi postawili sobie jakieś tam ogrodzenie to oni też zaraz robili nowe ale lepsze niż sąsiad .

Gość poznaniak młody duchem i cerą
odpierdolcie się od poznaniaków!!!!!!!!!!!!!!!!! chamy z warszawki i krakowa

Gość poznaniakom
wystaje słoma z butów !

e tam... myslicie,że skąpstwo to kwestia regionu, w którym się mieszka? też mieszkam w Wielkopolsce i nie zauwazyłam wiekszego zagęszczenia skner niż gdzie indziej...to kwestia charakteru przeciez no i wychowania może... do tego się przyznam,że lubimy mieć ładnie koło domu hehe moi sąsiedzi też:) ale na samochody się nie ścigamy kto ma lepszy:) jeżdzę starym seicento,więc nietrudno mnie przebić:D

Wiem... bo jestem z Poznania :P A znacie dowcip o tym jak powstal drut? Krakowiak i Poznaniak znalezli zlotowke :D A serio to mieszkalam sobie troszke w Katowicach, Warszawie i Szczecinie i uwazam, ze w kazdym z tych miast sa ludzie skapi i szczodrzy. Znam tez osoby, ktore potrafia przejsc 2 km zeby kupic pare rzeczy troche taniej, zaoszczedzajac w sumie 3 zlote, ale wynika to nie ze skapstwa, a z biedy niestety.

Gość poznaniakom
Z tym się nie zgodzę ! mój kumpel zarabia 7000 jeździ na tirach ale chodzi daleko do sklepu bo nie da zarobic tym w pobliżu, bo mają 20 gr drożej . Buty zedrze od tego chodzenia dalej .

Gość jaccek
Kolega z którym ja jeżdze na tirach(wielkopolska ), oszukuje żonę na zarobkach! ale zawsze w tym samym miejscu zatrzymuje się dla pewnej tirówki na lodzika. Wniosek mój jest taki,że facet z wielkopolski sam dla siebie kasy nie żałuje dla innych tak !

Gość agrestówka
Miałam faceta z wielkopolski, niestety nie wyszło nam! Moje pieniądze go pociągały,swoje lokował na koncie.

Gość stare jest piękne ...

Gość Bullshit!
Nie wychodź za niego za mąż :-p

Gość Reddder
Poznaniacy to chamy i prostaki myślące tylko o sobie, ich perspektywa nie sięga dalej niż czubek własnego nosa. Większość jest żałosna i jak już napisano wystaje im słoma z butów i to bardziej niż wielu "dorobkiewiczom" z prowincjonalnych wsi.