Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amaranto

Kocham dużo starszego...

Polecane posty

Gość Joasia_32
Ja również mam starszego męża o 16 lat i jesteśmy ze sobą już 9 lat, mamy dwójkę dzieci i trzecie w drodze :) Jesteśmy bardzo szczęśliwi i bardzo się kochamy

Gość umwowlol
No no ... pomarszczona skóra.

Gość kobieta ksiedza kochanka
Gość stare jest piękne ...

Gość gwiazdeczka_
hmm, podchodząc do tematu chciałam powiedzieć, że jestem w podobnej sytuacji, ale wcale tak nie jest. między mną a moim facetem jest 5 lat różnicy, co się okazuje, bardzo mało (porównywalnie). niestety to, że nikt naszego związku nie akceptuje się zgadza. wszyscy o nas gadają, jesteśmy w centrum zainteresowania, najświeższe plotki są właśnie o nas. mimo to, walczymy. są chwile, kiedy mówię: mam tego dosyć! nie wytrzymam! musimy to skończyć! , ale wtedy słyszę: 'kochanie, tylko dlatego że ktoś ma widzimisię my mamy rezygnować ze szczęścia? (...) właśnie. jestem w tym związku dopiero ponad rok, ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, będę do końca życia. czego Tobie również życzę, jeśli między Wami jest uczucie. Bezgraniczna miłość to najpiękniejsze co może nas w życiu spotkać :)

Gość ,,,,,,,,ssssssss,,,,,,,,,,,,
Jestem z mężczyzną 24 lata starszym :) moge powiedziec jedno: facet jest bardziej odpowiedzialny niz niejeden w moim wieku. Zawsze robi wszytsko zebym byla szczesliwa. Co mnie tylko denerwuje czasami to to, ze chce decydowac o wiekszosci spraw-klocimy sie wtedy ale wiem tez, ze on to robi, bo chce dobrze. Klotnie sa, jak w kazdym zwiazku ale na nikogo innego nie zamienilabym go. Mamy wspolna pasje, ktora nas laczy, wiem tez ze mnie kocha i to jest najwazniejsze, a ludzie?? no coz, jesli chcesz zyc wedlug tego jak chca inni to go zostaw. Zawsze mowie, ze jedynym "przewinieniem" mojego faceta jest jego wiek, do reszty nie moge sie przyczepic. Skoro to dobry czlowiek to wiek nie jest przeszkoda. Jest jeszcze jedna kwestia. Wiadomo niestety, ze starszy partner szybciej od nas umrze, musisz pogodzic sie z ta myslą- mi jest trudno, bo chcialabym dlugo z nim byc. Ale co tam.....trzeba cieszyc sie tym co jest i nie myslec czesto o takich rzeczach. Dodam, ze moja rodzina nas nie akceptuje, przez matke prawie zostalam wykleta, oprocz tego kobieta zachowuje sie jak zwykla prostaczka-wyzywa mnie od najgorszych i jego przy okazji, nie znajac go zupelnie. Szkoda gadac. Jesli taka ma byc cena mojego szczescia to jestem gotowa ja zaplacic, bo wiem ze jesli przejde przez to, jesli razem przejdziemy to bedziemy razem szczesliwi-juz jestesmy ;) Pozdrawiam P.S. Cieszy mnie i nie wiedzialam ze jest tyle zwiazkow tego typu :):)

Gość yzy
Jedyne dziecko jakie będziesz miała to ten starzec w pampersie :D

Gość taka jedna co sie nudzi
dajcie jej spokoj, zadne dziecko w pampersie, o czym w ty piszecie? nie kumam was. sama mam o 13 lat starszego i to juz dopbre 5 lat. na domiar tego mieszkamy juz ponad 3 lata razem i urodzila nam sie corka. zalozylismy wlasna firme i jakos to leci, wiec o jakich staruchach tu mowa? amaranto z czasem zaakceptuja wasza decyzje rodzina i znajomi. tak naparwde to kwestia czasu, tyle. nie mozesz zrezygnowac z osoby,ktora kochasz, bo "mama mi nie pozwala". to twoje zycie!!!!! ja ci zycze powodzenia

Gość salamanderka
Wiesz autorko ja mam 23 lata mój ojciec ma 45 lat i nie wyobrażam sobie byc z kimś w wieku mojego ojca. W tym wieku łatwo pomylic miłosc z zauroczeniem i tak jest chyba w Twoim przypadku. Patrzysz na na tego mężczyznęi znajujesz w nim wiele pozytywnych cech których byc może nie widziałas lub nie doświadczyłas od własnego ojca i to ciebie pociąga. Wyobrażnia nas młodych nie działa tak daleko aby przynajmniej starac sobie naszymi oczyma wyobrazic tego "ukochanego " 20 lat później, nam się wydaje,że nic się nie zmieni i on nadal będzie taki sam. To jest bardzo trudna decyzja,by poddac się takiemu wyzwaniu. Ten człowiek ma już bagaż doświadczeń i Ty nigdy nie będziesz dla niego partnerką odpowiednią do jego wieku, Ty będziesz chciała to a on nie , on będzie chciał tamto a Ty nie ! Jego stare przyzwyczajenia zrobią swoje ! Jeśli chodzi o łóżko to w tym przypadku napewno spełnisz jego oczekiwania aż nadto ! ale czy on spełni Twoje ? Zastanów się nad tym ... Matka wie co mówi, wie jaki był Twój ojciec w jego wieku i ma porównanie, Ty nie masz ! Na początku takiego związku wszystko jest cudowne a facet staje na rzęsach by sprostac we wszystkim i powstaje wokół niego obłoczek jego doskonałości . TY to widzisz !!! ale zapamiętaj tak jak szybko powstał ten obłoczek tak szybko się rozwieje. Nie krzywdź go ! Młodzi też potrafią byc dojrzali i odpowiedzialni ,nie trzeba do tego "ojca " za partnera . Pozdrawiam

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy:) Salamanderka----> Młodzi odpowiedzialni? Może i są, ale ja na takiego jeszcze nie trafiłam i pewnie nie trafie. Nie miałam wielu chłopaków - bo zaledwie dwóch. Jeden był w moim wieku, drugi rok starszy. Z pierwszym chodziłam rok.Kiedyś podczas kłótni z nim uderzył mnie pięścią w twarz. Zerwałam z nim. Drugi na dyskotece tak się schlał, że wymiotował gdzie popadnie. A potem pojechał gdzies z kolegami a mnie zostawił samą w nieznanej mi kompletnie miejscowości ;( Z żadnym z nich nie planowałam żadnej przyszłości. A z Piotrem jest całkiem inaczej.

Gość hekssa
Czyli w Twoim przypadku jest tak, nie ma chętnych ... zostaje starzec :D cóż poradzic ! LEPSZY WRÓBEL w garści ... Dziewczyno dwóch chłopaków których przez chwilę miałaś mają byc przykładem na to,że nie ma młodych odpowiedzialnych ?! Chcesz to bierz starego...to Twoje życie i to Ty będziesz za jakiś czas nieszczęśliwa .

Gość ,,,,,,,,ssssss,,,,,,,,
Alez z Was idiotki :/ kuuurwa no w glowie mi sie to nie miesci. Chyba jestescie pokroju bab, ktore chca miec pieknego, bogatego, uczuciowego mezczyzne u boku. Nie moje drogie tak to nie dziala. Nie ma idealow. Poza tym skoro uwazasz ze facet 48 letni to staruch to pomysl sobie jakim "staruchem" Ty bedziesz w przyszlosci :/ Co do pseudopsychologicznej wypowiedzi wczesniej to poczytaj sobie panienko cos na temat zwiazkow tego typu. Poczytaj czego pragna kobiety od facetow a czego faceci od kobiet. Masz szczatkowa jak widze wiedze n.t. psychologii, wiec ogranicz sie troche w tych swoich bezwartosciowych teoriach. Do Autorki: pamietaj! osoba z ktora jestes to nie jest Twoj ojciec a partner!!!! i porownywanie tego jest czysta glupota, bo tu chodzi o priorytety a nie o wiek. Jesli potrzebujesz dojrzalego zwiazku i odpowiedzialnego mezczyzny, ktory nie zostawi Cie w trudnych chwilach a on taki jest- to nad czym sie zastanawiac?? Teraz coraz wiecej malzenstw, mlodych pieknych ludzi sie rozpada. Ludzie nie maja wspolnych pasji a faceci przejmuja wzorce, ktore kiedys byly domena kobiet, przez co robia sie z nich zwykle cioty. Wole mojego starszego faceta, niz mlodego kretynka, ktory nie ma jaj, zainteresowan i ktory nie wiem co to troska o druga osobe. Lansujcie dalej kult ciala, zobaczymy do czego to doprowadzi. Autorko!! Ja z moim mezczyzna mamy cos co realizujemy wspolnie i wiesz co?? zauwazylam ze niejedno mlode malzenstwo nie wie co ma ze soba zrobic, nie maja nic poza orką w domu i gotowaniem mezusiowi obiadkow. Zauwazylam ze ci ludzie nam zazdroszcza, bo jestesmy szczesliwi i mamy pasję. Albo bedziesz zyla wedlug tego jak Ci mowia inni albo kopniesz innych w dupe i zaczniesz zyc po swojemu- Twoj wybor.

Gość Janek kłos
Ależ wy musicie byc brzydkie :D:D

Gość ,,,,,,,ssssss,,,,,,,,,
:/oj zdziwilbys sie hehehe kolejny stereotyp..... Polska mentalnosc. Idz lepiej na disco wyrwac jakies tipsiary :/

Gość Janek kłos
Mam piękną żonę, dwa lata młodszą :)

Gość taka jedna ktora sie nudzi
ale sie usmialam:):D porownywanie partnera do ojca :D:D:D:D nie moge :) czego niby ma w przyszlosci zalowac? no czego? bo jak narazie kazdy krytykuje,a zadnych argumentow. ja nie zaluje swojej decyzji,a balam sie na pocztaku. 13 lat roznicy miedzy mna a moim narzeczonym. nigdy w zyciu mlodego gowniarza!!!! never! autorko, glowa do gory. musisz sobie sama odpowuedziec na pytania,ktore tu zadajesz. kochasz go, on ciebie. rodzice w niedlugim czasie przywyknal do tej mysli. zaakceptuja wasz zwiazek. bedzie dobrze, ale musisz zrobic to, czego pragniesz,nie patrz na innych, oni nie beda z toba do konca zycia. teraz mas zokazje byc z kims kto byc moze nim bedzie. ja wam zycze powodzenia!

Janek kłos No i Twoj wybór człowieku. Jestes ignorantem. Zapamietaj sobie jakie brednie tu wypisujesz, zapamietaj dobrze, bo moze kiedys kiedy Twoja "piekna o 2 lata mlodsza zona" pusci Cie kantem, bo sie jej znudzisz to wtedy moze zrozumiesz. poza tym zakladanie z gory, ze kobiety ktore wiaza sie ze starszymi facetami sa malo atrakcyjne to poprostu brak pomyslunku. Brak mi kurcze slow na glupote jaka soba reprezentujesz Ty i Tobie podobni :/

Gość Janek kłos
,,,,,,,ssssss,,,,,,,,, ale Tobą targają emocje :D Nie zaprzeczam może tak byc,że moja żona kiedyś puści mnie kantem bo jej się znudzę ... ale puki co mamy współne pasje i rozumiemy się doskonale , funkcjonujemy również dobrze w domu i przy gotowaniu obiadków czego u "was " nie ma ! A zakładam z góry, jakiego typu urody kobiety wiążą się ze starszymi facetami,bo akurat w moim środowisku mam tego przykłady.

Janek kłos Masz racje- targaja mna emocje, bo wkurza mnie jak ktos sie wpieprza w czyjes zycie i komentuje bez sensu. Nie wiem w jakim środowisku Ty sie obracasz ale ja mam zupełnie inne spostrzezenia na ten temat. Wkurwia mnie takie wmawianie ludziom ze czarne jest biale a biale ze jest czarne. Skoro mowie, ze mozna byc szczesliwa w takim zwiazku i ze nie jestem paszczurem to chyba tak jest?? a Ty mnie nie znasz, na oczy nie widziales i pieprzysz farmazony. Czasem reaguje przesadnie ale to z powodu glupoty ludzi, ktorzy niestety nie dostrzegaja pewnych rzeczy. Nie jestes chyba zbyt inteligentny skoro potrafiles taki temat skwitowac "alez wy musicie byc brzydkie", to prostactwo i gowniarstwo.

Gość Janek kłos
Wiesz sądzę,że gdybyś była taka szczęśliwa, to miałabyś daleko gdzieś co kto wypisuje na temat tego typu związków z dużą różnicą wieku. Szczęśliwi inaczej,przecież nie patrzą na innych co mają do powiedzenia na ich temat :) czy tak nie jest ?

Ależ oczywiście, że tak jest. Może faktycznie za bardzo czasami chcę naprawiać ludzi, po co?? tacy jak Ty tez musza być na świecie. Powiem Ci tak, gdybym przejmowala się tym co inni mowia to juz dawno zostawilabym swojego partnera. Nie da sie opisac w kilku slowach przez co przeszlam, dopiero bedac z nim doswiadczylam ludzkiej zawisci i niezrozumienia i moze dlatego tak wlasnie reaguje, nie przez to ze jestem nieszczesliwa. Mow sobie co chcesz i mysl co chcesz ale pamietaj, ze zycie jest bardzo przewrotne i nigdy nie wiadomo co Cie czeka w przyszlosci, wiec radze- troche wiecej pokory i powsciagliwosci w gloszeniu tego typu teorii. Liczy sie czlowiek.

Gość Janek kłos
"Mow sobie co chcesz i mysl co chcesz ale pamietaj, ze zycie jest bardzo przewrotne i nigdy nie wiadomo co Cie czeka w przyszlosci, wiec radze- troche wiecej pokory i powsciagliwosci w gloszeniu tego typu teorii." Uważasz,że to co napisałaś może tyczyc się tylko mnie ? Ty też nie wiesz co czeka Ciebie w przyszłości, nikt nie wie ! Więc i Tobie przyda się pokora, bo uparcie dążysz do tego aby pokazac jak to cudowny związek jest ze starszym facetem. A może za lat kilka będziesz sklinac na ten związek i szukac kogoś młodszego. Sama więc widzisz,że każdy ma racje i zwolennik i przeciwnik ... zdajemy się przecież na los !

Masz racje :) Tylko widzisz, niestety osoby ktore krytykuja mnie albo homoseksualistow lub innych "innych" nie za bardzo zdaja sobie sprawe z tego, ze kiedys ich corka moze zwiazac sie ze starszym facetem a ich syn moze byc kiedys gejem. Ludzie, ktorzy osadzaja bez zastanowienia wykazuja sie brakiem pokory. Ja nikgo nie szykanuje, bo nie podoba mi sie czyjas twarz, orientacja seksualna albo o 20 lat starszy facet. Ty natomiast odrazu skwitowales nas, ze zapewne musimy byc glupie i brzydkie skoro wybralysmy taki zwiazek. Niestety nie tylko Ty tak postepujesz. Na swiecie jest duzo nietolerancji a ludzie zamiast pomyslec chwile wola rzucac obrazliwymi haslami. Najlepiej zaszczuc, zgnoic i sprowadzic do poziomu jaki sami reprezentujemy, nie?? a moze ktos woli zyc inaczej?? Wiem, ze masz prawo do wlasnego zdania i wiem takze ze swiat bylby nudny, gdyby wszyscy zgadzali sie ze soba ale czym innym jest wypowiedziec swoje zdanie z pogarda i obraza drugiej osoby a rzecza zupelnie inna jest poprostu w kulturalny sposob powiedzenie, ze to czy tamto wydaje mi sie niestosowne.

Gość Janek kłos
Bez przesady ! nie pakuj do tego tematu homoseksualistów. Nie napisałem nigdzie,że musicie byc głupie lecz brzydkie. Tak jak wcześniej pisałem takie przykłady mam wokół siebie.

Mi sie jednak wydaje, ze kazda "innosc" jest u nas w kraju zle postrzegana. Moze kiedys zmienisz zdanie a moze nie, fakt czlowiek wyrabia sobie zdanie wedlug tego co widzi dookola ale uwazam, ze trzeba byc elastycznym i jednak popatrzec czasami na jakas sprawe tez z innej perspektywy ;)

Gość Pawel40
Kolejna młoda,głupia i naiwna. Za dużo was wchodzących nam do łóżka,mamy wybór i do tego nie porzebna nam stabilizacja o której wy marzycie. Usłyszycie jedynie puste obietnice, bo nic prócz dupy sobą nie wnosicie,jesteście puste. Musicie nam służyc dupodajki .

Gość pfffffffff
nie wiem w jakim ukladzie Ty zyjesz czlowieku ale to dziala w obie stony. Ty masz dupodajki a sam jestes kurwa plci meskiej :/ Jestescie siebie warci :)

Gość plaireta
To prawda, dziewczyny się nie szanują, nic nie starają się same osiągnąc tylko łatwym sposobem włażą facetom do łóżka z myślą o uwiciu sobie wygodnego gniazdka . Dobrze,że faceci zaczynają to dostrzegac .

moja teściowa miała starszego o 17 lat, w zeszłym roku, odszedł do lepszego świata, i dopiero teraz teściowa wie, że żyje.....

Gość plaireta
no widzisz ! dopiero śmierc jej męża ją wyzwoliła .Chyba nie o to chodzi w życiu ?